Știri

Știri

Actualitate

Salariul minim crește de la 1 iulie 2024 – VoxQub

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim în România va suferi o creștere semnificativă, potrivit Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Decizia recentă a autorităților de a revizui acest aspect vital al pieței muncii reflectă o abordare mai modernă și mai transparentă în domeniul legislației sociale.

Citeste Mai mult
Actualitate

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara, închis – vox

Focarul de Norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara a fost închis după ce nicio persoană nu a mai avut simptome, spun, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Potrivit DSP Timiș, din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența Norovirusului doar în probele biologice recoltate de la pacienții internați, iar probele de apă recoltate din incinta unității de învătământ nu conțin microorganisme patogene. Au fost 8 probe pozitive în total.

Citeste Mai mult
Actualitate

Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități – VoxQUB

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și evaluarea capacității psihice, conform unui ordin comun ministerului Educației și ministerului Sănătății

Citeste Mai mult
Actualitate

Condiții mai riguroase pentru constructori – VoxQub

Primăria Timișoara impune constructorilor care execută lucrări tehnico-edilitare să refacă toată lățimea străzii, astfel încât, la închiderea șantierelor, de la un trotuar la altul sau pe o bandă, după caz, să nu mai existe zeci de petice.

Citeste Mai mult
Actualitate

Colterm primeste o alocare de 35 de milioane de lei – VoxQub

Consiliul Local Timișoara a aprobat proiectul de hotărâre prin care se alocă suma de 35 de milioane de lei companiei Colterm. Astfel, se compensează pierderi tehnologice induse aferente anului 2022 din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat.

Citeste Mai mult
Actualitate

Centura de Sud a Timișoarei, deschisă la vară – VoxQub

Circulația pe centura sud a Timișoarei va fi deschisă în această vară și tot în atunci se estimează că va fi semnat și contractul pentru centura de vest, a declarat Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prezent la inaugurarea noului terminal de plecări „Schengen” Timișoara. Acesta a mai menționat și alte obiective de infrastructură importante pentru Timișoara.

Citeste Mai mult
Actualitate

Vechiul stadion Dan Păltinișanu ar putea fi demolat în acest an – VoXQub

Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților a fost prezent la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara a precizat că s-au obţinut toate avizele şi în următoarele două săptămâni s-ar putea emite hotărârea de guvern de aprobare a indicatorilor pentru stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, iar în acest an ar putea avea loc demolarea vechii arene.

Citeste Mai mult
Actualitate

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2024 – VoxQub

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Citeste Mai mult
Actualitate

UPT organizează cursuri gratuite de informatică – VOX

Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o nouă ofertă adresată liceenilor, după cursurile gratuite de pregătire la matematică, la chimie și la desen, adresate elevilor și utile atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate. Cursurile gratuite de pregătire la informatică organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT respectă programa de bacalaureat și vin în sprijinul celor care susțin examenul de admitere la facultate la această materie.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ramon Radosav, un timișorean la New York – Povești cu Cântec

Ramon Radosav este un muzician născut în Timișoara care a activat de-a lungul anilor în trupe ca Ultimatum, Amala sau Cargo. Fostul membru al formației Cargo este stabilit de mulți ani în New York și a mai susținut în ultimii ani concerte alături de îndrăgita trupă. La începutul acestui an, Ultimatum a lansat varianta remasterizată a albumului „Among Potential States”, care a apărut inițial în 1996.

Citeste Mai mult
Actualitate

Când nu se emit roviniete ? – VOX

Emiterea rovinietei în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) va fi suspendată temporar luni,11 martie, de la miezul nopții, timp de aproximativ trei ore, în vederea actualizării informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citeste Mai mult
Actualitate

Cum iși prelungesc profesorii contractele? – VoxQub

În perioada 3-11 aprilie, profesorii pot depune la școală cererea pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025. Este vorba despre cadrele didactice care au dobândit cel puţin definitivarea în învăţământ, în baza notei sau mediei de repartizare minimum 7 (şapte), sesiunile 2023 şi/sau 2022, respectiv 2023, 2022, 2021 şi/sau 2020 pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeaşi clasă de elevi.

Citeste Mai mult
Actualitate

8 Martie este Ziua Mamei sau Ziua Femeii? – VoxQub

8 Martie este cunoscută drept Ziua Internațională a Femeii, sărbătoare care celebrează realizările sociale, economice, culturale și politice ale femeilor din întreaga lume. Este o zi dedicată recunoașterii contribuțiilor femeilor la societate, precum și reflectării asupra luptei lor pentru egalitate de gen și drepturi. În România, Ziua Mamei este sărbătorită tot pe 8 Martie, odată cu Ziua Femeii, in timp ce în alte țări, Ziua Mamei este o sărbătoare care este celebrată în date diferite.

Citeste Mai mult
Actualitate

Programul IMM Plus continuă – VoxQub

Programul IMM Plus a fost prelungit cu o schemă de 12,5 miliarde lei, cu garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru 11.500 beneficiar și vizează dezvoltarea durabilă a IMM-urilor, prin stimularea investiţiilor şi generarea de locuri de muncă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sunt finanțate grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol – VozQub

Grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol nou înfiinţate pot obţine finanţare nerambursabilă de 100% pentru producţia comercializată în primii cinci ani de la recunoaştere, se arată în Ghidul solicitantului postat în dezbatere publică de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).Beneficiarii care pot obţine finanţare prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare şi recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), înainte de solicitarea sprijinului.

Citeste Mai mult
Actualitate

Românii cumpără online – VoxQub

Opt din zece români (81%) preferă să cumpere online pentru a câştiga timp. Este un procent peste media din Uniunea Europeană (UE), iar 70% susţin că au achiziţionat de pe Internet produse cel puţin o dată din străinătate, Potrivit studiului Geopost.

Citeste Mai mult
Actualitate

Schimbări ale Codului Rutier – VoxQub

Începând cu luna mai a anului 2024, un nou regulament auto impune o schimbare semnificativă: toate mașinile noi trebuie să fie echipate cu o “cutie neagră”, cunoscută tehnic sub denumirea de Event Data Recorder (EDR).

Citeste Mai mult
Actualitate

Simulare BAC 2024 – VoxQub

Simularea BAC 2024 a început astazi, 4 martie, cu proba de limba română, în care viitorii absolvenți de liceu își pot testa cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba de română a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele.

Citeste Mai mult
Actualitate

Taxă pentru stăpânii câinilor periculoși – VoxQub

Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să își înregistreze animalele la poliție. În plus, trebuie să plătească în fiecare an și o asigurare, altfel riscă amenzi usturătoare. O astfel de poliță poate ajunge chiar și la două mii de euro. Sunt 16 rase de câini periculoși și foarte periculoși. Printre aceste rase se numără pitbull, rottweiler, bull terrier, ciobănesc caucazian, dog argentinian sau cane corso.

Citeste Mai mult
Actualitate

Creșteri ale incendiilor de vegetație în Caraș-Severin – VoxQub

Pe fondul creşterii semnificative din ultima perioadă a numărului incendiilor de vegetație uscată produse ca urmare a utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a solicitat instituţiilor cu atribuţii în acest sens să intensifice comunicarea şi să colaboreze mai eficient atât
pentru informarea cetăţenilor, cât şi pentru sancţionarea celor care încalcă prevederile
stabilite de legislaţia în domeniu.

Citeste Mai mult
Actualitate

Alertă de radiații în curtea Institutului de Igienă al Direcției de Sănătate Publică Timiș – VOX

Un nivelul crescut de radiații cu valori care depăşesc limita admisă s-a înregistrat în curtea Institutului de Igienă al Direcției de Sănătate Publică Timiș, situat pe strada Victor Babeș din Timișoara. Specialiştii de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au intervenit cu echipamente speciale și au securizat zona.

Citeste Mai mult
 • Toate
 • Actualitate
 • Cultură & Culte & Educație
 • Economie & Finanțe & Piața muncii
 • Evenimente
 • Externe
 • Justiție
 • Legislație & Ordine & Apărare
 • Lifestyle
 • Politică & Administrație
 • Sănătate & Sport
 • Știință & Tehnologie
 • Transporturi & Turism
Actualitate

Salariul minim crește de la 1 iulie 2024 – VoxQub

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim în România va suferi o creștere semnificativă, potrivit Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Decizia recentă a autorităților ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Agenda zilei, 15.04.2024

Agenda zilei, 15.04.2024
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

ITM Timiș a aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei – VoxQub

În primul trimestru al anului 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș au efectuat peste 1.300 controale atât în domeniul relațiilor ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Măsura confiscării camioanelor care transportă lemn furat, scoasă din Codul Silvic – VoxQub

Activiștii de mediu împreună cu cei 20.000 de semnatari ai unei petiții solicită reintroducerea în Codul Silvic a articolului care prevede confiscarea camioanelor care transportă ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Programul Masa Sănătoasă se extinde cu alte 11 școli din Caraș-Severin – VoxQub

Lista celor 32 de școli și grădinițe deja incluse în programul Masa Sănătoasă, a fost suplimentată cu alte 11 unități de învățământ din județul Caraș-Severin.
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara, închis – vox

Focarul de Norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara a fost închis după ce nicio persoană nu a mai avut simptome, spun, reprezentanții Direcției ...
CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici