Știri

Știri

Actualitate

Modificări pentru profesorii corectori – VoxQub

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a întâmplat în cazul simulărilor examenelor naționale, după cum a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Citeste Mai mult
Actualitate

Generația Z, mai mult decât niște stereotipuri – VoxQub

Când vorbim despre Generația Z, gândurile noastre se îndreaptă spre o serie de preocupări și stereotipuri legate de tinerii din ziua de azi. Smartphone-urile, rețelele sociale, anxietatea, și schimbările climatice sunt doar câteva dintre subiectele care par să definească experiența lor.

Citeste Mai mult
Actualitate

Răsvan Popescu lansează volumul „Omul orchestră: Un jurnal altfel”, la Timișoara – VoxQub

Răsvan Popescu lansează volumul „Omul orchestră: Un jurnal altfel”, la Timișoara. Volumul este tipărit de editura Cartea Românească. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie, Librăria Cartea de Nisip, la ora 18:30. În carte autorul ne ia cu el într-o călătorie fascinantă prin propria viaţă şi istoria recentă a României.

Citeste Mai mult
Actualitate

Salariul minim crește de la 1 iulie 2024 – VoxQub

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim în România va suferi o creștere semnificativă, potrivit Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Decizia recentă a autorităților de a revizui acest aspect vital al pieței muncii reflectă o abordare mai modernă și mai transparentă în domeniul legislației sociale.

Citeste Mai mult
Actualitate

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara, închis – vox

Focarul de Norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara a fost închis după ce nicio persoană nu a mai avut simptome, spun, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Potrivit DSP Timiș, din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența Norovirusului doar în probele biologice recoltate de la pacienții internați, iar probele de apă recoltate din incinta unității de învătământ nu conțin microorganisme patogene. Au fost 8 probe pozitive în total.

Citeste Mai mult
Actualitate

Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități – VoxQUB

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și evaluarea capacității psihice, conform unui ordin comun ministerului Educației și ministerului Sănătății

Citeste Mai mult
Actualitate

Condiții mai riguroase pentru constructori – VoxQub

Primăria Timișoara impune constructorilor care execută lucrări tehnico-edilitare să refacă toată lățimea străzii, astfel încât, la închiderea șantierelor, de la un trotuar la altul sau pe o bandă, după caz, să nu mai existe zeci de petice.

Citeste Mai mult
Actualitate

Colterm primeste o alocare de 35 de milioane de lei – VoxQub

Consiliul Local Timișoara a aprobat proiectul de hotărâre prin care se alocă suma de 35 de milioane de lei companiei Colterm. Astfel, se compensează pierderi tehnologice induse aferente anului 2022 din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat.

Citeste Mai mult
Actualitate

Centura de Sud a Timișoarei, deschisă la vară – VoxQub

Circulația pe centura sud a Timișoarei va fi deschisă în această vară și tot în atunci se estimează că va fi semnat și contractul pentru centura de vest, a declarat Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prezent la inaugurarea noului terminal de plecări „Schengen” Timișoara. Acesta a mai menționat și alte obiective de infrastructură importante pentru Timișoara.

Citeste Mai mult
Actualitate

Vechiul stadion Dan Păltinișanu ar putea fi demolat în acest an – VoXQub

Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților a fost prezent la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara a precizat că s-au obţinut toate avizele şi în următoarele două săptămâni s-ar putea emite hotărârea de guvern de aprobare a indicatorilor pentru stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, iar în acest an ar putea avea loc demolarea vechii arene.

Citeste Mai mult
Actualitate

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2024 – VoxQub

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Citeste Mai mult
Actualitate

UPT organizează cursuri gratuite de informatică – VOX

Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o nouă ofertă adresată liceenilor, după cursurile gratuite de pregătire la matematică, la chimie și la desen, adresate elevilor și utile atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate. Cursurile gratuite de pregătire la informatică organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT respectă programa de bacalaureat și vin în sprijinul celor care susțin examenul de admitere la facultate la această materie.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ramon Radosav, un timișorean la New York – Povești cu Cântec

Ramon Radosav este un muzician născut în Timișoara care a activat de-a lungul anilor în trupe ca Ultimatum, Amala sau Cargo. Fostul membru al formației Cargo este stabilit de mulți ani în New York și a mai susținut în ultimii ani concerte alături de îndrăgita trupă. La începutul acestui an, Ultimatum a lansat varianta remasterizată a albumului „Among Potential States”, care a apărut inițial în 1996.

Citeste Mai mult
Actualitate

Când nu se emit roviniete ? – VOX

Emiterea rovinietei în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) va fi suspendată temporar luni,11 martie, de la miezul nopții, timp de aproximativ trei ore, în vederea actualizării informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citeste Mai mult
Actualitate

Cum iși prelungesc profesorii contractele? – VoxQub

În perioada 3-11 aprilie, profesorii pot depune la școală cererea pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025. Este vorba despre cadrele didactice care au dobândit cel puţin definitivarea în învăţământ, în baza notei sau mediei de repartizare minimum 7 (şapte), sesiunile 2023 şi/sau 2022, respectiv 2023, 2022, 2021 şi/sau 2020 pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeaşi clasă de elevi.

Citeste Mai mult
Actualitate

8 Martie este Ziua Mamei sau Ziua Femeii? – VoxQub

8 Martie este cunoscută drept Ziua Internațională a Femeii, sărbătoare care celebrează realizările sociale, economice, culturale și politice ale femeilor din întreaga lume. Este o zi dedicată recunoașterii contribuțiilor femeilor la societate, precum și reflectării asupra luptei lor pentru egalitate de gen și drepturi. În România, Ziua Mamei este sărbătorită tot pe 8 Martie, odată cu Ziua Femeii, in timp ce în alte țări, Ziua Mamei este o sărbătoare care este celebrată în date diferite.

Citeste Mai mult
Actualitate

Programul IMM Plus continuă – VoxQub

Programul IMM Plus a fost prelungit cu o schemă de 12,5 miliarde lei, cu garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru 11.500 beneficiar și vizează dezvoltarea durabilă a IMM-urilor, prin stimularea investiţiilor şi generarea de locuri de muncă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sunt finanțate grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol – VozQub

Grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol nou înfiinţate pot obţine finanţare nerambursabilă de 100% pentru producţia comercializată în primii cinci ani de la recunoaştere, se arată în Ghidul solicitantului postat în dezbatere publică de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).Beneficiarii care pot obţine finanţare prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare şi recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), înainte de solicitarea sprijinului.

Citeste Mai mult
Actualitate

Românii cumpără online – VoxQub

Opt din zece români (81%) preferă să cumpere online pentru a câştiga timp. Este un procent peste media din Uniunea Europeană (UE), iar 70% susţin că au achiziţionat de pe Internet produse cel puţin o dată din străinătate, Potrivit studiului Geopost.

Citeste Mai mult
  • Toate
  • Actualitate
  • Cultură & Culte & Educație
  • Economie & Finanțe & Piața muncii
  • Evenimente
  • Externe
  • Justiție
  • Legislație & Ordine & Apărare
  • Lifestyle
  • Politică & Administrație
  • Sănătate & Sport
  • Știință & Tehnologie
  • Transporturi & Turism
Actualitate

Primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor – VoxQub

Parlamentul European a făcut un pas istoric prin adoptarea primei directive la nivel european care stabilește un set minim de norme pentru combaterea violenței împotriva ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Timișoara, Oradea și Brașov, pe primele locuri în competiția „Destinația Anului” – VoxQub

Timișoara, Oradea și Brașov se afă pe primele poziții ale celei mai disputate categorii din acest an, “Orașe care inspiră”. Pe următoarele locuri se situează ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Zeci de oameni păcăliți prin metoda spoofing – VoxQub

O nouă metodă de înșelătorie, numită spoofing, ce implică transmiterea unor mesaje prin SMS sau e-mail, a apărut în România.
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Românii pot plăti legal personalul pentru activităţile casnice – VOX

Românii vor putea angaja și plăti legal persoane care să se ocupe de treburile casnice, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Muncii. În plus, prestatorii ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

MAI scoate la concurs peste 2.800 locuri la admiterea în şcolile postliceale – VOX

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că au început înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere pentru cele 2.880 de locuri din şcolile postliceale care pregătesc poliţişti, ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Agenda zilei, Miercuri, 24.04.2024

CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici