Știri

Știri

Actualitate

Atenție la roamingul involuntar! – VoxQub

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații atrage atenția asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unități administrativ-teritoriale din județele de graniță ale României, în contextul călătoriilor de vară și al altor activități desfășurate în aceste zone.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cu bicicletele și bărcile până în Serbia – VoxQub

Frontiera româno-sârbă va fi redeschisă, în weekendul 26-28 iulie, pentru pasionaţii de ciclism, la punctul de trecere de la Otelec, judeţul Timiş. Cicliştii vor putea traversa graniţa pe bicicletă, pe un traseu de 37 de kilometri, care porneşte din Timişoara şi urmăreşte cursul râului Bega până la frontiera cu Serbia. Tot în această perioadă, frontiera va putea fi tranzitată şi pe cale navigabilă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Timișoara va avea trei noi cetățeni de onoare – VoxQub

În data de 3 august, în cadrul Galei Festive a Zilei Timișoarei, ca în fiecare an, vor fi decernate noi titluri de cetățean de onoare al orașului. Au fost propuși, cu semnătura primarului Dominic Fritz, istoricul și criticul de artă Ioan (János) Szekernyes, multipla medaliată olimpică și mondială Maria Olaru și caporalul Ola Adrian Sergiu.

Citeste Mai mult
Actualitate

Condiții noi pentru asistenții maternali – VoxQub

Condiţiile pentru cei care doresc să fie asistenţi maternali se “înăspresc”, astfel încât tinerii care pot să preia copii în îngrijire, începând de la câteva zile, să aibă vârsta de 21 de ani şi nu 18 ani, ca până acum, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero.

Citeste Mai mult
Actualitate

Recital de orgă și clarinet – VOX

Recitalul de orgă și clarinet susținut de artiștii francezi Thierry Mechler la orgă și Paul Meyer la clarinet, în cadrul în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional Orgile Cetății din Timișoara se desfășoară la Biserica Romano-Catolică Preasfânta Inima a lui Isus din Timișoara, în această seară, la ora 19:00.

Citeste Mai mult
Actualitate

Când și cum se fac testări în trafic – VoxQub

În România a fost dublat numărul de aparate folosite de poliţiştii rutieri pentru depistarea consumului de droguri de către conducătorii auto, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sustine Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne.

Citeste Mai mult
Actualitate

A crescut numărul de mașini înmatriculate – VoxQub

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut, în România, cu 61,7%, în luna iunie a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce maşinile “verzi” au consemnat o creştere de 27,4% şi o cotă de piaţă de 20,4%, însă la autoturismele 100% electrice au scăzut abrupt, cu 46%, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Citeste Mai mult
Actualitate

Restricții de circulație la intrarea în Bulgaria – VoxQub

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria sunt informati de Ministerul Afacerilor Externe că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile bulgare, începând cu data de 10 iulie 2024 se vor desfăşura lucrări de reparaţie majoră la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse pe tronsonul bulgar.

Citeste Mai mult
Actualitate

Mâncarea gătită acasă, o alegere sănătoasă – VOX

Gătitul acasă continuă să fie o practică apreciată în multe gospodării din România, aducând numeroase beneficii pentru sănătate și relațiile din familie.
Conform unui nou studiu realizat, majoritatea românilor consideră mâncarea gătită acasă mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea cumpărată.

Citeste Mai mult
Actualitate

91 de propuneri depuse pentru Bugetul Participativ 2024 – VOX

Etapa de depunere a proiectelor din cadrul celei de-a treia ediții a programului de
bugetare participativă „Timișoara decide!” 2024 s-a încheiat. Parcuri noi, locuri de joacă,
terenuri de sport și intervenții pentru îmbunătățirea spațiului public reprezintă o parte din
proiectele pe care timișorenii le doresc în cartierul lor. În total, 72 de persoane au depus 91 de
propuneri care pot crește calitatea vieții în oraș. 

Citeste Mai mult
Actualitate

A început prima probă scrisă de la Bacalaureat 2024 – VOX

Absolvenții de liceu au susținut prima probă scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare, s-au înscris la această sesiune de examen

Citeste Mai mult
Actualitate

Guvernul amână implementarea e-Factura și e-TVA – VoxQub

Guvernul face paşi înapoi în ceea ce priveşte sistemele e-Factura și e-TVA.
Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță care prevede amânarea mai multor termene de aplicare pentru sistemele e-TVA și e-Factura. Intrarea în vigoare a prevederilor cheie din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2024 va fi amânată până la 1 ianuarie 2025.

Citeste Mai mult
Actualitate

Evaluarea Națională s-a încheiat cu proba la Limba maternă – VoxQub

Elevii minorităților naționale au susținut ultima probă scrisă din cadrul din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura maternă. Joi a avut loc examenul la Matematică, potrivit calendarului oficial. Accesul în sală al elevilor a fost permis între orele 8 – 8.30. “Probele au inceput la ora 9:00, când elevii primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Citeste Mai mult
Actualitate

Data alegerilor prezidenţiale nu a fost încă stabilită – VoxQub

Membrii coaliţiei de guvernare nu s-au înţeles nici de data aceasta asupra datei când vor avea loc alegerile prezidenţiale. PNL ar dori ca scrutinul să fie la termen în luna noiembrie, în timp ce PSD insistă pentru alegeri în septembrie.PSD a cerut ministrului liberal de interne, Cătălin Predoiu, ca până vineri să discute în interiorul PNL şi să pună pe ordinea de zi a şedinţei de guvern actul normativ cu data de 15 sau cu cea de 29 septembrie.

Citeste Mai mult
Actualitate

60% din populaţia rezidentă a României era conectată la sistemele de canalizare în 2023 – VoxQub

n anul 2023, un număr de 11.415.029 locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare, reprezentând 60,1% din populaţia rezidentă a României, cu 174.369 persoane mai mult decât în anul 2022. În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 11.176.443 persoane, reprezentând 58,7% din populaţia rezidentă a ţării, cu 114.011 persoane mai mult decât în anul 2022.

Citeste Mai mult
Actualitate

Economia mondială se schimbă – VoxQub

Exporturile de servicii din țările în curs de dezvoltare cresc semnificativ, oferind o nouă cale spre prosperitate. De la magazinele de pui prăjit cu casieri virtuali, la Centre de IT de înaltă tehnologie, țările în curs de dezvoltare exploatează puterea conectivității globale pentru a exporta o gamă tot mai largă de servicii. Iar România încearcă să îşi joace cartea la acest capitol.

Citeste Mai mult
Actualitate

Scăldatul în Jiu, interzis din cauza riscului de înec – VOX

Odată cu venirea sezonului cald și creșterea bruscă a temperaturilor, tentația de a se răcori în râul Jiu devine din ce în ce mai mare pentru mulți oameni. Cu toate acestea, reprezentanții Apelor Române Jiu avertizează că scăldatul în acest râu este strict interzis, din cauza riscului ridicat de înec.

Citeste Mai mult
Actualitate

Carburanți mai scumpi de la 1 iulie – VOX

Carburanţii se scumpesc, din nou, de 1 iulie, după ce s-au ieftinit, în ultimele săptămâni. Guvernul a decis, încă de la sfârşitul anului trecut, să crească accizele la benzină şi motorină, în două etape.

Citeste Mai mult
Actualitate

Publicitatea la ţigarete electronice va fi interzisă – VOX

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care care interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune şi televiziune.

Citeste Mai mult
  • Toate
  • Actualitate
  • Cultură & Culte & Educație
  • Economie & Finanțe & Piața muncii
  • Evenimente
  • Externe
  • Justiție
  • Legislație & Ordine & Apărare
  • Lifestyle
  • Politică & Administrație
  • Sănătate & Sport
  • Știință & Tehnologie
  • Transporturi & Turism
Actualitate

Atenție la roamingul involuntar! – VoxQub

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații atrage atenția asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unități administrativ-teritoriale din județele de graniță ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Până când pot depune apicultorii cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol? – VoxQub

Apicultorii pot depune, până în 31 iulie inclusiv, cereri de plată şi documente doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Ziua Imnului Național, sărbătorită în Piața Libertății din Timișoara – VoxQub

Ziua Imnului Național al României va fi sărbătorită și la Timișoara. Ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul acesteia va avea loc de la ora ...
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Lucrările în zona Coşava, finalizate – VoxQub

Au fost eliminate restricțiile de circulație de pe sectorul Coșava – Margina al DN68A, drumul care face legătura între Lugoj şi Deva, a anunțat ministrul ...
CITEȘTE MAI MULT
ActualitateInformații Utile

Agenda zilei, vineri, 26.07.2024

Agenda zilei, vineri, 26.07.2024
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Cu bicicletele și bărcile până în Serbia – VoxQub

Frontiera româno-sârbă va fi redeschisă, în weekendul 26-28 iulie, pentru pasionaţii de ciclism, la punctul de trecere de la Otelec, judeţul Timiş. Cicliştii vor putea ...
CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici