Știri

Știri

Actualitate

Ziua Națională a României, sărbătorită la Reșița – MozaiQub

La 105 de ani de la Marea Unire din anul 1918, municipiul Reșița va sărbători Ziua Națională a României cu un program festiv care va avea loc în Centrul Civic al municipiului, vineri, 1 decembrie 2023, începând cu ora 13.00, în Centrul Civic, va avea loc un ceremonial militar-religios, fără a fi însă expusă tehnică de luptă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Manifestări de Ziua Națională a României în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara – MozaiQub

Prefectura pregătește, și în acest an, o ceremonie militară de Ziua Națională a României. Primul moment festiv al zilei va avea loc în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, dar defilarea propriu-zisă va avea loc în fața Catedralei Mitropolitane. În premieră, vor fi prezente la o astfel de acțiune și transportatoare blindate Piranha V.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României – VOX

Sfântul Andrei, ocrotitorul poporului român, este sărbătorit în fiecare an pe 30 noiembrie. Fiind o mare sărbătoare, creștinii respectă o serie de tradiții și obiceiuri. Sfântul Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus și este cunoscut în tradiția creștină ca „Cel Întâi Chemat” și patronul spiritual al mai multor țări, inclusiv al românilor.

Citeste Mai mult
Actualitate

Petre Ionuțescu, muzicianul „ALTFEL“ – Povești cu Cântec

Petre Ionuțescu cunoscut și sub numele de Trompetre, este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor si producător muzical. Este membru fondator al formațiilor FunkyGrowl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society. A colaborat cu diverși artiști de pe scena muzicală românească: Alexandrina, Subcarpați, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento și alții.

Citeste Mai mult
Actualitate

Târgul de Crăciun de la Timișoara – VOX

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00. Aceasta va fi însoțită de un spectacol pe scena din Piața Victoriei, al cărui invitat special este Alina Sorescu, alături de dansatori ai Clubului de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara.

Citeste Mai mult

Angajații Direcțiilor de Statistică își cer drepturile – MozaiQub

Promisiunile neonorate, lipsa dialogului și a respectului pentru cei care lucrează în Direcțiile Regionale de Statistică, ignorarea nevoilor și nerespectarea legilor sunt principalele cauze ale protestelor spontane. Angajații Direcțiilor de Statistică din țară și-au arătat încă o dată nemulțumirea și și-au cerut drepturile salariale cuvenite.

Citeste Mai mult
Actualitate

Arta care unește – MozaiQub

Este important să învățăm să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine pentru ca mai apoi să îi putem cunoaște și pe ceilalți. La fel de importantă precum educația este și arta de care avem nevoie atât în viața noastră, cât și în comunitatea în care trăim.

Citeste Mai mult
Actualitate

Omul orchestră: Un jurnal altfel”, cea mai nouă carte lansată de scriitorul Răsvan Popescu – VOX

Scriitorul Răsvan Popescu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, lansează cea mai nouă carte, volumul de proză „Omul orchestră: Un jurnal altfel”, tipărită la editura Cartea Românească. Volumul va fi prezentat publicului vineri, 24 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023. Cartea va putea fi găsită atât în librării, cât și în medul online. Răsvan Popescu a promis publicului timișorean că anul viitor va lansa cartea și la Timișoara.

Citeste Mai mult
Actualitate

UPT – din 1920 până astăzi – QubArena

Prin implicarea și la insistențele primarilor Timișoarei Carol Telbisz și Stan Vidrighin și a unor oameni cu viziune de la început de secol 20 (XX), Universitatea Politehnica, de astăzi își ține primele cursuri în 29 noiembrie 1920.

Citeste Mai mult
Actualitate

Undă verde drumului expres Arad-Oradea – VOX

Hotărârea de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Drum expres Arad-Oradea”, judeţele Arad şi Bihor, a trecut de votul Executivului. Actul normativ stabilește indicatorii tehnico-economici ai drumului expres care va fi construit între localitățile Arad și Oradea.

Citeste Mai mult
Actualitate

Primăria Timișoara pornește iluminatul festiv în 26 noiembrie – VOX

Primăria Timișoara pregătește iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă. Până la mijlocul lunii ianuarie 2024, mai exact, 14 ianuarie, figurine luminoase, lampioane, perdele luminoase, țurțuri, tuburi flexibile luminoase și bannere luminoase vor colora orașul. Pe lângă luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, sunt adăugate noi elemente.

Citeste Mai mult
Actualitate

Bugetul Aradului pentru sărbători se reduce la un sfert faţă de anul trecut – VOX

Bugetul Aradului pentru pregătirea oraşului de sărbători şi organizarea evenimentelor din luna decembrie va fi la un sfert faţă de cel de anul trecut, după ce “ordonanţa austerităţii” a impus reducerea cheltuielilor publice, iar administraţia locală spune că va fi nevoită să renunţe la unele acţiuni publice, dacă nu obţine sponsorizări.

Citeste Mai mult
Actualitate

Răzvan Munteanu – o viață dedicată muzicii – Povești cu cântec

Răzvan Munteanu este cunoscut ca și solistul trupei The Bandits. Anul trecut, trupa a lansat albumul de debut „Povești din pandemie”, Pe lângă activitatea sa în această trupă Răzvan a pus bazele proiectului electro NO DJ, și este organizatorul festivalului Embargo. În vara acestui an trupa The Bandits a realizat muzica spectacolului de teatru EXOD, un proiect de anvergură internațională din seria concepută de Teatrul Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii.

Citeste Mai mult
Actualitate

Reabilitarea Castelului Huniade din Timișoara poate fi reluată – VOX

Primăria Timișoara a anunțat că a emis autorizația de construire pentru obiectivul de investiții „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a monumentului istoric Castelul Huniade, Muzeul Național al Banatului”, proiect aflat în responsabilitatea Consiliul Județean Timiș. Primarul Dominic Fritz nu uită să menționeze cei 16 ani de întârziere pentru această reabilitare, în timp ce Alin Nica, președintele CJT, critică încetineala cu care a fost emisă autorizația

Citeste Mai mult
Actualitate

Bolile cardiace la copii – cum le descoperim? – Rețeta Compensată

Malformațiile congenitale provoacă la nivel mondial aproape 250 de mii de decese ale nou-născuților în prima lună de viață, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, peste 160 de mii de decese sunt înregistrate anual din aceleași cauze, la copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 5 ani. Totuși, nu toate malformațiile congenitale au consecințe atât de grave. Unele dintre acestea pot fi inofensive, iar medicina modernă permite depistarea acestora încă din primele luni ale vieții intrauterine, cu ajutorul examenelor imagistice și al unor teste specifice. Asistent Universitar Doctor Adrian Lăcătușu, medic primar cardiolog-invitatul emisiunii Rețeta Compensată

Citeste Mai mult
Actualitate

Noi reguli privind utilizarea trotinetelor electrice – VOX

Comisia juridică din Camera Deputaților a amendat un proiect de lege care aduce noi reguli în folosirea trotinetelor. Mai exact, deputații juriști propun că pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puțin 16 ani iar proprietarii vehiculului trebuie să dețină o asigurare obligatorie.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ghidul siguranței pe internet, lansat de Salvați Copiii România – VOX

Organizația Salvați Copiii a lansat Ghidul Siguranței pe internet ce poate fi accesat de profesori, părinți și elevi. Documentul conține informații pentru profesori cum pot folosi internetul pentru a le preda elevilor, idei de activități pe diverse teme ce țin de siguranța online și chiar activități pentru ședințele cu părinții.

Citeste Mai mult
Actualitate

Vacanța de toamnă s-a încheiat. Elevii și profesorii s-au întors la școală la școală -VOX

Vacanța de toamnă de o săptămână care a despărțit primul modul de modulul al doilea al anului școlar 2023-2024 s-a încheiat. Elevii, copiii de grădiniță și profesorii s-au întors la cursuri timp de 7 săptămâni, până va începe următoarea vacanță, cea de Crăciun. În acest timp, elevii trebuie să aibă cel puțin două sau trei note la fiecare disciplină, în funcție de numărul pe săptămână alocat fiecărei materii.

Citeste Mai mult
Actualitate

Atenție! Tentative de compromitere a conturilor prin cereri de furnizare a codurilor de autentificare multifactorială – VOX

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a observat în ultimele zile o creștere notabilă a utilizării unor tehnici de inginerie socială, folosite de atacatori pentru obținerea accesului ilicit la conturile online ale utilizatorilor. Practic, infractorii cibernetici încearcă să exploateze serviciul de autentificare multifactorială folosit de utilizatori, care le permite securizarea mai puternică a conturilor personale.

Citeste Mai mult
Actualitate

Bogdan Puriș – O viață pentru muzică – Povești cu Cântec

Numele lui Bogdan Puriş este bine-cunoscut în rândul adevăraţilor melomani din întreaga ţară. Este timișoreanul ce a adunat de-a lungul anilor aproape 11.000 viniluri. Are de asemenea casete audio, CD-uri, benzi de magnetofon și aparatură Hi-Fi. Vocea lui este cât se poate de cunoscută, fiind redactor muzical la Radio România Timișoara. Bogdan Puriș este și DJ la unele dintre cele mai importante evenimente, iar în decursul anilor, a sprijinit scena muzicală locală și a lansat o serie de nume cunoscute în peisajul mass – media.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cotele de impozitare vor rămâne neschimbate în 2024 la Timișoara – VOX

Primăria Timișoara a finalizat proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2024. Documentație se află în consultare publică și urmează să fie organizată și o dezbatere publică până să ajungă și în fața consilierilor locali. În principiu, taxele și impozitele cele mai importante ar urma să fie păstrate la nivelul din acest an.

Citeste Mai mult
Actualitate

Noua lege a pensiilor aduce echitate în sistem – VOX

Noua lege a pensiilor “va face dreptate” milioanelor de pensionari şi aduce “echitate” în sistem, a declarat, premierul Marcel Ciolacu, care a făcut apel la toţi miniştrii implicaţi în procesul de avizare să trateze cu prioritate acest act normativ, pentru a fi aprobat în Guvern în cel mai scurt timp şi să fie transmis Parlamentului, astfel încât să fie adoptat până în 20 noiembrie.

Citeste Mai mult
Actualitate

Consulturile cardiace la copii, esenţiale pentru depistarea bolilor congenitale – Rețeta Compensată

Malformațiile congenitale sunt anomalii structurale sau funcționale care apar în timpul vieții intrauterine. Acestea pot fi detectate în timpul sarcinii sau după nașterea copilului. Malformațiile congenitale pot afecta orice parte a corpului sau organele interne, unele au simptome ușoare, altele sunt mai grave. În multe cazuri, pacienții nu sunt diagnosticați la timp și ajung la medicul specialist când deja poate e prea târziu. Pe larg despre subiect în emisiunea Rețeta Compensată. Invitat – Asistent universitar doctor Adrian Lăcătușu -medic primar chirurgie pediatrică.

Citeste Mai mult
Actualitate

Noi controale la transportatorii care circulă pe drumurile județene – VOX

Direcția de Drumuri și Transport a Consiliului Județean Timiș a continuat, așa cum a anunțat anterior, seria controalelor care au vizat respectarea prevederilor legale de către transportatorii care circulă pe drumurile județene. Pe parcursul lunii octombrie au fost derulate patru controale pe raza localităților Sânmihaiu Român (o acțiune) și Șanovița (3 acțiuni).

Citeste Mai mult
Actualitate

Condiții de spitalizare mai bune la Secția de Radioterapie a Spitalului Municipal Timișoara – VOX

Modernizată recent de Primăria Timișoara, Clinica de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență a preluat și pacienții Clinicii de Radioterapie. Bolnavii internați, dar și cei care beneficiază de tratament cu spitalizare de o zi vor primi îngrijiri medicale la Clinica de pe bulevardul Victor Babeș. Relocarea Secției de Radioterapie a Spitalului Municipal are caracter temporar.

Citeste Mai mult
Actualitate

Retim a început lipirea „etichetelor roșii” – VOX

RETIM, ADID Timiș și autoritățile locale au început acțiunile de penalizare a celor care nu respectă normele de colectare selectivă a deșeurilor. Este vorba despre „etichetele roșii”. Acolo unde nu se respectă normele de colectare selectivă a deșeurilor, vor fi aplicate penalități.

Citeste Mai mult
Actualitate

Măsurile fiscale care intră în vigoare din noiembrie – VOX

Pachetul de măsuri fiscale care introduce și majorează taxe, pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial , după ce a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis. O parte din schimbări intră în vigoare din noiembrie 2023, în timp ce altele începând de la 1 ianuarie 2024.

Citeste Mai mult
Actualitate

Pepiniera cu 1.306 plante din Piaţa Victoriei din Timişoara va fi demontată – VOX

Pepiniera cu 1.306 plante care face parte din programul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii va fi demontată începând din 6 noiembrie. Pe instalaţia cu cinci niveluri care este construită din schele au fost puse ghivece cu plante pentru ca vizitatorii să le poată urmări evoluţia. Peste 180.000 de persoane au vizitat pepiniera până acum.

Citeste Mai mult
Actualitate

Parcare supraterană, în zona Dacia din Timișoara – VoxQub

Primăria Timișoara avansează cu proiectul privind realizarea unei parcări supraterane în zona Dacia. Primarul Dominic Fritz a semnat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza SF, a indicatorilor tehnico-economici  şi a devizului general  pentru obiectivul de investiții „Parcare supraterană cu acces de pe strada Timiș și strada Ulmului”.

Citeste Mai mult
Actualitate

Noua maternitate din Timișoara, dotată la cele mai înalte standarde – VoxQub

Lucrările la maternitatea Spitalului Județean au demarat în vara anului 2021, în urma unei investiții de aproximativ 14 milioane de euro, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria. Se demarează procedura de achiziție a mobilierului. Noua maternitate din Timișoara se construiește lângă Casa Austria, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean Timiș. Va fi un spital modern, dotat conform celor mai înalte standarde europene.

Citeste Mai mult
Actualitate

Despre întreruperea curentului de la MNArT – VOX

Muzeul Național de Artă Timișoara a rămas timp de câteva ore fără energie electrică. Din cauza unei avarii la nivelul sistemului cu energie electrică care alimentează Piața Unirii, vizitarea muzeului a fost sistată până la remediere. Reprezentanții muzeului au transmis că problema a fost rezolvată, iar vizitarea muzeului a fot reluată.

Citeste Mai mult
Actualitate

Societatea Piețe S.A. continuă investiția în digitalizare – VOX

După ce la începutul lunii Septembrie, Societatea Piețe S.A. Timișoara a introdus pentru Piața ,,Iosefin” posibilitatea scanării unui cod QR cu date despre producător, dar și informații online despre spațiile disponibile pentru închiriere, a venit rândul unei alte piețe să fie la un click distanță.
Societatea Piețe S.A. Timișoara a finalizat procesul și pentru Piața „Badea Cârțan” .

Citeste Mai mult
Actualitate

25 octombrie – Ziua Armatei Române – MozaiQub

În fiecare an este marcată Ziua Armatei Române, în 25 octombrie. Mai multe ceremonii militare vor fi organizate, miercuri, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

Citeste Mai mult
Actualitate

Metode de tratament în chirurgia vasculară – Rețeta Compensată

Chirurgia vasculară este una dintre cele mai noi specialități chirurgicale din România, specialitate cu tradiție în țările de vest și Statele Unite, care se ocupă de diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor vasculare arteriale, venoase și limfatice. Tratamentul conservator al afecțiunilor vasculare este un tratament de granită, atât medicii cardiologi cât si interniștii, medicii de familie sau de alte specialitati pot sa inițieze acest tratament si să monitorizeze boala, pe langă specialistul în chirurgie vasculară. Dar o parte specifică în rezolvarea acestei patologii îi revine cu siguranță chirurgului vascular și aceasta constă în tratamentul intervențional. Detalii ne oferă în emisiunea Rețeta Compensată – Dr. Andreea Rață – medic primar chirurgie vasculară.

Citeste Mai mult
Actualitate

Se preiau cereri pentru ajutorul de încălzire la Deva – VOX

Aproape o sută de persoane cu venituri mici, din municipiul Deva, au solicitat Direcției de Asistență Socială formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie, pentru distribuirea și preluare a cererilor. Persoanele care depun cererile și documentele justificative până în 20 noiembrie vor beneficia de ajutor de încălzire și supliment pentru energie începând cu luna noiembrie. Pentru cererile depuse după 20 noiembrie, stabilirea dreptului la ajutor de încălzire și supliment pentru energie se va face începând cu luna decembrie.

Citeste Mai mult
Actualitate

Tinerii Dezbat – Efectele Rețelelor Sociale – QubArena

Efectele Rețelelor Sociale ne influențează individual și social. Comportamentele fiecăruia dintre noi se modifică de la o zi la alta și de cele mai multe ori devenim dependenții de activitatea de a urmări rețelele sociale. Despre cum controlăm dependența, cum gestionăm relația cu rețelele sociale dezbat tinerii în această seară, la QubArena

Citeste Mai mult
Actualitate

O zi alături de forțele de apărare – MozaiQub

Am experimentat alături de forțele de ordine și apărare, câteva ore în poligonul de la Chișoda din județul Timiș. Interesante povești, oameni în uniforme pasionați și dedicați. Să ne bucurăm că îi avem și să îi respectăm.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cele mai sigure orașe din România – VOX

Unul dintre factorii care trebuie luați în considerare când alegem să ne mutăm într-un alt oraș este siguranța acestuia. La acest capitol, există orașe în România care stau destul de bine, la acest capitol. Conform statisticilor, cea mai bună clasare a obținut-o Cluj-Napoca, care ocupă poziția cu numărul 25 în top 100 cele mai sigure orașe. Acesta este urmat de un alt oraș important al României, Timișoara, care ocupă locul 32.

Citeste Mai mult
Actualitate

Timișoara are un nou PUG – VOX

Noul plan urbanistic general al Timișoarei a trecut de votul consilierilor locali. Cu 20 de voturi “pentru”, două “împotrivă” şi o abținere, consilierii locali din Timişoara au adoptat după două ore de dezbateri, noul Plan Urbanistic General al oraşului.

Citeste Mai mult
Actualitate

„Beția albă” – drogul care aduce moartea – Rețeta Compensată

Dependența de droguri sau abuzul de substanțe ilegale sunt tot mai des întâlnite. Vârsta consumatorilor de droguri a scăzut până la 10-11 ani, iar traficanţii dezvoltă noi metode de distribuire. Prin efectele sale, consumul de astfel de substanțe este unul dintre cele mai dificil de contracarat. Urmările cele mai grave, prin amploare și durată, sunt resimţite în primul rând în starea de sănătate a consumatorului. Cauzele consumului de droguri în rândul tinerilor sunt multiple, dar majoritatea se încadrează în câteva categorii mai ample. Vorbește despre ele, în emisiunea Rețeta Compensată, comisar șef Mariana Iridon- ofițer psiholog în cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș

Citeste Mai mult
Actualitate

Hercules Maraton 2023 – MozaiQub

Ajuns la cea de-a 12-a ediție, concursul de pe Valea Cernei, Hercules Maraton, desfășurat la Băile Herculane a reunit la start aproape 500 alergători, un nou record al competiției. Vremea bună a ținut cu sportivii, iar voluntarii au destins atmosfera cu voia bună pe care au transmis-o.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sănătate și securitate în muncă în era digitală – VoxQub

În luna octombrie a fiecărui an, sub egida ”Săptămânii Europene a Sănătății și Securității în Muncă”, Inspecția Muncii organizează simpozioane tehnico-științifice în 4 centre regionale (inspectorate teritoriale de muncă), stabilite în Programul cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul în curs și aprobate de Inspectorul de General de Stat. Este rândul județul Timiș să găzduiască webinarul despre securitate și sănătate în muncă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Istoria țesăturilor – MozaiQub

Este recunoscut că țesăturile, dar și vestimentația rezultate din prelucrarea acestora, au modelat și influențat evoluția omenirii, de-a lungul istoriei, începând cu cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre.

Citeste Mai mult
Actualitate

Vaccinarea gratuită a băieţilor împotriva HPV – VOX

Vaccinarea gratuită a baieţilor cu vârsta până în 18 ani, împotriva virusului HPV se va putea face în cabinetele medicilor de familie din 1 decembrie, pe baza unei reţete eliberată de acesta. Iintră la gratuitate toate persoanele care sunt până la 18 ani inclusiv, deci atât fetele cât şi băieţii cu vârsta între 11-18 ani.

Citeste Mai mult
Actualitate

Produsele cu sclipici, interzise – VOX

Vânzarea produselor care conțin sclipici a fost interzisă în spațiul Uniunii Europene. Interdicția pe care o instituie Comisia Europeană vizează particulele de plastic mai mici de 5 mm care sunt insolubile și nu se degradează.

Citeste Mai mult
Actualitate

Rinoplastia si otoplastia motive și scopuri – Rețeta Compensată

În Chirurgia plastică și reconstructivă sunt corectate chirurgical părțile afectate ale corpului fie de probleme congenitale și dereglări în dezvoltare, fie de accidentări, infecții, tumori sau alte disfuncționalități. În afara interesului pentru imaginea estetică, țelul operațiilor este acela de a reda organelor sănătatea și funcția inițială.

Citeste Mai mult
Actualitate

Răsvan Popescu lansează la Timișoara romanul „În Torent” – VOX

Răsvan Popescu, prozator, poet, scenarist și într-o vreme reporter lansează romanul „În Torent”. Lansarea de carte va avea loc loc joi, 12 octombrie, la Librăria Cărturești din centrul Timișoarei, la ora 18:00.
Despre activitatea literară și despre autor vor vorbi Vasile Popovici – scriitor, critic literar și profesor universitar și Robert Șerban- scriitor, jurnalist, editor și om de televiziune.

Citeste Mai mult
Actualitate

Arta de a îmbrăca omul – MozaiQub

Se spune că haina îl face pe om și că dacă îți dorești cu adevărat un lucru, mai devreme sau mai târziu acel lucru va deveni realitate. Așa este și Laura Chiriță, o tânără curajoasă, cu inițiative pe care firul vieții a dus-o pe drumul designului vestimentar și chiar la a avea propriul atelier de haine, deși până a ajunge aici a întâmpinat multe încercări și greutăți.

Citeste Mai mult
Actualitate

Implant pentru Refuz – după 28 de ani – Povești cu Cântec

Formația Implant pentru Refuz a aniversat recent 28 de ani de existență. Trupa a revenit zilele trecute și la Timișoara, la D’arc, unde băieâii au făcut ca de obicei un show spectaculos. În cele ce urmează, la Povești cu Cântec, i-am descusut pe membrii trupei despre activitatea lor și planurile pentru următorii 28 de ani.

Citeste Mai mult
Actualitate

Când arta și terapia se întâlnesc – MozaiQub

La un capăt – teatru, dans, coregrafie. La celălalt capăt – durei de spate, depresii, insomnii, atacuri de panică. Unii oameni sunt la într-o extremitate, alții la cealaltă. În schimb, mai sunt și cei ce fac tot posibilul să meargă paralel pe cele două drumuri, nu doar pentru ei înșiși cât și pentru cei din jur.

Citeste Mai mult
Actualitate

Amenzi de peste 1 milion euro pentru persoanele care lucrează fără forme legale pentru transportul alternativ – VOX

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș au desfășurat controale la firmele de transport alternativ, de la finalul anului 2020 până în prezent aplicând amenzi de peste 1 milion de euro. Încă de la finele anului 2020, ITM TIMIȘ, la inițiativa inspector șef Ileana Mogoșanu, a întreprins o amplă acțiune de verificare în rândul angajatorilor care efectuează transport alternativ.

Citeste Mai mult
 • Toate
 • Actualitate
 • Cultură & Culte & Educație
 • Economie & Finanțe & Piața muncii
 • Evenimente
 • Externe
 • Justiție
 • Legislație & Ordine & Apărare
 • Lifestyle
 • Politică & Administrație
 • Sănătate & Sport
 • Știință & Tehnologie
 • Transporturi & Turism
Actualitate

Ziua Națională a României, sărbătorită la Reșița – MozaiQub

La 105 de ani de la Marea Unire din anul 1918, municipiul Reșița va sărbători Ziua Națională a României cu un program festiv care va
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Manifestări de Ziua Națională a României în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara – MozaiQub

Prefectura pregătește, și în acest an, o ceremonie militară de Ziua Națională a României. Primul moment festiv al zilei va avea loc în Cimitirul Eroilor
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Paradă de 1 Decembrie, pe Bulevardul Revoluției din Arad – MozaiQub

Arădenii vor putea asista la defilarea cu tehnica din dotare, care va avea loc între Teatru și Palatul Administrativ, vineri, 1 Decembrie, de la ora
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

”Ficatul gras”-o problemă de sănătate tot mai frecventă – Rețeta Compensată

Ficatul are un rol foarte important în buna funcționare a organismului, de el depinzând sistemul imunitar, digestia și eliminarea toxinelor
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României – VOX

Sfântul Andrei, ocrotitorul poporului român, este sărbătorit în fiecare an pe 30 noiembrie. Fiind o mare sărbătoare, creștinii respectă o serie de tradiții și obiceiuri.
CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Primăria Timișoara a demarat intervențiile specifice sezonului de iarnă – VOX

Primăria Timișoara a luat deja primele măsuri pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut
CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici