Emisiuni

Emisiuni

Emisiuni

Povești din Dudeștii Vechi, Londra și festivalul Jazz X cu Teo și Tereza Catarov – Povești cu Cântec

Teo Catarov a fost recompensat cu o diplomă specială pentru păstrarea culturii și a tradițiilor bulgarilor bănățeni,în cadrul festivalului interetnic Jáku Ronkov, care s-a desfășurat în comuna Dudeștii Vechi. Tereza Catarov este solistă și compozitoare din Timișoara, stabilită în Londra., care a susținut un concert în cadrul ediției din acest an a festivalului Jazz X din Timișoara.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Creșterea animalelor de companie, o sursă de bucurii, dar și de obligații – Rețeta Compensată

În ultimul timp, oamenii, tineri sau vârstnici, au devenit din ce în ce mai pasionați de creșterea animalelor de companie deoarece prezența acestora în viață noastră ne relaxează și ne ajută să uităm de grijile cotidiene. În plus este evidentă bucuria copiilor care se află în preajma unui prieten drag, așa cum este animalul de agrement.
Pe de altă parte, există câteva aspecte la care trebuie să fim cu toții atenți dacă vrem ca traiul în comun cu un animal de companie să fie plăcut și lipsit de pericole. Cum să avem grijă de animalele de companie, ne spune doctorul veterinar Mugurel Sarca în emisiunea Rețeta Compensată

Citeste Mai mult
Emisiuni

Baletul, o viață de poveste – MozaiQub

Se poate spune că dansul este un talent înnăscut. În balet este ceva magic, o plutire diafană, în care balerina devina una cu muzica și cu emoțiile. O grație sub care se ascund toate încercările, durerea, efortul, disciplina, provocările, controlul, , tot efortul care au adus-o aici. Toate fac parte din ea și o completează.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Tabără muzicală la Buzad – Muzicon Summer Camp – Povești cu Cântec

Platforma de promovare și sprijinire a artiștilor muzicali Muzicon a organizat cea de-a doua ediție a taberei de creație la Buzad, la The Villag. Echipele care au participat la Muzicon Summer Camp au fost compuse din Mihai Sălăjan, Cristina Lupu, Anghel Mailat – echipă condusă de Vita Horvath; Flavius Retea, Andrei Bobis, Mihai Gradina – echipă condusă de Uțu Pascu; Damian Ouatu, Daniel Einholt, Cristian Paroș – echipă condusă de dj K-lu; și Mihai Moldovan, Runa The Real, Nikita Dembinski – echipă condusă de Ufo (Florin Unguraș).

Citeste Mai mult
Emisiuni

Când ficatul și pancreasul au nevoie de investigații medicale! – Rețeta Compensată

Ficatul este un organ esențial pentru sănătatea organismului și indeplinește si funcția de glandă a corpului. Ficatul este un organ bogat în vase sangvine de culoare maro-roșcat și aproape de dimensiunea unei mingi de fotbal. Cu toate acestea, mărimea variază, fiind influențată de înalțimea și greutatea fiecărui individ in parte.
Ficatul este un organ vital, care indeplinește sute de funcții necesare pentru a menține o persoană în viață. în plus, are și rolul de glandă, deoarece produce proteine si hormoni de care au nevoie alte zone ale corpului.
Ficatul cântarește, în medie, aproximativ 1 kilogram si 300 de grame la adulți, motiv pentru care este cel mai mare organ intern. De ce e important e să avem un ficat sănătos ne spune dr Răzvan Diaconescu în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

ARTfel de Jurnal – RAD Art Fair

În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal o regăsim pe Veronica Kirchner în dialog cu Catinca Tăbăcaru – director artistic RAD Art Fair. Discuția se materializează în urma celei de-a doua editii a RAD Art Fair, care a avut loc în perioada 16-19 mai, 2024, unde au participat peste două duzine de de galerii și spații expoziționale.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Rusaliile – sărbătoare cu mare bucurie – MozaiQub

Rusaliile, sărbătoare creștină marcată de români, reprezintă una dintre cele mai importante și bogate în tradiții din calendarul ortodox. Rusaliile comemorează Pogorârea Duhului Sfânt asupra apostolilor la 50 de zile după Paște, eveniment care marchează și începutul Bisericii Creștine.

Citeste Mai mult
Emisiuni

A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub

Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes.
A doua zi a continuat cu o premieră în ceea ce privește evenimentul aflat la ce-a de-a zecea ediție, o masă rotundă care a reunit laolaltă mari personalități remarcante din lumea cercetării, a științei și a invenției, care pot transmite mai departe cunoștiințele inconfundabile dobândite.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Povești cu Lajos, muzicianul timișorean din gașca veche – Povești cu Cântec

Pe numele său adevărat Ludovic Varadi, „Lajos“ este unul din artiștii Timișoarei care poate fi inclus lejer în „gașca veche“. Old school, cum ar zice unii. De-a lungul anilor, Lajos a evoluat într-o serie de formații și a atacat toate genurile muzicale posibile și imposibile, printre artiștii cu care a colaborat num[r\ndu-se Dan Spătaru, Aura Urziceanu, Cargo, Amala, Foileton sau Trupa Vest, în aceasta din urmă cântând și-n zilele noastre.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” și-a deschis porțile – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” și-a deschis porțile la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș și reunește, ca în fiecare an, inventatori din țară și din străinătate precum Franța, Italia, Finlanda, Republica Moldova și multe altele.
Timișenii și timișorenii sunt așteptați până sâmbătă, 15 iunie să participe la evenimentul cu intrare liberă care reunește aproape 300 exponate.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” se desfășoară la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș, în perioada 13-15 iunie, cu începere la ora 12:00.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum ne pregătim copiii pentru primele examene din viaţa lor? – MozaiQub

Examenul este un moment crucial în viața școlară a copiilor, iar pregatirea lor emoțională și mentală poate avea un impact semnificativ asupra performanței lor.Pregatirea psihica a copiilor inainte de un examen important este esentiala pentru succesul lor academic si emotional. Vorbim în emisiunea de astăzi despre cum pot părinții să pregătească copilul inainte de un examen important, cum să își gestioneze emoțiile, care este atitudinea corectă a părintelui în faţa unui examen al copilului și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Laurențiu Morun – Povești cu Cântec

Laurențiu Morun este o figură bine-cunoscută în rândul amatorilor de concerte datorită prezenței sale ca inginer de sunet în spatele mixerului, iar pentru melomanii care au prins vremurile „mai vechi“ ale rock-ului timișorean este cunoscut și ca percuționistul unor formații din acea vreme.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Carina Dumitru, solista formației Phaser – Povești cu Cântec

Phaser este o trupă pop-rock născută în Reșița și maturizată în Timișoara, iar solista trupei, Carina Dumitru are și un proiect muzical numit Mademoiselle Claudette. În luna septembrie a anului 2016, Phaser a concertat în Piața Victoriei la evenimentul care a marcat victoria Timișoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, iar cu doi ani în urmă Phaser a lansat albumul „Început de Univers“.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ghid pentru protecția datelor online – VOX

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a lansat un ghid cu sfaturi pentru siguranţa copiilor în mediul online. Le răspunde celor mici, dar şi părinţilor la întrebări esenţiale cum ar fi ce sunt datele personale, ce înseamnă securitatea cibernetică şi de ce este important să fii în siguranţă atunci când navighezi pe internet.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Pielea, oglinda sănătății – Rețeta Compensată

Unele afecțiuni cronice ale pielii sunt prezente încă de la naștere, în timp ce altele apar, brusc, mai târziu în viață. Cauza acestor tulburări nu este întotdeauna cunoscută. Pentru multe probleme dermatologice permanente au fost identificate tratamente eficiente, ceea ce poate înseamna perioade prelungite de remisie. Cu toate acestea, simptomele pot reapărea în orice moment. Detaliază subiectul Dr. Nadița Popovici – medic primar dermatovenereolog în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Arta tatuajelor și provocările ei – MozaiQub

Lumea tatuajelor este o lume fascinantă, iar lumea artiștilor tatuatori este dinamică și creativă. Acest stil de viață necesită curaj, precizie, concentrare și multă responsabilitate. A fi tatuator nu este pentru oricine. Cei care lucrează în domeniu au un talent nativ la desen și o pasiune pentru artă. Așa este și Claudia Kovacs din Timișoara.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Povești cu Bogdan Cotîrță – Povești cu Cântec

Bogdan Cotîrță este solistul formației Melting Dice. Născut la Timișoara, artistul este un personaj cunoscut în rândul melomanilor și iubitorilor de cultură din orașul nostru. A fost, o vreme „production manager” în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar în 2017 a creat platforma numită Muzicon.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Impactul psihologic al infertilității – MozaiQub

Problema fertilității este una complexă și foarte delicată, în ultimul deceniu medicina și psihologia fiind preocupate de aprofundarea cauzelor și consecințelor infertilității. Infertilitatea este o problemă care afectează multe cupluri din întreaga lume. Deși este adesea asociată cu vârsta înaintată, sunt cazuri în care poate apărea și la cuplurile tinere. După analize și costuri îndelungate, după strădanii de luni sau ani, cuplul primește un diagnostic dezamăgitor și anume cel de infertilitate. Vorbim în emisiunea de astăzi despre provocările cu care se confruntă un cuplu când vine vorba despre infertilitate, implicațiile emoționale care apar, cum poate fi acceptată infertilitatea în cuplu, cât este de important ajutorul din partea terapeutului și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Atenţie la bolile de piele! – Rețeta Compensată

Bolile de piele sunt cele mai întâlnite forme de infecții care apar la oamenii de toate vârstele. Este foarte importantă diagnosticarea corectă a bolii si administrarea tratamentului specific; netratată, orice afecțiune a pielii se agravează și afectează nu numai sănătatea fizică ci și echilibrul emoțional, conducând la apariția depresiei, anxietății dar și la scăderea stimei de sine.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Conferința Națională de Sănătate Publică „Sănătate Publică. Pur și Simplu” – MozaiQub

Cea de-a tria ediție a Conferinței Naționale de Sănătate Publică cu titlul „Sănătate Publică. Pur și Simplu” are loc în perioada 16-18 mai, la Timișoara. Vorbim în emisiunea de astăzi despre evenimentul care este un prilej ca preocupările și prioritățile în sănătatea publică să fie cunoscute întregii comunității din care facem parte.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cele mai importante 7 mocănițe din România – MozaiQub

Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi colțurile îndepărtate ale României este o plimbare cu trenul cu aburi, cunoscut local sub numele de ”Mocănița”. Trenul circulă pe un ecartament îngust în anumite regiuni muntoase ale țării. Funcția mocănițelor la origini era utilitară, însă rutele pe care acestea le servea odinioară încă oferă vederi frumoase asupra zonelor mai puțin populate.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Tangoterapia și beneficiile ei – MozaiQub

Tangoul argentenian este considerat un dans cu efecte terapeutice, un adevărat medicament pentru suflet şi un catalizator de emoţii atât pentru cupluri, dar și pentru cei cu boli neurlogice precum Parkinson. Vorbim în emisiunea de astăzi despre tangoterapie, ce este și cum ne ajută, care sunt beneficiile, ce face ca acest tip de dans să fie atât de special și multe altele

Citeste Mai mult
Emisiuni

Despre consumul de alcool – MozaiQub

În căutarea unui mic răsfăț sau a relaxării, mulți dintre noi alegem să savurăm o băutură alcoolică. Totuși, există numeroase dileme legate de consumul de alcool și modul în care acesta afectează digestia, sănătatea și silueta noastră.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de a fi mai buni, mai liniștiți, mai uniți. Sărbătorile păstrează prin încărcătura lor simbolică, anumite valori universale și atemporale, exprimate prin tradiții și obiceiuri.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum percep noile generații tradițiile? – MozaiQub

Într-o societate actuală puternic modernizată, informatizată și computerizată, unde fenomenul globalizării și al uniformizării lumii contemporane ne sufocă treptat, reînvierea și păstrarea obiceiurilor și tradițiilor populare moștenite de la străbunii noștri sunt o adevărată gură de oxigen, care ne ajută să ne întoarcem la natură și la originile noastre, mai ales în preajma sărbătorilor.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum și cât mâncăm la masa de Paște? – MozaiQub

Perioada sărbătorilor pascale reprezintă un bun prilej pentru a fi alături de cei dragi, de a ne revedea rudele şi prietenii. Adeseori acest lucru implică mese copioase, de pe care, conform tradiţiei, nu trebuie să lipsească ouăle roşii, carnea de miel, cozonacul, pasca şi vinul roşu.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Lupta cu kilogramele – Rețeta Compensată

Surplusul de kilograme ne poate afecta grav sănătatea. S-a constatat că țesutul adipos nu este doar un rezervor de energie, el este responsabil de producerea unor hormoni, factori de creștere și cytokine. O alimentație neadecvată, de obicei în exces, asociată cu lipsa activității fizice, fac ca numărul bolilor cronice să crească constant. Dintre acestea cele mai importante sunt bolile cardio vasculare și diabetul zaharat.
Unul dintre printre principalii factori în procesul de slăbire și menținerea greutății este nutriția. Din păcate mulți dintre noi nu înțelegem semnificația acesteia atunci când vine vorba de pierderea în greutate, ceea ce face mai dificlă atingerea obiectivelor.
Despre rolul și importanța nutriției ne vorbește în emisiunea Rețeta Compensată nutriționistul Ioan Cuciula.

Citeste Mai mult
Emisiuni

ITM Timiș, întâlnire cu angajatorii cu ocazia Zilei securității și sănătății în muncă – MozaiQub

ITM Timiș a organizat o întâlnire cu angajatorii din județ pentru a marca Ziua securității și sănătății în muncă, celebrata în fiecare an, în 28 aprilie de către Organizația Internațională a Muncii. La inițiativa inspectorului șef Ileana Mogoșanu, pentru prima dată s-au selectat 10 angajatori din județul Timiș care au peste 100 salariați și nu au avut niciun eveniment privind SSM în ultimii 5 ani, si au fost premiati pentru efertul depus

Citeste Mai mult
Emisiuni

Viața pe pista de curse – MozaiQub

Cariera unui pilot de curse este una plină de adrenalină și provocări, dar și de satisfacții și realizări deopotrivă. Să fii pilot de curse nu este ușor, adesea este nevoie de multă muncă și pasiune, sacrificii, dar și dorința de a trăi pe deplin toate aceste experiențe unice.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Goana după iluzii – Rețeta Compensată

Drogurile sunt prezente, din păcate, tot mai frecvent în școli, iar numărul tinerilor care apelează la substanțe interzise este în continuă creștere. Vânzarea de droguri în școli este o problemă gravă care afectează în mod direct și indirect elevii și comunitățile lor.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Stingătorul de incendii – ştim sau nu să îl folosim? – MozaiQUB

Stingătoarele de incendii ne pot salva viaţa în multe cazuri şi este bine să le avem la îndemână în momentul în care ne aflăm într-o situaţie de criză pentru că este un accesoriu indispensabil atât în companii, locuințe sau spații industriale. Deşi legea nu impune ca în fiecare casă sau apartament să existe câte un stingător de incendiu, totuși este foarte important să avem unul. Însă și dacă avem, știm oare să îl folosim?

Citeste Mai mult
Emisiuni

Când este necesară kinetoterapia și rolul ei în secțiile de A.T.I – Rețeta Compensată

Relația dintre sănătatea mintală și cea fizică este bine documentată, iar kinetoterapia joacă un rol important în acest context. Așadar, exercițiile fizice regulate au fost dovedite că reduc simptomele de stres, anxietate și depresie. Prin abordarea holistică, kinetoterapeuții nu doar că tratează afecțiunile fizice, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de bine mentale a pacienților. Astfel, această abordare integrată este importantă pentru o recuperare completă și pentru promovarea unui stil de viață echilibrat. Dar care este rolul kinetoterapeutului în secțiile de |Anestezie și Terapie Intensivă ne spune Oliver Lukacs- kinetoterapeut în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum supraviețuiește învățământul profesional în România? – MozaiQub

Învăţământul profesional şi tehnic din România este „sperietoarea“ de care se feresc atât elevii, cât şi părinţii.
Învăţământul profesional este neatractiv pentru absolvenţii claselor a VIII-a, iar acest lucru se vede cel mai bine în cadrul şcolilor de profil. An de an, cadrele didactice se zbat să atragă elevi care să înveţe o meserie.
Despre soarta instituţiilor din sistemul profesional/vocaţional, despre nevoia reformelor din domeniul educaţiei şi despre eforturilor care trebuie depuse pentru modernizarea sistemului educaţional, vorbim cu Andreea Bărbos, Inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Estetica între când, cum și de ce? – QubArena

Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Voluntariatul schimbă vieți – MozaiQub

Dacă ești student, probabil ai auzit măcar o dată că ar fi bine să faci voluntariat în facultate pentru că te va ajuta mai târziu. Voluntariatul este o activitate interesantă, plină de satisfacții, beneficii și care aduce multă voie bună celor implicați.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Prima dezbatere QubConcept, încheiată cu succes – MozaiQub

Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Benefiicile practicării jocului de şah de la vârste fragede – MozaiQub

Șahul este un joc popular în toată lumea și este considerat una dintre cele mai vechi și mai complexe forme de joc de strategie. Am fost în vizită la un club de șah din Timișoara și am discutat cu unul dintre antrenori despre parcursul propriu până în prezent, cum îi ajută pe copii să își dezvolte memoria, cum se pregătesc cei mici, participarea la competiții, asumarea riscului, ce înseamnă șah în școală și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Fotografia, o poveste de viață – MozaiQub

Emma Domuța este fotograful care imortalizează momente de excepție și pline de emoție care dăinuie peste ani. Vorbim despre fotografia de familie și nou-născuți și așa cum Emma le cunoaște povestea celor care îi trec pragul, așa o cunoaștem și noi pe ea în emisiunea de astăzi.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Un salvator și cel mai bun prieten al său – MozaiQub

Caransebeșanul Cristian Brecica este conductor unitate canină la Salvamont Caraș-Severin, singurul autorizat din zona noastră. El și cățelușa sa, Vreni compun, de altfel prima unitate canină de căutare-salvare brevetată din România, Asociația Câinii SAR Gugulania Caransebeș.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Respect vs. Ipocrizie – QubArena

Ipocrizia este comportamentul care anulează respectul față de opinia celuilalt, față de încrederea unii în alții, față de armonizarea relațiilor sociale. Despre ce a făcut ipocrizia oamenilor de-a lungul istoriei vorbesc la QubArena Corina Gluhovschi și Prof. Dr Adrian Kali.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Integrarea copiilor cu deficiențe de auz – MozaiQub

Copiii care se nasc surzi în România nu sunt deloc puțini, iar dacă nu primesc îngrijirea necesară încă din primele luni, șansele ca ei să ducă o viață cât de cât normală scad considerabil. Copiii surzi au aceleași drepturi și necesități precum cei normali: să crească și să dezvolte în condiții optime, să primească afecțiune, înțelegere, apreciere, să participe la activități colective. Din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă, iar ei sunt arătați cu degetul și puși la zid încă de la o vârstă fragetă chiar și în anul 2024.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici