Emisiuni
Emisiuni

Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub
Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena
Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Ce impact are telemunca pe plan social? – QubArena
Noile tendințe din piața muncii ne determină să ne informăm mai bine. Despre telemuncă în această seară la QubArena cu Inspector șef adjunct Ileana Mogoșanu și Conf. Univ. Dr. Bogdan Nadolu.

Telemunca a schimbat piața muncii – VoxQub
Telemunca a fost subiectul unei întâlniri găzduite de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, la care au participat reprezentanții marilor companii.

De ce au nevoie oamenii astăzi? Cu Î.P.S. Ioan Selejan – MozaiQub
Mesajul Înalt Prea Sfințitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei, Mitropolitul Banatului, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale.

Când și cum aplicăm legea în Timișoara? – QubArena
Când și cum aplicăm legea în Timișoara?

De ce Traseul Revoluției generează nemulțumiri?
Neadevărurile strecurate de-a lungul celor 34 de ani despre Decembrie ’89 nasc controverse și se dovedesc a fi niște piedici abia acum. Despre toate acestea și despre proiectul Traseul Revoluției dezbatem în platoul QubArena cu Ruben Lațcău – viceprimarul Municipiului Timișoara, Constantin Goagea – coordonatorul proiectului, Adrian Kali – istoric și cercetător, Corneliu Vaida – revoluționar și Sorin Oprea – lider al Revoluției.

Istoria machiajului – MozaiQub
În timpurile preistorice oamenii utilizau tatuaje şi machiaje în diverse ritualuri, însă cu timpul machiajul a căpătat o funcţie pur estetică.

CCIAT și mediul economic – QubArena
Despre cum influențează mediul economic și cultural Camerele de Comerț, despre relația cu autoritățile locale și județene, despre prima Camera de Comerț din România, vorbesc

Cultura alternativă din perioada ceauşistă – MozaiQub
Procesul de emancipare graduală de sub tutela Uniunii Sovietice continuă după ce Nicolae Ceaușescu preia puterea în 1965, culminează cu un moment important în 1968, când trupele Armatei române nu participă la invadarea Cehoslovaciei de către forțe ale unor state membre ale Tratatului de la Varșovia.

Victimele violenţei domestice – VOX
Locuințele de necesitate, adică locuințele în pot locui, o perioadă limitată, cei ce au rămas fără casă din cauza unor catastrofe naturale sau accidente, vor putea fi folosite și de către victimele violenţei domestice, potrivit unei propuneri legislative ce a primit votul decisiv din Parlament, cel al Camerei Deputaților.

Primăria câștiga procesul cu Ioan Gârboni – VOX
Nemulțumirea lui Ioan Gârboni a venit după ce primatul Timișoarei, Dominic Fritz, a aprobat rezultatul evaluării sale la final de mandat cu nota 8,70.

Revoluţia tinerilor – MozaiQub
Perioada de după încheierea celei de-a doua conflagrații mondiale a fost marcată de evenimente care au reprezentat momente cu totul inedite în istorie.

Remodelare corporală: ce presupune, tehnici, rezultate
Se spune că ne simțim așa cum arătăm. E suficient doar ca bluza preferată să ne strângă puțin, pantalonii să îi tragem mai greu pe picior sau tenul să nu aibă strălucirea pe care ne-o dorim…și gata… toată ziua ne e dată peste cap. E

Incluziune socială prin cultură – MozaiQub
Peste un miliard de persoane la nivel global trăiesc cu o formă de dizabilitate, adică aproximativ 15% din populația lumii.

Decontarea transportului pentru elevi – MozaiQub
„Revizuirea tarifelor pentru navetă, pentru transport local, pentru transport intra și interjudețean nu poate fi făcută corect de la centru, de Ministerul Educației. Ea trebuie să fie dependentă de consiliul județean, care are relație contractuală directă cu operatorii de transport”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Circulație îngreunată la intrarea în Bulgaria – VOX
Românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia, prin punctul comun de frontieră Giurgiu – Ruse, se vor confrunta cu un trafic îngreunat până duminică, 26 iunie.

Educaţie pentru sănătate în şcoli – VOX
În şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, „programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Ce nu știm despre Revoluția din 1989? – QubArena
Mai sunt multe de spus despre Revoluția din 1989. Aflăm despre ce este vorba în această seară, într-un dialog deschis între Corina Gluhovschi și revoluționarii Nicu Birieș și Mihaela Ionescu, de la ora 19:00, la QubArena.

X, Y, Z sau diferența între generații – MozaiQub
„Generația” este un concept polisintetic cu mai multe sensuri care surprinde relația dintre oameni și colectiv atât în relațiile sociale, cât și în cele de rudenie, conceptul cursului vieții ca vârstă individuală și existența colectivă.

Turul ciclist Timișoara-Szeged, un real succes – VOX
Iubitorii tururilor cu bicicletă au avut parte în acest weekend de o ieșire de la Timișoara până la Szeged și înapoi. A fost un tur de 300 de km, dedicat infrastructurii de circulație între cele două orașe, care a avut un real succes.

Criza medicilor de familie – VOX
Ministerul Sănătății a anunțat că de la 1 iulie vaccinarea anti-COVID se face doar în cabinetele medicilor de familie, însă 424 de localități din România nu au unul.

Louis Armstrong, regele jazz-ului – MozaiQub
Louis Armstrong, muzician, trompetist, compozitor și cântăreț de jazz, unul din exponenții cei mai reprezentativi ai „stilului New Orleans” în muzica de jazz cântată în Chicago în anii 1920 – 1930, s-a ridicat deasupra greutăților și provocărilor sărăciei încă de la o vârstă fragedă și rasismului la care a fost supus de-a lungul vieții sale, pentru a deveni unul dintre cei mai influenți muzicieni ai genului său.

Investigaţii pulmonare, la Spitatul „Victor Babeş” – VOX
Începând din această săptămână, în cadrul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara pot fi realizate investigații pulmonare gratuite pentru stabilirea unui diagnostic complet.

Plimbări cu vaporaşul „Stelar” – Vox
S-a dat startul plimbărilor pe râul Mureș cu vaporașul „Stelar” de la Șoimuș.

Istoria modei – MozaiQub
Pasionații de modă știu că industria fashion are o poveste foarte complexă. Fiecare piesă vestimentară a trecut prin zeci sau chiar sute de variante și de modificări, până să ajungă la tendințele din prezent, pe care le vedem în magazinele cu haine.

Noile modificări ale Codului Fiscal – VOX
Coaliţia a aprobat o serie de modificări la Codul Fiscal. Impozite mai mici pentru cei care câştigă mai puţin şi taxe mai mari pe case

Legea anti-speculă, adoptată – VOX
Legea anti-speculă, care va împiedica majorările nejustificate de prețuri la anumite produse a fost adoptată în ședința de Guvern.

Mușcătura de viperă – prevenție și prim-ajutor – MozaiQub
Turiștii care aleg Banatul Montan pentru drumeții trebuie să fie foarte atenți! A început sezonul viperelor, în această perioadă ele sunt foarte active și pot fi întâlnite în toate zonele stâncoase ale județului.

Când devenim vârstnici? – MozaiQub
Vârsta a treia este considerată ca fiind toamna vieții, a doua tinerețe sau anii de aur.

Ce sunt vulcanii și de ce erup? – MozaiQub
Vulcanii datează de acum 4 miliarde ani când planeta noastră era la începutul dezvoltării sale.

Caravana filmului românesc, la Jimbolia – VOX
„Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” ajunge de data aceasta la Jimbolia, unde până în 18 iunie, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești la care intrarea este liberă.

Timișorenii pot vota proiectele pentru bugetul participativ – VOX
Primăria Timișoara anunță că s-a dat startul votului pentru bugetul participativ. În total, 52 de propuneri se află pe lista finală. Municipalitatea timișoreană alocă trei milioane de lei pentru proiecte din cinci domenii.

Bolile reumatice – Cauze, simptome, tratament
Reumatismul este termenul utilizat pentru a defini practic, boala ce afectează sistemul musculo-scheletal, în special articulațiile.

Mihai Eminescu, Luceafarul poeziei românești – MozaiQub
În data de 15 iunie 1889, înceta din viaţă Luceafărul poeziei româneşti, Mihai Eminescu, poet, prozator și jurnalist roman, considerat de multa lume ca fiind cea mai importanta voce poetica din literatura romana.

Se redeschide circulația pe Transfăgărășan – VOX
Circulația rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C) se redeschide începând de astăzi, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Fără informare zilnică privind situația COVID – VOX
Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că informarea zilnică privind situația COVID în România va dispărea.„De acum înainte, veți primi o informare săptămânală privind situația COVID.

Cultura, încotro? – QubArena
Jurnalismul poate să fie practicat, insoțit de multă pasiune și sinceritate. Despre cum se slujesc reciproc jurnalismul si publicistica, dar și despre Revista de cultură

Istoria și evoluția automobilului – MozaiQub
În epoca noastră, existența fără mașină este foarte dificil de imaginat. Fără ajutorul automobilului, societatea nu ar fi ajuns la nivelul de dezvoltare pe care

Stilul Art Nouveau – MozaiQub
Art Nouveau, un termen provenit din limba franceză, însemnând artă nouă este un stil în artă decorativă şi arhitectură specific, mai ales, perioadei 1890 –

Variola maimuţei – VOX
Semnalată deja în mai multe ţări europene, variola maimuţei a ajuns şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, primul caz diagnosticat la noi în

14 iunie – Ziua mondială a donatorului de sânge – VOX
Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an în 14 iunie. În acest an, cu prilejul Zilei mondiale a donatorului de sânge,

Misterele Munţilor Bucegi – MozaiQub
Munţii Bucegi – sunt probabil cei mai cunoscuţi munţi din România printre turiştii iubitori de munte, drumeţie montană şi sporturi de iarnă.Apropierea de Bucureşti şi

Rădăcinile muzicii blues – MozaiQub
Lumea blues-ului este una plină de emoție, iar atmosfera specifică din cadrul concertelor captează ani de ani tot mai mulți oameni, ce se transformă în

Sportul ne învață să fim uniți! – MozaiQub
Sportul ne ajută să fim uniți, să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, dar și despre a face bine. Fitness Master Trainer-ul, Alex Miu și-a

10 iunie – Ziua Paraşutiştilor Militari – VOX
În fiecare an, la 10 iunie, este marcată Ziua Paraşutiştilor Militari. În urmă cu 80 de ani, la această dată, era înfiinţată, pe lângă Centrul

Drumuri reabilitate în această vară – VOX
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere deschide zeci de șantiere unele în zone turistice. Cel mai greu se va circula pe Valea Oltului.Rezervați-vă o

Grijă față de cei de lângă noi! – QubArena
Ce este o cameră senzorială? Copiii cu probleme serioase de sănătate trebuie să devină o prioritate pentru noi. Integrarea lor socială presupune programe speciale, muncă

Decizia CCR privind retragerea titlului de doctor – VOX
Curtea Constituțională a decis că retragerea titlului de doctor poate fi făcută de Ministerul Educației doar în cazul în care acesta „nu a intrat în

Fără vehicule cu motoare pe benzină sau diesel – VOX
Parlamentul European a adoptat prin vot, interzicerea începând din 2035 a vânzării de vehicule noi cu motoare termice, în cadrul planului luptei împotriva modificărilor climatice

Salariul minim european – VOX
După aproape doi ani de negocieri, statele membre ale Uniunii Europene s-au înțeles și vor adopta un salariu minim european.Valoarea diferă de la un stat

Educația sexuală și curiozitățile din jurul ei
Pentru majoritatea părinților discuțiile libere despre sexualitate cu copii lor sunt un subiect delicat și din păcate evitat, chiar rușinos, motiv pentru care o mulțime

Ziua mondială a oceanelor – MozaiQub
În fiecare an, în 8 iunie, este celebrată Ziua Internaţională a Oceanelor. Conceptul acestei zile a fost propus în 1992 de către Centrul Internațional pentru

Cameră senzorială pentru copiii cu autism – MozaiQub
Pentru copiii cu Sindrom Down, întârzieri în dezvoltare, tulburări de limbaj, ADHD sau tulburări emoționale, fiecare zi înseamnă o provocare.Lumea copilăriei lor este diferită de

Pedeapse cu închisoarea pentru traficanţii de copii – VOX
Vânzarea sau cumpărarea unui copil, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, prevede un proiect iniţiat de

Dezbatere publică la Timişoara – VOX
Primăria Timișoara va găzdui joi, 16 iunie, de la ora 17, dezbaterea publică referitoare Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Procedurii cadru privind

Talentul de a ne ignora valorile
Cea mai reprezentativă ramură sportivă a Timișului, canotajul este lăsată să se lupte cu greutățile. Tinerii canotori, campioni naționali, europeni și olimpici au nevoie de

Cum alegem ochelarii de soare? – MozaiQub
Purtarea ochelarilor cu factor de protecție solară este necesară pe timpul verii, însă ar fi indicată și în celelalte anotimpuri, mai ales iarna, când zăpada

Vatican, cel mai mic stat din lume – MozaiQub
În ziua de 7 iunie 1929 intră în vigoare tratatul de la Lateran, încheiat între cardinalul Pietro Gasparii, reprezentant al Sfântului Scaun, şi Benito Mussolini,

Poşta Română se modernizează – VOX
Poșta Română a lansat luni primul ghișeu digital, un terminal automatizat care va fi deschis în permanență. Astfel, cei care nu vor să mai stea

Bacalaureat 2022 – VOX
Peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, cei mai

Jurnalismul cultural – QubArena
Cât de multe poate să facă un om când își dorește, când este pasionat de ceea ce face?Despre cum este să faci jurnalism în ritmul

Emil Cioran –Omul de o rarisimă fineţe şi inteligenţă – MozaiQub
“Dragostea creşte în ardorile banalităţii şi se micşorează în trezirile inteligenţei. Dobitocia extatică se repetă cu uşurinţă, căci nicio piedică nu intervine dintr-un creier luciu”

6 iunie 1944: Ziua Z – MozaiQub
La 6 iunie 1944, în zorii zilei, cea mai mare „Armada” văzută vreodată în istorie (peste 5.000 de nave) a transportat trupele aliate pe coasta

Modificări în Codul Muncii – VOX
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că săptămâna aceasta va fi depusă la Parlament o inițiativă legislativă pentru modificarea Codului Muncii, iar până la sfârșitul

Modificări în Codul Rutier – VOX
Codul Rutier ar urma să fie modificat din nou, asta dacă va fi adoptat un nou proiect de lege pus în dezbatere și care îi

Efectul Auto-Tune – MozaiQub
Auto-Tune este un efect de corecție a tonalității, care modifică și corectează notele în afara intonației, oferind şi un sunet robotic vocii. Este unul dintre

Turcia, de la Imperiu la Republică – MozaiQub
Turcia, țară care ocupă o poziție geografică unică, situată parțial în Asia și parțial în Europa. De-a lungul istoriei sale a acționat atât ca o

Vacanțele „all inclusive” pe litoral, mai ieftine – VOX
Tot mai atenți la banii pe care îi cheltuiesc în vacanță, mulți români au început să aleagă hoteluri cu toate serviciile incluse. În acest fel,

Termen prelungit pentru bugetul participativ – VOX
Tot mai multe solicitări venite din partea cetățenilor i-au făcut pe cei de la Consiliul Județean Timiș să mai ofere timp pentru depunerea proiectelor în

Sportul face bine și ne face bine! – QubArena
Despre ce faci ca să nu te lași de sport, cum depășești greutățile începutului, dar și despre cum poate să sprijine comunitatea sportul, vorbim în

Abuzul fizic asupra copilului – MozaiQub
În România, unul din doi copii este supus unei forme de violenţă fizică, emoţională şi sexuală, în vreme ce peste 41% dintre copii trăiesc în

Spectaculoasele drumuri ale României – MozaiQub
România este o țară cu unele dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa. S-a a realizat un top al celor mai pitorești drumuri din țară

Ţările europene renunţă la măsuri – VOX
Cipru a renunțat la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise. . Excepție fac spitalele, casele de bătrâni și mijloacele de transport în comun.

Proiect de lege: oamenii, obligaţi să colaboreze cu SRI – VOX
Persoanele fizice și juridice, precum și autoritățile și instituțiile publice ar putea fi obligate să acorde sprijin SRI la cerere pentru derularea operațiunilor sale, potrivit

Copii sănătoși, părinți fericiți!
Fără îndoială că pentru orice părinte sănătatea copilului său se află pe primul loc. Din păcate mulți părinți sunt poate prea ocupați, stresați sau obosiți pentru a privi mai cu atenție la obiceiurile cotidiene ale copiilor lor.

GermAct îmbogățește agenda culturală a Timișoarei – MozaiQub
GermAct, un nou festival aflat la prima ediție este o manifestare organizată de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

1 iunie – Ziua Copilului – MozaiQub
1 iunie este Ziua Copilului, o zi specială atât pentru copii, cât și pentru părinți şi este, de asemenea, în România o zi liberă legală, începând cu anul 2017. Prima zi din luna iunie, nu este celebrată însă pe întreg mapamondul ca fiind Ziua Copilului.

Distracție de Ziua Copilului – VOX
Ziua Copilului, sărbătorită în România în 1 iunie, ne permite, pentru o clipă, să celebrăm copilăria, inocența, surprizele, distracția și generozitatea.

Transalpina se redeschide – VOX
Transalpina se deschide de 1 iunie. Viteza de circulație pe Transalpina va fi de maxim 30 de Km/oră, se va circula doar în intervalul orar 7:00 -21:00, iar accesul autoturismelor va fi doar pentru cele cu capacitatea de maxim 3,5 tone.

Cum a descoperit Columb America? – MozaiQub
Navigatorul și exploratorul Cristofor Columb s-a născut în 1451 în Republica Genova, pe actualul teritoriu al Italiei. Detaliile despre tinerețea lui sunt neclare și, în bună măsură, bazate pe speculații.

Modificări în educaţie – VOX
Noul an școlar 2022-2023 va arăta complet diferit față de cel în curs, iar principalele schimbări sunt renunțarea la semestre și la mediile semestriale și eliminarea tezelor obligatorii, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Noile modificări vor fi cuprinse într-un ordin de ministru, care va fi publicat marți în Monitorul Oficial.

Ziua mondială fără tutun – VOX
Ziua mondială fără tutun este o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi este marcată în fiecare an în 31 mai.

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub
Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub
Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX
La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

S24H – 2022 – MozaiQub
Timişoara a fost gazda, timp de 3 zile, a celei de-a cincea ediţii a S24H, concursul internaţional de ultraalergare.

Bilanțul sumbru al pandemiei – MozaiQub
Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a aproape 15 milioane oameni în întreaga lume, estimează Organizația Mondială a Sănătății. Numărul celor răpuși de Covid-19 este cu 13% mai mare decât estima OMS în urmă cu doi ani.

Pro sau contra vegetarianismului la copii? – MozaiQub
Numărul vegetarienilor crește de la un an la altul, iar pe lângă adulți sunt și copii. Mulți părinți se întreabă dacă este sigură pentru sănătate o dietă vegetariană în cazul celor mici.

O poveste suprarealistă – Expoziție personală Jacques Hérold – MozaiQub
Muzeul Național de Artă din Timișoara a pregătti publicului timișorean expoziția „Complices des poètes – Gravuri și litografii semnate de artistul Jacques Hérold în ediții bibliofile”. Începând de joi, 5 mai, de la ora 18:00 poate fi vizitată colecția de gravuri, litografii și serigrafii originale semnate de marele artist suprarealist.

Reducerile și recenziile false, amendate – MozaiQub
Legea prin care se definesc și se interzic diverse practici comerciale incorecte se va aplica și serviciilor digitale și conținutului digital.

Atenție la căpușe! – MozaiQub
Despre riscurile mușcăturilor de căpușe am discutat cu Dr. Virgil Musta – Șef Secție Boli Infecțioase II „Victor Babeș” Timișoara

3 mai – Ziua libertăţii presei – MozaiQub
Ziua mondială a libertăţii presei este celebrată în fiecare an la data de 3 mai.

Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold – Vox
Muzeul Național de Artă Timișoara, Consiliul Județean Timiș, alături de Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Arte și Design, organizează joi, 5 mai, la ora 18:00, vernisajul expoziției „Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold, în ediții bibliofile”. Evenimentul va avea loc în Palatul Baroc din Piața Unirii, la etajul 2, în sălile Galeriei „Connect Time TM”.

Ghidul profesorului care dă meditații – Vox
Ghidului privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice a fost publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

1 Mai Muncitoresc – MozaiQub
Data de 1 mai este cunoscută și ca Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită în multe țări, inclusiv în România.

Un încărcător universal, mai puține deșeuri electronice – MozaiQub
Dispozitivele electronice și echipamentele electrice definesc viața modernă: de la mașini de spălat și aspiratoare la smartphone-uri și computere, este greu să ne imaginăm viața fără ele. Însă deșeurile pe care le generează au devenit un obstacol pentru eforturile UE de a-și reduce amprenta ecologică.

„Călătorie în jurul omului” – MozaiQub
De ani buni visez la călătoria asta, aşa cum, de ani buni, mă temeam că o să vină vremea să sărbătoresc cei 30 de ani împliniţi”.

Adevăruri despre Revoluție – QubArena
Continuăm seria dezvăluirilor despre decembrie 1989, alături de unul dintre oamenii cu inițiativă ale acelor zile. Privim revoluția prin ochii lui Iancu Radomir Gherman, inginer, în această seară la QubArena.