Emisiuni
Emisiuni
Circulaţia pe Centura Sud a Timișoarei se deschide săptămâna viitoare – MozaiQub
Circulaţia pe Centura Sud a Timișoarei se deschide săptămâna viitoare, a declarat, la Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Timișoara care a pre-inaugurat centura. Este vorba
Centura de Sud a Timișoarei se deschide în septembrie – MozaiQub
Lucrările la Centura Timișoara Sud sunt pe final, iar drumul urmează să fie dat în circulație în prima parte a lunii septembrie, a precizat Alfred
Alfred Simonis anunță că se retrage de la Camera Deputaților – MozaiQub
Social-democratul Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a anunțat că va renunța la această funcție pentru a-și putea prelua funcția în care a fost
Schimbări în programul ,,Casa Verde” Fotovoltaice – VOX
Programul Casa Verde Fotovoltaice vine cu schimbări importante în acest an. Crește finanțarea, dar devine obligatorie instalarea bateriilor de stocare a energiei produse.
Conferința Județeană a Organizației Timiș a Partidului Social Democrat – MozaiQub
Conferința Județeană a Organizației Timiș a Partidului Social Democrat s-a desfășurat într-un cadru numeros și plin de aplauze pentru social democrații timișeni. Aceștia au votat în cadrul conferinței pentru susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu într-un nou mandat în funcția de președinte al partidului, la Congresul PSD din 24 august.
Povești cu Levi Molnar – Povești cu cântec
Levi Molnar provine dintr-o familie de artişti și de-a lungul anilor a devenit cunoscut datorită colaborărilor sale în proiecte ca Survolaj, Jais, Baraka sau Burning
Cum este omagiat Nicolae Covaci – MozaiQub
Generaţii întregi de fani şi artişti îl plâng pe unul din cei mai influenţi muzicieni ai României, Nicu Covaci. Fanii și apropiații lui Nicu Covaci
La povești cu Christian Podratzky – Povești cu Cântec
Artistul s-a născut în Timișoara și trăiește în Germania, iar de-a lungul anilor a colaborat într-o serie de formații cunoscute ca Impact, ABRA, Pro Musica,
Noul stadion al Timișoarei prinde contur – MozaiQub
Proiectul noului stadion al Timișoarei parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru construire, a precizat Alfred Simonis, președintele ales al Consiliului Județean Timiș.
Noua maternitate Bega va deveni în scurt timp funcțională – MozaiQub
A mai rămas puțin timp până când Maternitatea Bega va deveni funcțională. Singura maternitate construită de la zero în ultimii 50 de ani.
ARTfel de Jurnal – Călătoriile în România ale lui Lee Miller
În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner ne prezintă istoria călătoriilor celebrei fotografe Lee Miller în România.
Ce s-a întâmplat cu bagajele călătorilor în Aeroportul Otopeni? – MozaiQub
Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a vorbit despre întârzierea cu ore bune a bagajelor de pe Otopeni.
Ce se întâmplă cu autostrada Timișoara – Moravița? – MozaiQub
Documentația pentru construirea autostrăzii Timișoara-Moravița înaintează. Proiectantul drumului de mare viteză Timișoara – Moravița a finalizat studiul geotehnic, iar Ministrul Transporturilor a anunțat când va fi lansată licitația de execuție a lucrărilor.
Când se deschide Centura Timișoara Sud? – MozaiQub
Au mai ramas câteva sâptămâni până când Centura de Sud a Timișoarei trebuie să fie pregătită de inaugurare.
A fost semnat contractul pentru finalizarea drumului de legătură între A1 și DN69 – MozaiQub
Reîncepe construirea drumului de legătură de 10 kilometri dintre Timișoara și autostrada A1.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent la Timișoara a semnat contractul cu noul constructor pentru finalizarea drumului de legătură între A1 şi DN69.
Reluarea circulației de pe Valea Oltului – MozaiQub
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat la Timișoara a vorbit despre stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului și a anunțat data când acestea se vor finaliza.
Obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă – MozaiQub
Angajatorii au obligația să asigure, în perioadele cu temperaturi extreme, o serie de măsuri minimale de protecție a angajaților, conform prevederilor legale. În caz contrar,
Stațiunea Buziaș şi primul ştrand cu apă minerală din Europa – MozaiQub
Aflată la 128 de metri faţă de nivelul mării, Buziaş este staţiunea balneară cu cea mai joasă altitudine unde se tratează bolile cardio-vasculare. Este o
Povești din Dudeștii Vechi, Londra și festivalul Jazz X cu Teo și Tereza Catarov – Povești cu Cântec
Teo Catarov a fost recompensat cu o diplomă specială pentru păstrarea culturii și a tradițiilor bulgarilor bănățeni,în cadrul festivalului interetnic Jáku Ronkov, care s-a desfășurat în comuna Dudeștii Vechi. Tereza Catarov este solistă și compozitoare din Timișoara, stabilită în Londra., care a susținut un concert în cadrul ediției din acest an a festivalului Jazz X din Timișoara.
Inspecția Muncii la ceas aniversar! – 25 de ani – MozaiQub
În 11 iulie Inspectoratul Teritorial al Muncii Timiș, a celebrat aniversarea a 25 de ani de existență. Directorul ITM, Ileana Mogoșanu, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor prezenți la eveniment.
ITM Timiș la aniversare! – 25 de ani de existență – MozaiQub
Ziua de 11 iulie a devenit Ziua Inspecției Muncii prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă fiind marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, cu scopul de a stimula munca sigură și decentă.
Creșterea animalelor de companie, o sursă de bucurii, dar și de obligații – Rețeta Compensată
În ultimul timp, oamenii, tineri sau vârstnici, au devenit din ce în ce mai pasionați de creșterea animalelor de companie deoarece prezența acestora în viață noastră ne relaxează și ne ajută să uităm de grijile cotidiene. În plus este evidentă bucuria copiilor care se află în preajma unui prieten drag, așa cum este animalul de agrement.
Pe de altă parte, există câteva aspecte la care trebuie să fim cu toții atenți dacă vrem ca traiul în comun cu un animal de companie să fie plăcut și lipsit de pericole. Cum să avem grijă de animalele de companie, ne spune doctorul veterinar Mugurel Sarca în emisiunea Rețeta Compensată
Baletul, o viață de poveste – MozaiQub
Se poate spune că dansul este un talent înnăscut. În balet este ceva magic, o plutire diafană, în care balerina devina una cu muzica și cu emoțiile. O grație sub care se ascund toate încercările, durerea, efortul, disciplina, provocările, controlul, , tot efortul care au adus-o aici. Toate fac parte din ea și o completează.
Povești cu jazz și Gărâna – Povești cu Cântec
Marius Giura este directorul artistic al Gărâna Jazz Festival. Evenimentul, ajuns la cea de-a 28-a ediție se va desfășura în perioada 11 – 14 iulie, pe scenele din Poiana Lupului din satul Gărâna și Biserica Catolică din Văliug.
Cum să identificăm și să tratăm alergiile – Rețeta Compensată
Prevalența bolilor alergice în România și la nivel mondial este în creștere. Alergiile reprezintă una dintre provocările secolului în care trăim. Sunt tot mai multe și mai grave, spun specialiștii, iar poluarea și schimbările climatice sunt factori.
Tabără muzicală la Buzad – Muzicon Summer Camp – Povești cu Cântec
Platforma de promovare și sprijinire a artiștilor muzicali Muzicon a organizat cea de-a doua ediție a taberei de creație la Buzad, la The Villag. Echipele care au participat la Muzicon Summer Camp au fost compuse din Mihai Sălăjan, Cristina Lupu, Anghel Mailat – echipă condusă de Vita Horvath; Flavius Retea, Andrei Bobis, Mihai Gradina – echipă condusă de Uțu Pascu; Damian Ouatu, Daniel Einholt, Cristian Paroș – echipă condusă de dj K-lu; și Mihai Moldovan, Runa The Real, Nikita Dembinski – echipă condusă de Ufo (Florin Unguraș).
Vacanțe în cuplu sau împreună cu copiii? – MozaiQub
A călători este de departe cel mai frumos și mai dorit lucru pentru mulți dintre noi. Doar că, odată deveniți părinți, lucrurile se complică puțin. Nu în sensul că nu mai sunt posibile călătoriile, ci că devin ceva mai complicate atunci când avem copii.
Când ficatul și pancreasul au nevoie de investigații medicale! – Rețeta Compensată
Ficatul este un organ esențial pentru sănătatea organismului și indeplinește si funcția de glandă a corpului. Ficatul este un organ bogat în vase sangvine de culoare maro-roșcat și aproape de dimensiunea unei mingi de fotbal. Cu toate acestea, mărimea variază, fiind influențată de înalțimea și greutatea fiecărui individ in parte.
Ficatul este un organ vital, care indeplinește sute de funcții necesare pentru a menține o persoană în viață. în plus, are și rolul de glandă, deoarece produce proteine si hormoni de care au nevoie alte zone ale corpului.
Ficatul cântarește, în medie, aproximativ 1 kilogram si 300 de grame la adulți, motiv pentru care este cel mai mare organ intern. De ce e important e să avem un ficat sănătos ne spune dr Răzvan Diaconescu în emisiunea Rețeta Compensată.
ARTfel de Jurnal – RAD Art Fair
În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal o regăsim pe Veronica Kirchner în dialog cu Catinca Tăbăcaru – director artistic RAD Art Fair. Discuția se materializează în urma celei de-a doua editii a RAD Art Fair, care a avut loc în perioada 16-19 mai, 2024, unde au participat peste două duzine de de galerii și spații expoziționale.
Rusaliile – sărbătoare cu mare bucurie – MozaiQub
Rusaliile, sărbătoare creștină marcată de români, reprezintă una dintre cele mai importante și bogate în tradiții din calendarul ortodox. Rusaliile comemorează Pogorârea Duhului Sfânt asupra apostolilor la 50 de zile după Paște, eveniment care marchează și începutul Bisericii Creștine.
A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub
Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes.
A doua zi a continuat cu o premieră în ceea ce privește evenimentul aflat la ce-a de-a zecea ediție, o masă rotundă care a reunit laolaltă mari personalități remarcante din lumea cercetării, a științei și a invenției, care pot transmite mai departe cunoștiințele inconfundabile dobândite.
Povești cu Lajos, muzicianul timișorean din gașca veche – Povești cu Cântec
Pe numele său adevărat Ludovic Varadi, „Lajos“ este unul din artiștii Timișoarei care poate fi inclus lejer în „gașca veche“. Old school, cum ar zice unii. De-a lungul anilor, Lajos a evoluat într-o serie de formații și a atacat toate genurile muzicale posibile și imposibile, printre artiștii cu care a colaborat num[r\ndu-se Dan Spătaru, Aura Urziceanu, Cargo, Amala, Foileton sau Trupa Vest, în aceasta din urmă cântând și-n zilele noastre.
Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” și-a deschis porțile – MozaiQub
Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” și-a deschis porțile la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș și reunește, ca în fiecare an, inventatori din țară și din străinătate precum Franța, Italia, Finlanda, Republica Moldova și multe altele.
Timișenii și timișorenii sunt așteptați până sâmbătă, 15 iunie să participe la evenimentul cu intrare liberă care reunește aproape 300 exponate.
Cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” – MozaiQub
Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” se desfășoară la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș, în perioada 13-15 iunie, cu începere la ora 12:00.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș.
Cum ne pregătim copiii pentru primele examene din viaţa lor? – MozaiQub
Examenul este un moment crucial în viața școlară a copiilor, iar pregatirea lor emoțională și mentală poate avea un impact semnificativ asupra performanței lor.Pregatirea psihica a copiilor inainte de un examen important este esentiala pentru succesul lor academic si emotional. Vorbim în emisiunea de astăzi despre cum pot părinții să pregătească copilul inainte de un examen important, cum să își gestioneze emoțiile, care este atitudinea corectă a părintelui în faţa unui examen al copilului și multe altele.
La povești cu Laurențiu Morun – Povești cu Cântec
Laurențiu Morun este o figură bine-cunoscută în rândul amatorilor de concerte datorită prezenței sale ca inginer de sunet în spatele mixerului, iar pentru melomanii care au prins vremurile „mai vechi“ ale rock-ului timișorean este cunoscut și ca percuționistul unor formații din acea vreme.
Examinarea sânilor esențială în depistarea precoce a cancerului mamar – Rețeta Compensată
Cunoscut și sub numele de cancer mamar, cancerul de sân este o afecțiune sau o tumoare malignă la sân caracterizată prin dezvoltarea necontrolată și anormală a celulelor în țesutul mamar.
Cetatea Deva poate fi vizitată integral – VOX
Incinta I a Cetăţii Deva s-a redeschis pentru public, după trei ani de lucrări desfășurate printr-o finanțare nerambursabilă de 5 milioane de euro.
Rutina cumpărăturilor online, exploatată de infractorii cibernetici – VOX
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează că obişnuiţa de a face cumpărători online şi de a interacţiona cu firmele de curierat sau Poşta Română este exploatată de infractorii cibernetici.
Programul de fertilizare in vitro continuă și în 2024 – VOX
Programul de fertilizare in vitro continuă şi în 2024, au anunţat autoritățile.
La povești cu Carina Dumitru, solista formației Phaser – Povești cu Cântec
Phaser este o trupă pop-rock născută în Reșița și maturizată în Timișoara, iar solista trupei, Carina Dumitru are și un proiect muzical numit Mademoiselle Claudette. În luna septembrie a anului 2016, Phaser a concertat în Piața Victoriei la evenimentul care a marcat victoria Timișoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, iar cu doi ani în urmă Phaser a lansat albumul „Început de Univers“.
Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” – QubArena
A 10 a ediție a Salonului International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” , se desfasoară la Timișoara în perioada 13-15 iunie 2024
Ghid pentru protecția datelor online – VOX
Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a lansat un ghid cu sfaturi pentru siguranţa copiilor în mediul online. Le răspunde celor mici, dar şi părinţilor la întrebări esenţiale cum ar fi ce sunt datele personale, ce înseamnă securitatea cibernetică şi de ce este important să fii în siguranţă atunci când navighezi pe internet.
Așteptări vs realitate – MozaiQub
A avea așteptări este considerat firesc și normal pentru majoritatea dintre noi, ele fac parte din tot ceea ce facem.
Pielea, oglinda sănătății – Rețeta Compensată
Unele afecțiuni cronice ale pielii sunt prezente încă de la naștere, în timp ce altele apar, brusc, mai târziu în viață. Cauza acestor tulburări nu este întotdeauna cunoscută. Pentru multe probleme dermatologice permanente au fost identificate tratamente eficiente, ceea ce poate înseamna perioade prelungite de remisie. Cu toate acestea, simptomele pot reapărea în orice moment. Detaliază subiectul Dr. Nadița Popovici – medic primar dermatovenereolog în emisiunea Rețeta Compensată.
Arta tatuajelor și provocările ei – MozaiQub
Lumea tatuajelor este o lume fascinantă, iar lumea artiștilor tatuatori este dinamică și creativă. Acest stil de viață necesită curaj, precizie, concentrare și multă responsabilitate. A fi tatuator nu este pentru oricine. Cei care lucrează în domeniu au un talent nativ la desen și o pasiune pentru artă. Așa este și Claudia Kovacs din Timișoara.
Teatrul Portabil Timișoara, o inițiativă de excepție – MozaiQub
Vorbim în emisiunea de astăzi despre Teatrul Portabil din Timișoara, un altfel de teatru decât cel clasic, pe care îl știm cu toții pentru că aici vorbim despre terapie prin teatru și dezvoltare personală prin tehnici de actorie.
Povești cu Bogdan Cotîrță – Povești cu Cântec
Bogdan Cotîrță este solistul formației Melting Dice. Născut la Timișoara, artistul este un personaj cunoscut în rândul melomanilor și iubitorilor de cultură din orașul nostru. A fost, o vreme „production manager” în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar în 2017 a creat platforma numită Muzicon.
Impactul psihologic al infertilității – MozaiQub
Problema fertilității este una complexă și foarte delicată, în ultimul deceniu medicina și psihologia fiind preocupate de aprofundarea cauzelor și consecințelor infertilității. Infertilitatea este o problemă care afectează multe cupluri din întreaga lume. Deși este adesea asociată cu vârsta înaintată, sunt cazuri în care poate apărea și la cuplurile tinere. După analize și costuri îndelungate, după strădanii de luni sau ani, cuplul primește un diagnostic dezamăgitor și anume cel de infertilitate. Vorbim în emisiunea de astăzi despre provocările cu care se confruntă un cuplu când vine vorba despre infertilitate, implicațiile emoționale care apar, cum poate fi acceptată infertilitatea în cuplu, cât este de important ajutorul din partea terapeutului și multe altele.
Atenţie la bolile de piele! – Rețeta Compensată
Bolile de piele sunt cele mai întâlnite forme de infecții care apar la oamenii de toate vârstele. Este foarte importantă diagnosticarea corectă a bolii si administrarea tratamentului specific; netratată, orice afecțiune a pielii se agravează și afectează nu numai sănătatea fizică ci și echilibrul emoțional, conducând la apariția depresiei, anxietății dar și la scăderea stimei de sine.
Petrecere pe vapor pe Bega cu anonimTM și britanicii DJ Suv și K-JAH – Povești cu Cântec
Timișoara a fost gazda unei petreceri inedite desfășurate pe vaporul Pelican pe Bega, evenimentul pus la cale de către brandul de petrecri anonimTM având oaspeți speciali din Marea Britanie. Invitații speciali DJ Suv și K-Jah au oferit publicului autohton o excursie sonoră colorată cu ritmuri speciale.
Destinații turistice de vizitat în România – MozaiQub
De la cascade spectaculoase la palate de poveste şi peisaje de neuitat, oferta turistică a României este mai bogată decât poate părea la prima vedere.
Conferința Națională de Sănătate Publică „Sănătate Publică. Pur și Simplu” – MozaiQub
Cea de-a tria ediție a Conferinței Naționale de Sănătate Publică cu titlul „Sănătate Publică. Pur și Simplu” are loc în perioada 16-18 mai, la Timișoara. Vorbim în emisiunea de astăzi despre evenimentul care este un prilej ca preocupările și prioritățile în sănătatea publică să fie cunoscute întregii comunității din care facem parte.
Cele mai lungi drumeții care pot fi parcurse în Europa – MozaiQub
Deși călătoriile pot fi relaxante, acestea pot fi la fel de stresante în același timp din cauza aglomerației. De aceea este uneori nevoie de o mică evadare în natură.
Cele mai importante 7 mocănițe din România – MozaiQub
Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi colțurile îndepărtate ale României este o plimbare cu trenul cu aburi, cunoscut local sub numele de ”Mocănița”. Trenul circulă pe un ecartament îngust în anumite regiuni muntoase ale țării. Funcția mocănițelor la origini era utilitară, însă rutele pe care acestea le servea odinioară încă oferă vederi frumoase asupra zonelor mai puțin populate.
Tangoterapia și beneficiile ei – MozaiQub
Tangoul argentenian este considerat un dans cu efecte terapeutice, un adevărat medicament pentru suflet şi un catalizator de emoţii atât pentru cupluri, dar și pentru cei cu boli neurlogice precum Parkinson. Vorbim în emisiunea de astăzi despre tangoterapie, ce este și cum ne ajută, care sunt beneficiile, ce face ca acest tip de dans să fie atât de special și multe altele
Poezia muzicii: Daniel Silvian Petre – Povești cu Cântec
Daniel – Silvian Petre este o figură binecunoscută atât în lumea muzicii , fiind printre altele fondatorul formației Survolaj, cât şi pentru volumele de poezii pe care le-a scris de-a lungul anilor.
Despre consumul de alcool – MozaiQub
În căutarea unui mic răsfăț sau a relaxării, mulți dintre noi alegem să savurăm o băutură alcoolică. Totuși, există numeroase dileme legate de consumul de alcool și modul în care acesta afectează digestia, sănătatea și silueta noastră.
Alimentația sănătoasă: principii, beneficii și sfaturi practice – Rețeta Compensată
Un stil de viață sănătos în general face referire la echilibrul existent între meniul săptămânal sănătos și alte activități care îți pun corpul în mișcare, precum practicarea periodică a unui sport sau mersul la sală.
Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub
Reciclarea nu este un moft sau o tendință, ci este o problemă la care toți trebuie să contribuim pentru a găsi o rezolvare, de la persoane fizice până la companii. Impactul pe care îl au deșeurile asupra sănătății umane și a mediului este foarte mare.
Despre colectarea și reciclarea deșeurilor – MozaiQub
Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub
Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de a fi mai buni, mai liniștiți, mai uniți. Sărbătorile păstrează prin încărcătura lor simbolică, anumite valori universale și atemporale, exprimate prin tradiții și obiceiuri.
Muncă și disciplină în sportul de înaltă performanță – MozaiQub
Vorbim în emisiunea de astăzi cu Paul Georgescu, înotător, sportiv de performanță. Este primul și poate singurul român nominalizat de trei ori consecutiv la titlul de MAN OF THE YEAR la înot în ape deschise.
Cum percep noile generații tradițiile? – MozaiQub
Într-o societate actuală puternic modernizată, informatizată și computerizată, unde fenomenul globalizării și al uniformizării lumii contemporane ne sufocă treptat, reînvierea și păstrarea obiceiurilor și tradițiilor populare moștenite de la străbunii noștri sunt o adevărată gură de oxigen, care ne ajută să ne întoarcem la natură și la originile noastre, mai ales în preajma sărbătorilor.
Ce rămâne în lipsa credinței? – MozaiQub
Credința și rugăciunea pot fi refugiul în care ne găsim tăria atunci când totul in jur pare ca ne este potrivnic. Ele vindecă la fel de bine trupul, precum și sufletul.
Cum și cât mâncăm la masa de Paște? – MozaiQub
Perioada sărbătorilor pascale reprezintă un bun prilej pentru a fi alături de cei dragi, de a ne revedea rudele şi prietenii. Adeseori acest lucru implică mese copioase, de pe care, conform tradiţiei, nu trebuie să lipsească ouăle roşii, carnea de miel, cozonacul, pasca şi vinul roşu.
Deian Feniat, omul din spatele butoanelor de la concerte – Povești cu Cântec
Deian Feniat este un nume binecunoscut în rândul muzicienilor din Timişoara şi nu numai. Unul din cei mai cunoscuţi ingineri de sunet („sunetist“) din oraşul nostru, şi-a început cariera în anul 1988 alături de formaţia Cargo.
Lupta cu kilogramele – Rețeta Compensată
Surplusul de kilograme ne poate afecta grav sănătatea. S-a constatat că țesutul adipos nu este doar un rezervor de energie, el este responsabil de producerea unor hormoni, factori de creștere și cytokine. O alimentație neadecvată, de obicei în exces, asociată cu lipsa activității fizice, fac ca numărul bolilor cronice să crească constant. Dintre acestea cele mai importante sunt bolile cardio vasculare și diabetul zaharat.
Unul dintre printre principalii factori în procesul de slăbire și menținerea greutății este nutriția. Din păcate mulți dintre noi nu înțelegem semnificația acesteia atunci când vine vorba de pierderea în greutate, ceea ce face mai dificlă atingerea obiectivelor.
Despre rolul și importanța nutriției ne vorbește în emisiunea Rețeta Compensată nutriționistul Ioan Cuciula.
ITM Timiș, întâlnire cu angajatorii cu ocazia Zilei securității și sănătății în muncă – MozaiQub
ITM Timiș a organizat o întâlnire cu angajatorii din județ pentru a marca Ziua securității și sănătății în muncă, celebrata în fiecare an, în 28 aprilie de către Organizația Internațională a Muncii. La inițiativa inspectorului șef Ileana Mogoșanu, pentru prima dată s-au selectat 10 angajatori din județul Timiș care au peste 100 salariați și nu au avut niciun eveniment privind SSM în ultimii 5 ani, si au fost premiati pentru efertul depus
Radu Pieloiu, tobarul din familia Subcarpați – Povești cu Cântec
Născut în 1987 în Timișoara, Radu Pieloiu a studiat la Colegiul Național de Artă Ion Vidu, după care a terminat Conservatorul și a devenit cunoscut grație multor concerte susținute în cadrul unor proiecte, în cadrul cărora a avut șansa să colaboreze cu nume cunoscute din mai multe genuri muzicale.
Viața pe pista de curse – MozaiQub
Cariera unui pilot de curse este una plină de adrenalină și provocări, dar și de satisfacții și realizări deopotrivă. Să fii pilot de curse nu este ușor, adesea este nevoie de multă muncă și pasiune, sacrificii, dar și dorința de a trăi pe deplin toate aceste experiențe unice.
Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat noua carte, la Timișoara – MozaiQub
Scriitorul Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, şi-a lansat, cea mai nouă carte, Volumul “Omul orchestră. Un jurnal altfel”, la Librăria Cartea de Nisip din Timișoara. Cea de-a 11-a carte lansată este fascinantă prin propria viaţă şi istoria recentă a României.
Goana după iluzii – Rețeta Compensată
Drogurile sunt prezente, din păcate, tot mai frecvent în școli, iar numărul tinerilor care apelează la substanțe interzise este în continuă creștere. Vânzarea de droguri în școli este o problemă gravă care afectează în mod direct și indirect elevii și comunitățile lor.
Veteres Milites, oamenii care aduc istoria la viață – MozaiQub
Vorbim în emisiunea de astăzi cu Robert Mercurean, membru al Asociației Culturale Veteres Milites din Sibiu, oameni care aduc istoria la viață și ne învață despre trecutul poporului nostru, dar și despre civilizații demult apuse.
Stingătorul de incendii – ştim sau nu să îl folosim? – MozaiQUB
Stingătoarele de incendii ne pot salva viaţa în multe cazuri şi este bine să le avem la îndemână în momentul în care ne aflăm într-o situaţie de criză pentru că este un accesoriu indispensabil atât în companii, locuințe sau spații industriale. Deşi legea nu impune ca în fiecare casă sau apartament să existe câte un stingător de incendiu, totuși este foarte important să avem unul. Însă și dacă avem, știm oare să îl folosim?
Pisici albe, veselie fără griji și vibrații pozitive cu Zeyla Tomlyn – Povești cu Cântec
Muzica Zeylei Tomlyn dizolvă etichetele și categoriile, cu veselie, înțelepciune și foarte mult stil. Noul ei album, „White Cat”, se inspiră din jazz vocal, soul, funk, gospel și „folk șamanic”, fiind o sinteză încântătoare a tuturor acestor influențe, într-o formă nouă.
De vorbă cu echipa de robotică AlphaBit – MozaiQub
Deşi legea nu impune ca în fiecare casă sau apartament să existe câte un extinctor
Când este necesară kinetoterapia și rolul ei în secțiile de A.T.I – Rețeta Compensată
Relația dintre sănătatea mintală și cea fizică este bine documentată, iar kinetoterapia joacă un rol important în acest context. Așadar, exercițiile fizice regulate au fost dovedite că reduc simptomele de stres, anxietate și depresie. Prin abordarea holistică, kinetoterapeuții nu doar că tratează afecțiunile fizice, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de bine mentale a pacienților. Astfel, această abordare integrată este importantă pentru o recuperare completă și pentru promovarea unui stil de viață echilibrat. Dar care este rolul kinetoterapeutului în secțiile de |Anestezie și Terapie Intensivă ne spune Oliver Lukacs- kinetoterapeut în emisiunea Rețeta Compensată.
Cum supraviețuiește învățământul profesional în România? – MozaiQub
Învăţământul profesional şi tehnic din România este „sperietoarea“ de care se feresc atât elevii, cât şi părinţii.
Învăţământul profesional este neatractiv pentru absolvenţii claselor a VIII-a, iar acest lucru se vede cel mai bine în cadrul şcolilor de profil. An de an, cadrele didactice se zbat să atragă elevi care să înveţe o meserie.
Despre soarta instituţiilor din sistemul profesional/vocaţional, despre nevoia reformelor din domeniul educaţiei şi despre eforturilor care trebuie depuse pentru modernizarea sistemului educaţional, vorbim cu Andreea Bărbos, Inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic.
Estetica între când, cum și de ce? – QubArena
Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.
Costumul popular românesc bănățean trece testul timpului – MozaiQUB
Poporul român a reușit să-și păstreze și să trasmită de-a lungul generațiilor sale o mare parte din zestrea spirituală și culturală pe care a dobândit-o, contribuind astfel la crearea unei identități specifice.
Voluntariatul schimbă vieți – MozaiQub
Dacă ești student, probabil ai auzit măcar o dată că ar fi bine să faci voluntariat în facultate pentru că te va ajuta mai târziu. Voluntariatul este o activitate interesantă, plină de satisfacții, beneficii și care aduce multă voie bună celor implicați.
Toni Dijmărescu, rockerul bănățean din Germania – Povești cu cântec
Născut la Timișoara, chitaristul Toni Dijmărescu a copilărit în Reșița, unde a devenit cunoscut datorită aparițiilor sale în formațiile Crater, Necroticism sau Screaming Heads, iar la sfârșitul anului 1996 a părăsit țara noastră cu destinația Germania.
Prima dezbatere QubConcept, încheiată cu succes – MozaiQub
Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.
Medicina regenerativă, viitorul tratamentelor estetice – Rețeta Compensată
Pe măsură ce îmbătrânim, celulele noastre devin tot mai puțin eficiente în repararea și înlocuirea lor, ceea ce duce la o scădere a funcției generale a organismului. Î
Tot mai mulți români își fac credite pentru a cumpăra o locuință – VOX
Românii încep să spere la vremuri mai bune, drept urmare tot mai mulți și-au făcut un credit pentru a-și cumpără o locuință.
De ce țin românii post în perioada Paștelui? – vox
Dorința de a slăbi îi motivează mai mult pe români să țină postul Paștelui decât credința în Dumnezeu, arată datele unui studiu.
Benefiicile practicării jocului de şah de la vârste fragede – MozaiQub
Șahul este un joc popular în toată lumea și este considerat una dintre cele mai vechi și mai complexe forme de joc de strategie. Am fost în vizită la un club de șah din Timișoara și am discutat cu unul dintre antrenori despre parcursul propriu până în prezent, cum îi ajută pe copii să își dezvolte memoria, cum se pregătesc cei mici, participarea la competiții, asumarea riscului, ce înseamnă șah în școală și multe altele.
Estetica între când, cum și de ce
Încep evenimentele Qub Concept unde sunt așteptați toți cei care doresc informații corecte venite de la specialiști și unde pot primi răspunsuri direct de la aceștia.
Fotografia, o poveste de viață – MozaiQub
Emma Domuța este fotograful care imortalizează momente de excepție și pline de emoție care dăinuie peste ani. Vorbim despre fotografia de familie și nou-născuți și așa cum Emma le cunoaște povestea celor care îi trec pragul, așa o cunoaștem și noi pe ea în emisiunea de astăzi.
Adrian Schwartz-Dinu, fondatorul trupei ABRA – Povești cu Cântec
Adrian Schwartz-Dinu a pus bazele formației ABRA la Timișoara în 1984 și a părăsit țara noastră în 1990, stabilindu-se în Germania. Cu doi ani în urmă, ABRA a lansat albumul „O muză perfectă“, disc la care au colaborat cu Uțu Pascu, Horea Crișovan, Doru Apreotesei, Mirela Iacob și Dana Borteanu.
APIA a început campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2024 – VOX
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de primire a Cererilor de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024. Fermierii pot depune la Centrele APIA, cererea de Plată până în 7 iunie.
Psihologia din spatele tatuajelor – MozaiQub
Tatuajele spun povești. Tatuajele sunt povești, scrise pe piele. Dar, uneori, nu este suficient să le vezi, ci este nevoie să încercăm să aflăm ce se petrece în spatele lor.
Un salvator și cel mai bun prieten al său – MozaiQub
Caransebeșanul Cristian Brecica este conductor unitate canină la Salvamont Caraș-Severin, singurul autorizat din zona noastră. El și cățelușa sa, Vreni compun, de altfel prima unitate canină de căutare-salvare brevetată din România, Asociația Câinii SAR Gugulania Caransebeș.
Respect vs. Ipocrizie – QubArena
Ipocrizia este comportamentul care anulează respectul față de opinia celuilalt, față de încrederea unii în alții, față de armonizarea relațiilor sociale. Despre ce a făcut ipocrizia oamenilor de-a lungul istoriei vorbesc la QubArena Corina Gluhovschi și Prof. Dr Adrian Kali.
Integrarea copiilor cu deficiențe de auz – MozaiQub
Copiii care se nasc surzi în România nu sunt deloc puțini, iar dacă nu primesc îngrijirea necesară încă din primele luni, șansele ca ei să ducă o viață cât de cât normală scad considerabil. Copiii surzi au aceleași drepturi și necesități precum cei normali: să crească și să dezvolte în condiții optime, să primească afecțiune, înțelegere, apreciere, să participe la activități colective. Din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă, iar ei sunt arătați cu degetul și puși la zid încă de la o vârstă fragetă chiar și în anul 2024.
Terminalul Schengen de la Aeroportul Internațional Timișoara, inaugurat oficial – MozaiQub
Noul terminal de plecări curse externe „Schengen”, cea mai mare investiție din istoria Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, a fost deschis oficial în preajma intrării României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime din 31 martie.
Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Cavaler înmânat la Timișoara – MozaiQub
Compozitorului Ilie Stepan şi formaţia Pro Musica, directorul general al Teatrului Naţional, Ada Hausvater, şi managerului general al Operei Naţionale Române, Cristian Rudic li s-a înmânat de către ministrul Culturii Raluca Turcan Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Cavaler, distincţie conferită de preşedintele Klaus Iohannis.