Emisiuni

Emisiuni

Actualitate

Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub

Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.

Citeste Mai mult
Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Citeste Mai mult
Actualitate

De ce Traseul Revoluției generează nemulțumiri?

Neadevărurile strecurate de-a lungul celor 34 de ani despre Decembrie ’89 nasc controverse și se dovedesc a fi niște piedici abia acum. Despre toate acestea și despre proiectul Traseul Revoluției dezbatem în platoul QubArena cu Ruben Lațcău – viceprimarul Municipiului Timișoara, Constantin Goagea – coordonatorul proiectului, Adrian Kali – istoric și cercetător, Corneliu Vaida – revoluționar și Sorin Oprea – lider al Revoluției.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cultura alternativă din perioada ceauşistă – MozaiQub

Procesul de emancipare graduală de sub tutela Uniunii Sovietice continuă după ce Nicolae Ceaușescu preia puterea în 1965, culminează cu un moment important în 1968, când trupele Armatei române nu participă la invadarea Cehoslovaciei de către forțe ale unor state membre ale Tratatului de la Varșovia.

Citeste Mai mult
Vox

Victimele violenţei domestice – VOX

Locuințele de necesitate, adică locuințele în pot locui, o perioadă limitată, cei ce au rămas fără casă din cauza unor catastrofe naturale sau accidente, vor putea fi folosite și de către victimele violenţei domestice, potrivit unei propuneri legislative ce a primit votul decisiv din Parlament, cel al Camerei Deputaților.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Decontarea transportului pentru elevi – MozaiQub

„Revizuirea tarifelor pentru navetă, pentru transport local, pentru transport intra și interjudețean nu poate fi făcută corect de la centru, de Ministerul Educației. Ea trebuie să fie dependentă de consiliul județean, care are relație contractuală directă cu operatorii de transport”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Louis Armstrong, regele jazz-ului – MozaiQub

Louis Armstrong, muzician, trompetist, compozitor și cântăreț de jazz, unul din exponenții cei mai reprezentativi ai „stilului New Orleans” în muzica de jazz cântată în Chicago în anii 1920 – 1930, s-a ridicat deasupra greutăților și provocărilor sărăciei încă de la o vârstă fragedă și rasismului la care a fost supus de-a lungul vieții sale, pentru a deveni unul dintre cei mai influenți muzicieni ai genului său.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Istoria modei – MozaiQub

Pasionații de modă știu că industria fashion are o poveste foarte complexă. Fiecare piesă vestimentară a trecut prin zeci sau chiar sute de variante și de modificări, până să ajungă la tendințele din prezent, pe care le vedem în magazinele cu haine.

Citeste Mai mult
Vox

Caravana filmului românesc, la Jimbolia – VOX

„Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” ajunge de data aceasta la Jimbolia, unde până în 18 iunie, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești la care intrarea este liberă.

Citeste Mai mult
Vox

Variola maimuţei – VOX

Semnalată deja în mai multe ţări europene, variola maimuţei a ajuns şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, primul caz diagnosticat la noi în

Citeste Mai mult
QubArena

Copii sănătoși, părinți fericiți!

Fără îndoială că pentru orice părinte sănătatea copilului său se află pe primul loc. Din păcate mulți părinți sunt poate prea ocupați, stresați sau obosiți pentru a privi mai cu atenție la obiceiurile cotidiene ale copiilor lor.

Citeste Mai mult
MozaiQub

1 iunie – Ziua Copilului – MozaiQub

1 iunie este Ziua Copilului, o zi specială atât pentru copii, cât și pentru părinți şi este, de asemenea, în România o zi liberă legală, începând cu anul 2017. Prima zi din luna iunie, nu este celebrată însă pe întreg mapamondul ca fiind Ziua Copilului.

Citeste Mai mult
Vox

Transalpina se redeschide – VOX

Transalpina se deschide de 1 iunie. Viteza de circulație pe Transalpina va fi de maxim 30 de Km/oră, se va circula doar în intervalul orar 7:00 -21:00, iar accesul autoturismelor va fi doar pentru cele cu capacitatea de maxim 3,5 tone.

Citeste Mai mult
Vox

Modificări în educaţie – VOX

Noul an școlar 2022-2023 va arăta complet diferit față de cel în curs, iar principalele schimbări sunt renunțarea la semestre și la mediile semestriale și eliminarea tezelor obligatorii, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Noile modificări vor fi cuprinse într-un ordin de ministru, care va fi publicat marți în Monitorul Oficial.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Bilanțul sumbru al pandemiei – MozaiQub

Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a aproape 15 milioane oameni în întreaga lume, estimează Organizația Mondială a Sănătății. Numărul celor răpuși de Covid-19 este cu 13% mai mare decât estima OMS în urmă cu doi ani.

Citeste Mai mult
Vox

Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold – Vox

Muzeul Național de Artă Timișoara, Consiliul Județean Timiș, alături de Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Arte și Design, organizează joi, 5 mai, la ora 18:00, vernisajul expoziției „Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold, în ediții bibliofile”. Evenimentul va avea loc în Palatul Baroc din Piața Unirii, la etajul 2, în sălile Galeriei „Connect Time TM”.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta