Emisiuni

Emisiuni

MozaiQub

Bilanțul sumbru al pandemiei – MozaiQub

Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a aproape 15 milioane oameni în întreaga lume, estimează Organizația Mondială a Sănătății. Numărul celor răpuși de Covid-19 este cu 13% mai mare decât estima OMS în urmă cu doi ani.

Citeste Mai mult
Vox

Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold – Vox

Muzeul Național de Artă Timișoara, Consiliul Județean Timiș, alături de Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Arte și Design, organizează joi, 5 mai, la ora 18:00, vernisajul expoziției „Complice des poètes – Gravuri și litografii Jacques Herold, în ediții bibliofile”. Evenimentul va avea loc în Palatul Baroc din Piața Unirii, la etajul 2, în sălile Galeriei „Connect Time TM”.

Citeste Mai mult
Actualitate

Generaţia Z şi moda second-hand – MozaiQub

Într-o lume în care industria fast-fashion se joacă cu mintea noastră, încercând să ne inducă ideea de „mereu la modă”, aruncându-ne sub nas haine de calitate slabă, noi ar trebui să învățăm cum să cumpărăm deștept, la preț decent și haine de o calitate mult mai bună.

Citeste Mai mult
Actualitate

Concert aniversar Nicu Covaci – VoxQub

Ziua de naștere a legendei muzicii rock românești Nicu Covaci va fi sărbătorită la Timișoara cu un eveniment special, care se va desfășura exact în seara în care îndrăgitul artist împlinește 75 de ani, în 19 aprilie.

Citeste Mai mult
Actualitate

Adevăruri și neadevăruri – QubArena

Despre adevăruri și neadevăruri spuse timp de 33 de ani despre Revoluția din decembrie 1989, vorbim cu cel care a dat citire primulelor revendicări ale românilor din balconul „județenei de partid”, avocatul dr. Petre Petrișor, la QubArena, de la ora 19:00.

Citeste Mai mult
Actualitate

Faptele bune, la îndemâna tuturor – MozaiQub

Fiecare poate face o faptă bună. oricât de mică ar fi ea. Nu este nevoie să așteptăm o zi specială pentru a face o schimbare pozitivă pentru că o faptă bună duce la o alta. Nu avem nevoie de bani sau timp pentru a spune o vorbă bună sau a oferi un zâmbet cald acelei persoane care are atât de mare nevoie.

Citeste Mai mult
Actualitate

Aplicatia 112 – VoxQub

Noi traduceri în aplicaţia Apel 112 sunt anunțate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) . În prezent aceasta poate fi folosită atât în limba română, cât şi în limbile engleză, franceză, germană, maghiară şi ucraineană. STS arată că pentru a beneficia de noile funcţionalităţi este necesară actualizarea aplicaţiei la ultima versiune, din Google Play sau App Store.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Condiția artistului – MozaiQub

Ceea ce definește cel mai bine un popor este apartenența la cultură și artă. Despre Condiția Artistului discutăm astăzi alături de Bogdan Matei, doctorant și asistent în cadrul Facultății de Arte și Design.

Citeste Mai mult
Actualitate

Frica și rațiunea – QubArena

Suntem departe de liniștea pe care ne-am dorit-o. După perioada pandemiei, în apropierea unui război cu drame umane, discutăm, în această seară, alături de jurnalista Andreea Zanocea și psihoterapeutul Sofia Drăgilă, despre frici, emoții și cum să gestionăm situația actuală.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cu fiecare fum, mai aproape de un diagnostic crunt – MozaiQub

Ştim cu toţii care sunt efectele fumatului asupra sănătăţii!
Situația consumului de tutun este una alarmantă în România, după cum spun statisticile, iar în aparență nici cadrul legislativ drastic, nici mesajele și ilustrațiile traumatizante de pe pachetele de țigări nu au avut un impact major asupra acestui fenomen.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Întunecata istorie a închisorilor comuniste – MozaiQub

Experimentul temniţelor şi al muncii forţate din lagărele comunistedin România a însemnat distrugerea clasei politice interbelice, eliminarea elitei intelectuale, şi, în general, represiunea împotriva tuturor persoanelor care s-au împotrivit instaurarii noului regim. Despre tipurile de închisori, metodele de tortură aplicate, precum şi despre Fenomenul Piteşti, discutăm alături de Sorin Ionescu, profesor de istorie.

Citeste Mai mult
Vox

Agitație la benzinării – VoxQub

Oficialul Executivului a anunțat că Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor a controlat peste 70 de stații de carburanți din România. Între timp, una dintre benzinăriile care a profitat de pe urma naivităţii românilor şi a isteriei create de zvonul unei posibile scumpiri a carburanţilor a prezentat scuze clienţilor şi i-ar fi chemat înapoi să primească diferenţa de preţ, în baza bonului fiscal.

Citeste Mai mult
Vox

Librărie mobilă la Timişoara – VoxQub

Cum îi poți aduce pe cei mici, mai aproape de universul cărților? Dacă ar veni cărțile spre ei, chiar și atunci când sunt la joacă în parc? Dar părinții lor care nu mai au timp să ajungă într-o librărie? La aceste întrebări a găsit răspunsul, printr-o inițiativă inedită, Cristina Băldău, o librară căreia, chiar ea mărturisește, îi lipsește interacțiunea cu oamenii, momentele în care îi simțea aproape și putea să facă, pe lângă recomandări de cărți, și schimb de experiențe și idei cu aceștia.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Povestea lui Pablo Picasso – MozaiQub

Pablo Picasso rămâne, fără îndoială, unul dintre cei mai mari artiști ai lumii. Cu o mulțime de picturi controversate, dar și cu o viață personală care a stârnit o serie de discuții, Picasso a lăsat amintire o mulțime de opere de artă și a fost considerat una dintre personalitățile artistice ale secolului XX. Mai multe despre arta și viața acestuia, discutăm alături de Andreea Foanene Petcu, curatoare și artistă vizuală, muzeograf la Muzeul Național de Artă din Timișoara.

Citeste Mai mult
Vox

Ore întregi de așteptare în Vama Nădlac II – VoxQub

După ore sau chiar zile întregi pe drum, ucrainenii care vor doar să tranziteze România au probleme la granița de vest. Ungaria a decis, din nou, să înăsprească verificările. Se efectuează astfel, verificări suplimentare în ceea ce-i privește pe cetățenii ucraineni care nu dețin pașapoarte biometrice și vor să intre în Ungaria, crescând implicit, și timpii de așteptare în Vama Nădlac II, mai exact, cu peste 100 de minute.

Citeste Mai mult
QubArena

Cu sinceritate despre politică şi război – QubArena

O radiografie a vieţii politice româneşti din ultimii 30 de ani, despre România în războiul informaţional, dar şi despre poziţia României faţă de războiul din Ucraina, în această seară, la QubArena, cu fostul Ministru de Externe al României, dar şi fost Ministru al Justiţiei, politicianul Cristian Diaconescu.

Citeste Mai mult
Vox

Cereri crescute pentru eliberarea paşapoartelor – VoxQub

Războiul din Ucraina şi criza refugiaţilor le dă motive de îngrijorare şi românilor, motiv pentru care din ce în ce mai mulţi români au depus solicitări pentru eliberarea de paşapoarte. Sute de oameni stau la coadă la centrele de emitere a paşapoartelor, iar site-ul epasapoarte.ro, pentru programări online, funcţionează cu dificultate în aceste zile.

Citeste Mai mult
Vox

Nou centru pentru refugiați la FITT – VoxQub

Casa Tineretului din Timișoara a transformat centrul de vaccinare aflat la demisolul clădirii, într-un spațiu de cazare pentru refugiații din Ucraina aflați în tranzit. Spațiul este dedicat refugiaților ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt, adică de la una până la trei zile.

Citeste Mai mult
Vox

Situaţia din vămile României – VoxQub

Majoritatea celor care ies din ţară în această perioadă prin cel mai mare punct de trecere a graniţei cu Ungaria, vama Nădlac II , sunt cetăţeni ucraineni. În momentul de faţă, sunt deschise 3 artere pentru intrarea în ţară şi 5 artere pentru ieşire, iar timpul de aşteptare este estimat la 40 de minute, conform aplicaţiei „Trafic online” pusă la dispoziţie pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Citeste Mai mult
QubArena

Descoperirea de sine – QubArena

Știi să răspunzi la întrebarea: ”Cine ești?”. La ce ajută răspunsul și cum îmbunătățește relațiile cu ceilalți, aflăm în această seară, la QubArena, de la psihoterapeut, Sofia Drăgilă.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Învățăm din istoria „cutremurătoare”? – MozaiQub

Acum exact 45 de ani, într-un minut s-au prăbușit 35.000 de locuințe în România, iar aproximativ 11.300 de oameni au fost răniți. Efectele cutremurului din 1977 se pot vedea și astăzi, iar tristele amintiri prind viață de fiecare dată când trecem pe lângă o clădire istorică, ori când la fiecare ploaie mai pică o bucată din tencuiala clădirilor. În momentul de față însă, nimeni nu știe câte clădiri s-ar putea transforma în ruine în Timișoara sau în județ în cazul unui seism.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Iodura de potasiu şi isteria românilor – MozaiQub

Pe fondul războiului din Ucraina, tot mai mulți români au început să se intereseze unde se află buncărele în care s-ar putea adăposti, să fac provizii, să pregătescă bagaje cu strictul necesar în cazul în care ar fi nevoiți să părăsească rapid locuința și să caută pastile de iod în farmacii.

Citeste Mai mult
Vox

Propuneri pentru bugetul participativ al Timișoarei – VoxQub

Primăria Municipiului Timișoara a lansat un apel public prin care invită locuitorii orașului să își exprime ideile și viziunea. A început etapa de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetățeni în cadrul programului de bugetare participativă. Propunerile sunt așteptate până la sfârșitul lunii martie.

Citeste Mai mult
Vox

Indemnizația de șomaj, majorată – VoxQub

Indemnizația de șomaj și alte beneficii sociale care se raportează la Indicatorul Social de Referință s-au majorat, a anunțat miercuri Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Aceasta este o măsură a stimulrării forței de muncă, dar în același timp și de creștere a gradului de ocupare a forței de muncă.

Citeste Mai mult
Vox

ISJ Gorj, acreditare pe educație școlară – VoxQub

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a obținut acreditarea pe educație școlară, pentru perioada 2022-2027, prin aprobarea proiectului depus în cadrul programului Erasmus+. Prin desfășurarea acestui proiect, ISJ Gorj își propune deschiderea școlii române și către exterior.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Şcolile profesionale şi lipsa muncitorilor calificaţi – MozaiQub

Una dintre marile probleme cu care se confruntă piaţa muncii din România, în general, şi firmele în particular, este lipsa forţei de muncă, mai ales acum, după 2 ani de pandemie. În multe domenii, patronii se plâng că nu găsesc muncitori calificaţi, iar firmele au ajuns să aducă lucrători din Filipine, Vietnam sau Indonezia.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum oferi primul ajutor? – MozaiQub

Leziunile pot apărea oriunde și oricând. Pentru a fi pregătit, este important sa avem o trusă de prim ajutor în permanență in jurul nostru. Indiferent de vătămare, de la afecțiuni minore la cele mai grave, o trusă de prim ajutor este cea mai potrivită pentru a reduce severitatea rănii și a preveni infecțiile.

Citeste Mai mult
Vox

Meseria, brăţară de aur – VoxQub

Jumătate dintre români consideră că meseria este brățară de aur, ea fiind văzută ca o cale mai sigură de a reuși în viață. Meseria îți permite să te descurci oriunde și poate fi văzută ca o plasă de siguranță care garantează un loc de muncă.

Citeste Mai mult
Vox

Donarea de sânge poate salva vieţi! – VoxQub

În contextul în care se apropie 8 martie, Asociația Magia Viitorului, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, vin în sprijinul femeilor bolnave de cancer printr-o campanie de donare de sânge desfășurată până în 3 martie. Pe lângă această acțiune, Cosmin Katona, fondatorul Asociației Magia Viitorului, urmează să dea viață și altei acțiuni umanitare.

Citeste Mai mult
QubArena

Pentru reconstrucția educație este nevoie de toți – QubArena

Conectarea educației la nevoile pieței muncii, și la cele ale studenților este un obiectiv la care trebuie sa contribuim cu toții, și să nu mai așteptăm doar promisiuni, rezolvări sau strategii din zona politicului . Cum facem asta? Aflăm în această seară la QubArena, de la ora 19.00, într-un dialog cu Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu, prorectorul UVT și președintele ARACIS.

Citeste Mai mult
Vox

Inventarierea adăposturilor publice – VoxQub

În Timișoara există 92 de adăposturi publice unde oamenii se pot adăposti în caz de război.
Edilii au început să verifice starea buncărelor și, potrivit viceprimarului Cosmin Tabără, multe au nevoie de reparații, dar sunt și unele în stare bună, fiind întreținute de locatarii blocurilor.

Citeste Mai mult
Vox

Sala Lira își recapătă strălucirea – VoxQub

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara dorește pregătirea sălii Lira pentru anul 2023. A fost adoptată hotărârea Consiliului Local prin care acest spațiu, alături de alte 3 au fost reatribuite Casei de Cultură, astfel încât atiștii să aibă în continuare un spațiu de desfășurare.

Citeste Mai mult
MozaiQub

O viață depinde de tine! – MozaiQub

Donarea de sânge este o procedură simplă, rapidă, sigură și benefică pentru sănătate. În România donarea de sânge este voluntară și anonimă și este o ocazie foarte bună pentru donator să afle dacă este, de asemenea o persoană sănătoasă.

Citeste Mai mult
MozaiQub

„Super!”, festivalul de artă pentru adolescenţi – MozaiQub

.„Super”, se va desfăşura în perioada 5-10 septembrie şi sunt acceptate filme de orice gen sau tematică, dar care să nu aibă o durată mai mare de 40 de minute. Fiind un festival dedicat tinerilor, regizorii care doresc să îşi trimită materialele trebuie să aibă între 14 și 19 ani și să nu fi terminat liceul.
Mai multe detalii aflăm, însă, de la managerul festivalului, Paul Dogioiu.

Citeste Mai mult
MozaiQub

O privire în spatele cortinei – MozaiQub

Beneficiile educației teatrale sunt numeroase, de la dezvoltarea încrederii, imaginației, empatiei și memoriei, până la deprinderea abilităților de comunicare sau de muncă în echipă. Puțini știu însă că beneficiile nu se opresc aici.

Citeste Mai mult
Vox

Noi sancțiuni pentru șoferi – VoxQub

Nu puține sunt cazurile în care șoferii uită de pericolul la care se expun sau îi expun pe cei din jurul lor din cauza adrenalinei. Șoferii care fac drifturi ilegale pot fi sancţionaţi, în prezent, doar pentru deranjarea ordinii publice cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 lei. Însă din 27 februarie sancțiunile se vor schimba pentru șoferi, mai multe informații ne oferă Aurora Voicilă, Purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Citeste Mai mult
Vox

Un nou campus pentru studenții la medicină – VoxQub

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara îşi extinde spaţiul cu un nou centru modern de studiu dedicat studenților şi profesorilor, care se va construi în comuna Ghiroda. Informaţii despre toate dotările de care va dispune campusul, precum şi despre data la care ar putea să fie dat spre folosință, ne oferă profesorul universitar, doctor Andrei Motoc.

Citeste Mai mult
Actualitate

„O dată” la 180 de ani- VoxQub

Ziua de marți, 22 februarie este considerată de numerologi una cu o semnificație aparte, fiind unică în istoria omenirii. Este un palindrom, adică o dată care, citită de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga, este la fel.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum evităm un incendiu – MozaiQub

Incendiul este un fenomen complex, distrugãtor, care aduce oamenilor necazuri şi suferinţe. Analiza statistică privind activităţile de prevenire şi intervenţiile în situaţii de urgenţă arată că anual se produc în medie peste 12.000 de incendii, din care circa 70% au loc la locuinţe şi gospodării .

Citeste Mai mult
Vox

Spectacolul „Puf Buf” la Teatrul Basca – VoxQub

Teatrul „Basca” din Timişoara va aduce pe scenă, vineri 25 februarie, într-o primă reprezentaţie, spectacolul „Puf Buf”, spectacol care va fi susţinut de zece copii fără auz de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara.

Citeste Mai mult
Vox

Open view la Muzeul de Artă din Timișoara – VoxQub

Muzeul de Artă din Timișoara a lansat un proiect inedit. „Galeria Mercy”, fereastra muzeului de pe strada cu același nume, transformată într-un mic spațiu expozițional, va găzdui pe parcursul anului unele dintre cele mai frumoase opere ale marilor artiști ai lumii. Mai multe despre acest proiect ne spune Andreea Foanene, curatoare și artistă vizuală, muzeografă la Muzeul Național de Artă Timișoara.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Pe Muntele Mic și cu telegondola! – MozaiQub

Primăria Turnu Ruieni a alocat bani pentru un studiu de fezabilitate prin care se urmărește dezvoltarea domeniului schiabil Muntele Mic, mai exact, pentru construirea unei instalații pe cablu, de tip telegondolă, care să faciliteze accesul turiștilor către și dinspre stațiunea montantă. Inițiativa implementării acestui proiect aparține Primăriei Turnu Ruieni, care își propune astfel să faciliteze accesul turiștilor către și dinspre stațiunea montană.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Istoria unui loc fascinant, Sarmizegetusa – MozaiQub

Sarmizegetusa Regia, situl arheologic din Munţii Orăştiei în jurul căruia s-au născut legende de-a lungul timpului şi care continua să fascineze atât arheologii şi istoricii, cât şi turiştii, este unul dintre obiectivele din România inclus în patrimoniul UNESCO, importanţa fiindu-i astfel recunoscută pe plan mondial.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Ziua Constantin Brâncuși – MozaiQub

Ziua Constantin Brâncuși este sărbătorită în fiecare an la data de 19 februarie, când este comemorată ziua nașterii marelui sculptor român. În noiembrie 2015 a fost promulgată legea pentru declararea Zilei Brâncuși drept zi de sărbătoare națională.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Hărţuirea psihologică la locul de muncă – MozaiQub

În România, se vorbeşte prea puţin despre hărţuirea la locul de muncă, oricare ar fi natura ei. Deşi mulţi angajaţi acceptă abuzurile ca parte din rutina zilnică, hărţuirea morală începe să fie recunoscută, definită şi sancţionată printr-un cadru legislativ şi în ţara noastră, ceea ce arată că lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă.

Citeste Mai mult
Vox

Piață verde la Dudeștii Vechi – VoxQub

Piața din Dudeștii Vechi va fi modernizată și va avea o hală nouă. Compania Națională de Investiții a lansat o licitație prin care vrea să găsească o firmă care să modernizeze Piața Agroalimentară din Dudeștii Vechi.

Citeste Mai mult
Vox

Recensământ 2022 – VoxQub

Recensământul este o operație administrativă care constă în înregistrarea statistică a datelor supuse observării, spre exemplu: populația, animalele, vehiculele. Recensământul este obligatoriu pentru persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Salvador Dali, geniul suprarealismului – MozaiQub

Salvador Dali poate fi considerat, alături de Picasso şi Matisse, unul dintre cei trei cei mai importanţi pictori ai secolului al XX-lea, ceea ce îl caracterizează fiind perspectiva sa inovatoare asupra subconștientului, relația sa apropiată cu psihanaliștii freudieni și modul în care a explorat nebunia sufletului uman.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta