Emisiuni

Emisiuni

Actualitate

Tinerii Dezbat – QubArena

Dezbaterile pe probleme împovărătoare se pot face ascultând punctele de vedere ale celorlalți și desprinzând idei. Tinerii dau o lecție importantă despre cum decurge o dezbatere, fără iz de interes personal, orgoliul de a fi cel mai deștept și de a fi deținătorul tuturor soluțiilor. Este un exercițiu, pentru toți, de implicare, de civism și de a nu mai lasă lucrurile să nu se întâmple doar pentru că așa vrea o mână de oameni îmbătați de funcții. Despre povara transportului de zi cu zi se dezbate cu tinerii în aceasta seara la Qub Arena.

Citeste Mai mult
Actualitate

Empatia – ce este și cum ne influențează viața – MozaiQub

Empatia face parte din caracterul nostru – un mod de a simți și de a trăi viața, care ne ajută să ne conectă mai profund cu cei din jurul nostru. „Pune-te în locul meu și vei înțelege” este îndemnul pe care îl primim de la ceilalți și cu toate acestea putem pierde din vedere sentimentele lor. Mai multe detalii despre ce înseamnă să fii empatic dar și cum putem dezvolta empatia, aflăm de la psihoterapeutul Sofia Drăgilă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sportul românesc în derivă? – QubArena

Problemele din sport sunt asemănătoare cu problemele din educație si sănătate. Domenii lipsite de proiecte de anvergură , subfinanțate și cu măsuri incoerente. Sergiu Pașca, managerul secției de baschet al SCM Timișoara, este invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena.

Citeste Mai mult
Actualitate

Amplă expoziție Brâncuși la Timișoara – QubArena

Expoziția Brâncuși poziționează Timișoara și Muzeul de Artă într-un circuit cultural internațional important. Despre detaliile organizării acestui eveniment, despre cum se procură biletele, cum se va face accesul și despre Brâncuși și lucrările lui, vorbim la QubArena în această seară, chiar din Muzeul de Artă, cu Doina Lemny – muzeograf, cercetător, curator expoziție Brâncuși; Aura Bălănescu, muzeograful șef al Muzeului de Artă Timișoara și managerul muzeului, Filip Petcu.

Citeste Mai mult
Actualitate

In memoriam Oscar Berger. „Totul e regie, bătrâne!”- VOXQUB

La zece ani de la trecerea în neființă a lui Oscar Berger, regizor, cineast, director al ziarului Timișoara și unul dintre jurnaliștii implicați în transformarea post-revoluționară a României, la Timișoara miercuri, 23 august va avea loc un eveniment special ce va include și lansarea cărții „Totul e regie, bătrâne!” .

Citeste Mai mult
Actualitate

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se încheie cu proba la Limba maternă-VOXQUB

Candidații minorităților naționale au sustinut proba scrisă la Limba și literatura maternă, conform calendarului oficial. Accesul candidaților în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30.
Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Citeste Mai mult
Actualitate

Timișoara ar putea avea un Plan Urbanistic General nou – VoxQub

Primăria anunță că există toate avizele pentru noul Plan Urbanistic General, un proces început acum 13 ani și care se pare că este în curs de finalizare. Din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism , care a dezbătut noul Plan Urbanistic General al Timișoarei, fac parte specialiști în domeniu, reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor de profil, precum și din experți independenți.

Citeste Mai mult
Actualitate

Despre insecte, cu copii – VOX

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați la primul atelier din seria atelierelor 𝐌𝐄𝐓𝐀 𝐅𝐎𝐑𝐔𝐌: 𝐈𝐍𝐒𝐄𝐂𝐓𝐄 𝐒𝐎𝐂𝐈𝐀𝐋𝐄, Sâmbătă, 15.07.2023, de la ora 𝟏𝟐:𝟎𝟎, la 𝐌𝐕 𝐬𝐜𝐢-𝐚𝐫𝐭 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 ( pe B-dul Mihai Viteazu Nr. 1, din Timișoara). Participarea este gratuită, dar necesită înscrierea în prealabil, prin completarea unui formular

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

Sport și antreprenoriat – de la pasiune la afacere – MozaiQub

Săptămâna aceasta bizz.club Timișoara s-a bucurat de o întâlnire deosebită. Sala de ședințe uzuală a fost înlocuită de o sala de sport. De data aceasta, antreprenorii și-au unit forțele și au susținut sportul, iar cei care inițiază acțiuni de susținere a sportului și-au dat întâlnire la Complexul Sportiv Banu Sport din Timișoara.

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

Dreptul la proprietate intelectuală – MozaiQub

Antreprenor sau freelancer, PFA sau SRL, în orice afacere există proprietate intelectuală care trebuie identificată și protejată. . După cum sugerează și numele, proprietatea intelectuală se referă la creații ale minții: invenții și expresii creative, opere literare și artistice, desene, nume și imagini utilizate în comerț.

Citeste Mai mult
Actualitate

Muzeul Național de Artă Timișoara prezintă expoziția „Jocul cu hazardul. Romul Nuțiu. O retrospectivă” – MozaiQub

Muzeul Național de Artă din Timișoara continuă seria de expoziții retrospective cu un eveniment dedicat artistului Romul Nuțiu, cel mai proeminent artist expresionist abstract român. Expoziția „Jocul cu hazardul: Romul Nuțiu. O retrospectivă” aduce un omagiu marelui artist care merită din plin ca lucrările sale să se afle simezele Palatului Baroc de la Muzeul Național de Artă și nu numai. Expoziția prezintă cronologic și tematic, peste 120 de lucrări, alături de un bogat fond documentar alcătuit din fotografii, materiale multimedia, cataloage, broșuri și texte de autor. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 30 iunie, la ora 18:00 în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Piața Unirii și va fi deschisă publicului până în 13 august.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ce sunt primele de carieră didactică? – MozaiQub

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în dezbatere publică în luna iunie, un proiect de ordonanță de urgență prin care se acordă o primă de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei net, sub formă de vouchere pentru profesori și personalul auxiliar din preuniversitar și universitar, aflat în activitate în anul școlar 2022-2023. Ordonanța de urgență prevede acordarea unui sprijin „educațional” și personalului nedidactic, în valoare de 500 de lei. Banii provin din Programul Educație și Ocupare 2021-2027, fonduri europene nerambursabile, și „în limita fondurilor disponibile existente cu această destinație“, potrivit ordonanței de urgență

Citeste Mai mult
Actualitate

Exploatarea copiilor prin muncă – MozaiQub

Numărul copiilor exploatați prin muncă a crescut până la 160 de milioane la nivel mondial, înregistrându-se o creștere de 8,4 milioane în ultimii patru ani, în timp ce milioane de alți copii sunt expuși riscului ca urmare a impactului pandemiei de COVID-19, potrivit unui nou raport publicat de Organizația Internațională a Muncii.

Citeste Mai mult
Actualitate

Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub

Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.

Citeste Mai mult
Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Citeste Mai mult
Actualitate

De ce Traseul Revoluției generează nemulțumiri?

Neadevărurile strecurate de-a lungul celor 34 de ani despre Decembrie ’89 nasc controverse și se dovedesc a fi niște piedici abia acum. Despre toate acestea și despre proiectul Traseul Revoluției dezbatem în platoul QubArena cu Ruben Lațcău – viceprimarul Municipiului Timișoara, Constantin Goagea – coordonatorul proiectului, Adrian Kali – istoric și cercetător, Corneliu Vaida – revoluționar și Sorin Oprea – lider al Revoluției.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cultura alternativă din perioada ceauşistă – MozaiQub

Procesul de emancipare graduală de sub tutela Uniunii Sovietice continuă după ce Nicolae Ceaușescu preia puterea în 1965, culminează cu un moment important în 1968, când trupele Armatei române nu participă la invadarea Cehoslovaciei de către forțe ale unor state membre ale Tratatului de la Varșovia.

Citeste Mai mult
Vox

Victimele violenţei domestice – VOX

Locuințele de necesitate, adică locuințele în pot locui, o perioadă limitată, cei ce au rămas fără casă din cauza unor catastrofe naturale sau accidente, vor putea fi folosite și de către victimele violenţei domestice, potrivit unei propuneri legislative ce a primit votul decisiv din Parlament, cel al Camerei Deputaților.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Decontarea transportului pentru elevi – MozaiQub

„Revizuirea tarifelor pentru navetă, pentru transport local, pentru transport intra și interjudețean nu poate fi făcută corect de la centru, de Ministerul Educației. Ea trebuie să fie dependentă de consiliul județean, care are relație contractuală directă cu operatorii de transport”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Louis Armstrong, regele jazz-ului – MozaiQub

Louis Armstrong, muzician, trompetist, compozitor și cântăreț de jazz, unul din exponenții cei mai reprezentativi ai „stilului New Orleans” în muzica de jazz cântată în Chicago în anii 1920 – 1930, s-a ridicat deasupra greutăților și provocărilor sărăciei încă de la o vârstă fragedă și rasismului la care a fost supus de-a lungul vieții sale, pentru a deveni unul dintre cei mai influenți muzicieni ai genului său.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Istoria modei – MozaiQub

Pasionații de modă știu că industria fashion are o poveste foarte complexă. Fiecare piesă vestimentară a trecut prin zeci sau chiar sute de variante și de modificări, până să ajungă la tendințele din prezent, pe care le vedem în magazinele cu haine.

Citeste Mai mult
Vox

Caravana filmului românesc, la Jimbolia – VOX

„Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” ajunge de data aceasta la Jimbolia, unde până în 18 iunie, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești la care intrarea este liberă.

Citeste Mai mult
Vox

Variola maimuţei – VOX

Semnalată deja în mai multe ţări europene, variola maimuţei a ajuns şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, primul caz diagnosticat la noi în

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici