Emisiuni

Emisiuni

MozaiQub

Rețeaua Solidarității din Arad – MozaiQub

În România, mai mult de o treime dintre cetățeni sunt expuși sărăciei și sunt defavorizați din punct de vedere social. Acest lucru plasează țara noastră pe primul loc în Europa la acest capitol. Omenirea traversează o perioadă dificilă, marcată de pandemie și probleme sociale care afectează numeroase categorii sociale vulnerabile.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Noi reguli în Codul Rutier – MozaiQub

În ultimii 3 ani, de când România a fost împânzită de trotinetele electrice, s-au produs sute de accidente în care au fost implicaţi conducătorii acestor mijloace de transport. Unele dintre ele soldându-se chiar cu deces, cum a fost şi cazul unui tânăr de 27 de ani din Timişoara, care şi-a găsit sfârşitul, în vara acestui an, după ce a căzut de pe o trotinetă electrică. Principalele cauze ale accidentelor în care au fost implicaţi conducătorii trotinetelor sunt viteza, dar şi lipsa clară a unor reglementări care să stabilească atât regulile de circulaţie cu astfel de mijloace, cât şi sancţiunile aplicate pentru neresepectarea acestora.

Citeste Mai mult
QubArena

Timișorenii, îngrijorați și înfrigurați! – QubArena

Timișorenii, îngrijorați și înfrigurați! Coltermul, în pragul colapsului, administrația locală, tăcută și încolțită. Despre toate acestea și despre vinovații fără vină, vorbesc în această seară la QubArena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și invitații săi, Mihai Ritivoiu- președintele PSD Timișoara, Dan Diaconu- consilier local PNL, Cristian Mîțu, director interimar al Colterm și Roxana Iliescu – consilier local PRO-România.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Alimentația pe timpul toamnei – MozaiQub

În timpul toamnei și sezonului rece metabolismul nostru încetinește și tocmai din acest motiv este nevoie să îl susținem pentru a evita problemele de sănătate care pot apărea. Este recomandat să apelăm la o alimentație sănătoasă care să ne crească energia și să ne întărească imunitatea.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Primul oraș intrat în carantină – MozaiQub

Municipiul Drobeta-Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină, pentru două săptămâni, în urma creşterii ratei de infectare cu Covid-19. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mia de locuitori, dar mai multe informații aflăm de la primarul municipiului, Screciu Marius.

Citeste Mai mult
MozaiQub

A patra doză de vaccin – MozaiQub

A patra doză de vaccin va fi disponibilă pentru anumite categorii de persoane vulnerabile, astfel că persoanele cu un răspuns imunitar scăzut vor face prima schemă de vaccinare cu trei doze, urmând ca după cel puțin 6 luni să facă și a patra doză de vaccin anti-COVID.

Citeste Mai mult
QubArena

Soluții, măsuri și controverse – QubArena

Despre restricțiile adoptate în Timiș și în Timișoara, despre vaccinați și nevaccinați, despre spitale, școli și grădinițe, despre ce fac companiile în aceste vremuri, dar și despre piața neagră a certificatelor verzi vorbesc în aceasta seară la QubArena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și dr. Flavius Cioca, directorul executiv al DSP Timiș.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

Citeste Mai mult
Vox

Care-i treaba cu podcastul? – VoxQub

În 2005, Dicţionarul Oxford l-a desemnat „cuvântul anului”. În 2021 a ajuns să aibă peste 48 de milioane de episoade. Este ascultat în maşină, la sală sau în propria locuinţă, în peste 100 de limbi, de oameni de toate vârstele şi de pe toate continentele.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Yoga, un stil de viață – MozaiQub

Considerată de unii o artă, de alții o disciplină, yoga este asemănată cu exercițiul fizic, însă nu este neaparat un sport, este un mod de viață, este uniunea dintre minte, corp și suflet. Yoga este de fapt o practică ce vine tocmai din India străveche, caracterizată prin meditație și exercițiu fizic, ce poate îmbunătăți flexibilitatea organismului, poate reduce semnificativ stresul și poate ameliora starea de sănătate. Oamenii consideră că yoga înseamnă poate doar efortul executării unor posturi complicate.

Citeste Mai mult
Vox

Emoji, cea mai vorbită limbă – VoxQub

Sunt trimise peste 10 miliarde zilnic, 95% dintre utilizatorii de internet le folosesc, iar fețele zâmbitoare prind viață în propriul lor film de la Hollywood. Emoji-urile, căci despre ele este vorba, sunt acum folosite în aproximativ jumătate din fiecare propoziție pe site-uri precum Instagram, iar Facebook pare să le introducă alături de celebrul buton „like”, ca mod de exprimare a reacției tale la o postare. Teoretic, toate acestea pentru a ne simplifica viața. Practic, alegerea unuia dintre cele peste 1.600 de emoji-uri oficiale poate reprezenta o reală provocare.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în Arad? – MozaiQub

Unităţile de învăţământ din judeţul Arad şi-au deschis porţile pentru noul an şcolar. Mii de elevi au călcat pragul sălilor de clasă cu nerăbdare şi entuziasm manifestat faţă de reîntoarcerea în bănci, după mai bine de un an petrecut în regim online. Cu toate că majoritatea localităţilor din judeţ se află în scenariul 1, adică au o incidenţă mai mică de 6 la mia de locuitori, iar activităţile didactice se vor desfăşura cu o prezenţă fizică integrală, există şi două excepţii.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în Gorj? – MozaiQub

In medie 47.000 de elevi din judeţul Gorj se întorc de astăzi, în format fizic, în sălile de curs. Rata de incidenţă la nivelul judeţului este de 0.50 la mia de locuitori, şi nicio localitate nu a trecut de pragul de 6 la mie. Cele 472 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt pregătite să primească miile de elevi şi sutele de cadre didactice care le vor calca zi de zi pragul in acest an scolar, conform declaraţiilor responsabilului de relaţiile cu presa al Inspectoratului Şcolar Judetean Gorj, Ionuţ Catrina.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în Timiș? – MozaiQub

Elevii și preșcolarii au început un nou an școlar. Pandemia i-a încercat din greu pe cei mici, iar momentul revederii cu colegii a fost unul mult așteptat. Preșcolarii din Timiș au fost întâmpinați de reguli noi, dar și de neajunsurile pe care sistemul local le întâmpină. În Timiș sunt peste 100.000 preșcolari și școlari, dintre care, 6.900 sunt elevi de clasa pregătitoare. Aceștia au fost primiți luni în cele aproape 600 unități de învățământ, iar unele dintre ele nu au nici acum autorizații igienico-sanitare. Mai multe informații despre aceste aspecte, aflăm de la Flavius Cioca, directorul Direcției de Sănătate Publică Timș.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în Hunedoara? – MozaiQub

Peste 51.000 de elevi și preșcolari din județul Hunedoara s-au reîntors astăzi în bănci. Care este situația unităților de învățământ din județ ne explică Inspectorul Școlar General Adjunct, Mate Marta. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara ne informează despre situația unităților de învățământ din județ. Atât despre posibilitățile de vaccinare a elevilor în școli, cât și despre informarea acestora cu privire la prevenția răspândirii Covid-19, ne vorbește Delia Băda, Purtător de Cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în Mehedinți? – MozaiQub

Majoritatea elevilor din județul Mehedinți se întorc fizic în băncile școlii începând de astăzi. Care este situația începerii anului școlar la nivelul județului, situația transportului școlar și cum vor fi organizate cursurile ne spune purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Mariana Băloi. Încercarea de a afla informații utile și detalii despre măsurile luate de Direcția de Sănătate Publică Mehedinți s-a lovit de refuzul reprezentanților instituției, purtătoarea de cuvânt rezumându-se la datele statistice generale.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în județul Dolj? – MozaiQub

Și școlile din județul Dolj și-au deschis porțile pentru elevii care au revenit fizic în bănci. Excepția o face localitatea Bechet, unde rata de incidență este de 8.17 la mia de locuitori, iar elevii sunt nevoiți să înceapă cursurile în online. Dintr-un total de peste 500 unități de învățământ, parte sunt însă în plin șantier, elevii vor învăța în alte clădiri. Astfel, de situații se regăsesc în Craiova, dar și la școli din județ. Mai mult, 46 de unități școlare nu dețin autorizații de funcționare. Spre deosebire de celelalte județe, Doljul desfășoară o intensă campanie de conștientizare a cadrelor didactice, părinților și elevilor despre vaccinare. Situația vaccinării arată că peste 60% dintre cadrele didactice s-au imunizat, chiar dacă numărul copiilor este unul mai redus. Mai multe detalii despre debutul anului școlar aflăm de la purtătorul de cuvânt, Nicoleta Lițoiu.

Citeste Mai mult
Vox

O scurtă istorie a berii – VoxQub

Blondă, brună, roşcată, nepasteurizată sau nefiltrată, berea rămâne una dintre cele mai îndrăgite băuturi la nivel mondial. Cu o istorie de mai bine de 4000 de ani, berea este cea mai veche băutură alcoolică produsă de omenire şi una dintre cele mai consumate, de altfel. Anual se beau peste 130.000 de milioane de kilolitri pe întreg mapamondul, iar în topul ţărilor cu cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, primele 5 poziţii sunt ocupate de Cehia, Austria, România, Germania, şi Polonia, conform ultimelor statistici realizate.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Cum se începe școala în județul Caraș-Severin? – MozaiQub

Peste 400 unități de învățământ din județul Caraș-Severin sunt pregătite să își primească elevii din nou în bănci. Din cei aproximativ 20.000 de elevi de peste 12 ani, un procent foarte mic s-a imunizat, în schimb situația este diferită la cadrele didactice unde peste 55% dintre aceștia s-au vaccinat. 30% dintre corpurile clădirilor nu au autorizații sanitare de funcționare, însă acest lucru nu afectează începutul anului școlar. În ceea ce privește transportul școlar, acesta diferă de la o localitate la alta, dar mai multe detalii aflăm de la Purtătorul de cuvânt, Ion Chiosa.

Citeste Mai mult
QubArena

Master universitar în politici publice și advocacy la UVT – QubArena

Singurul program masteral din România care pregătește specialiști în politici publice și advocacy este la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul Departamentului de Științe Politice. În această seară, la QubArena, Corina Gluhovschi îi are ca invitați pe directorul Departamentului de Științe Politice al UVT, Lect.univ.dr Alexandru Jădăneanț și Președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici. Profesionalizarea clasei politice și a celor care lucrează în administrațiile publice locale și județene, dar și a reprezentanților societății civile este o necesitate si are încă o soluție.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Studenții din nou în amfiteatre – MozaiQub

După o lungă perioadă de pandemie în care studenții au participat la cursuri numai online, anul universitar 2021-2022 vine cu vești bune pentru cei înscriși la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica din Timișoara. Începând din 27 septembrie, studenții celor două universități sunt așteptați fizic în amfiteatre pentru desfășurarea cursurilor și a seminarelor.

Citeste Mai mult
QubArena

Mari schimbări pe piața muncii – QubArena

Despre încrederea care trebuie sa existe între angajați și angajatori, despre importanța imaginii instituțiilor și companiilor și despre marile schimbări de pe piata muncii vorbesc în această seară, la QubArena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și Doru Șupeală, specialist în comunicare și consultant în marketing și business.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început? – MozaiQub

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță sau la școală. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, prin intermediul polițiștilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor acestora este cea mai importantă. „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, până în 10 septembrie, înaintea începerii anului școlar 2021-2022. Mai multe detalii despre campania aflată în desfășurare aflăm de la comisarul, Laurențiu Călușeriu.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Turul Ciclist al României la final – MozaiQub

Ediția cu numărul 54 a Turului Ciclist al României s-a încheiat cu a 5-a etapă care s-a desfășurat la București duminică, 5 septembrie. Cea mai mare competiție de ciclism din România a provocat peste 16 echipe din Italia, Statele Unite ale Americii, Germania, Polonia, Kazakhstan, Cehia, Serbia, Kuwait, Slovacia și România să lupte pentru marile premii. Alex Ciocan, Președintele Federației Române de Ciclism și organizatorul Turului Ciclist, ne spune cum s-a desfășurat una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei.

Citeste Mai mult
MozaiQub

România începe să piardă valori – MozaiQub

Încă două dintre valorile țările noastre au plecat la ceruri. Actorul Ion Caramitru și canoistul Ivan Patzaichin au ales să părăsească această lume și să își continue viața într-o alta mai bună. Ion Caramitru a decedat la vârsta de 79 de ani la Spitalul Elias din București. S-a născut la Bucureşti, în 9 martie 1942, într-o familie de aromâni. A fost actor şi regizor al Teatrului “Lucia Sturza Bulandara” din București şi director general al acestei instituţii.

Citeste Mai mult
QubArena

Piața media din România – QubArena

Despre a V-a ediție a Central European Film Festival Timișoara și despre o analiză a pieței media din România vorbesc în această seară la QubArena Corina Gluhovschi și Răsvan Popescu, membru CNA, jurnalist, scriitor și scenarist.

Citeste Mai mult
QubArena

Piața media din România – QubArena

Despre a V-a ediție a Central European Film Festival Timișoara și despre o analiză a pieței media din România vorbesc în această seară la QubArena Corina Gluhovschi și Răsvan Popescu, membru CNA, jurnalist, scriitor și scenarist.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Laboratorul de cutremure – MozaiQub

Cutremurele de pământ sunt printre cele mai mari dezastre naturale care provoacă daune majore inclusiv cu pierderi de vieți omenești. Prevenția este cea care ne poate feri de aceste pericole atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru.

Citeste Mai mult
Vox

Efectele luminii albastre – VoxQub

Expunerea la lumina albastră în timpul nopții, emisă de ecranul telefonului sau tabletei și de becuri eficiente din punct de vedere energetic poate dăuna sănătății. Până la apariția iluminatului artificial, soarele a fost sursa principală de iluminare, iar oamenii și-au petrecut seriile într-un întuneric relativ.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Noi, prin ochii celorlalți – MozaiQub

Tendința de a ne vedea prin ochii celorlalți și de a ne compara constant cu oamenii din jur este tot mai întâlnită în societatea din ziua de astăzi. Calitatea vieții înseamnă o relație sănătoasă atât cu noi, cât și cu cei care ne înconjoară.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Juniorii dau startul Turului Ciclist al României – MozaiQub

Turul Ciclist al României 2021 a debutat la Timișoara cu un program destinat celor mici. Copii cu vârste între 3 și 14 ani au pedalat fie pe biciclete cu sau fără pedale, fie doar cu roți ajutătoare, în parcarea Universității de Vest din Timișoara. Înscrierile au fost gratuite și s-au făcut la fața locului pentru micii cicliști veniți atât din oraș, cât și de peste tot din țară. Entuziasm, emoții și adrenalină au simțit toți participanții care au intrat, rând pe rând, în cursa de ciclism.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Un altfel de croșetat – MozaiQub

Seara este acel moment al zilei în care ne place să ne relaxăm, iar fiecare dintre noi o face în mod diferit. O cină în oraș, o plimbare prin centrul orașului sau vizionarea unui film sunt câteva dintre variantele obișnuite care ne vin în minte când ne gândim la timp liber. Dar, o seară cu sport, discuții interesante sau croșetat este una cu totul deosebită.

Citeste Mai mult
Vox

Apa de mare ține doctorii departe – VoxQub

Încă din primele zile călduroase de vară începem să ne gândim la concediu, la diminețile care ne prind la malul mării și la orele petrecute pe șezlong. Marea, pe lângă starea de bine pe care ne-o dă, are multiple beneficii atât pentru fizic, cât și pentru psihic.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Pe locuri! Fiți gata! Start!

Ediția cu numărul 54 a Turului României înceepe astăzi la Timișoara și se termină în 5 septembrie la București. Traseul are peste 800 km și trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Ploiești.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Experiența Flight Festival 2021 – MozaiQub

Cea de-a treia ediție a Festivalului Flight, desfășurată la Aerodromul Cioca, s-a încheiat, după trei zile de muzică, distracție și … ploaie. Artiști precum Lost Frequences, Delia, Vunk, Mark Stam, Vito Mendez și mulți alții au urcat pe scena Flight pentru a crea o atmosferă de neuitat pentru timișoreni, dar și iubitori ai muzicii de peste tot din țară și nu numai.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Experiența Flight Festival 2021 – MozaiQub

Cea de-a treia ediție a Festivalului Flight, desfășurată la Aerodromul Cioca, s-a încheiat, după trei zile de muzică, distracție și … ploaie. Artiști precum Lost Frequences, Delia, Vunk, Mark Stam, Vito Mendez și mulți alții au urcat pe scena Flight pentru a crea o atmosferă de neuitat pentru timișoreni, dar și iubitori ai muzicii de peste tot din țară și nu numai.

Citeste Mai mult
Vox

Ce consumăm vara aceasta? – VoxQub

Fiecare anotimp ne influențează corpul în mod diferit, iar noi trebuie să ne conformăm cu necesitățile organismului nostru dpentru a ne simți și arăta bine. În ultimii ani au apărut diverse schimbări climatice, determinate de gradul înalt de poluare şi efectul de seră, iar vara, temperaturile tind să fie din ce în ce mai ridicate. Din acestă cauză, alimentaţia trebuie să ajute organismul să se adapteze la temperaturile ridicate. O alimentație adecvată poate contribui la o stare psihică și fizică mult mai bună. Pe lângă aceasta, alimentaţia echilibrată contribuie întotdeauna la un tonus ridicat și reprezintă cel mai important factor în menţinerea sănătăţii noastre.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Moda din vara lui 2021 – MozaiQub

Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri în care putem crea ținute inedite și creatice, specifice acestui sezon. Temperaturile ridicate nu mai sunt un impediment pentru pasionații de modă care jonglează de fiecare dată cu diverse piese vestimentare. Marii creatori de modă au adus în atenția publicului noi stiluri, imprimeuri și culori pastelate. Tendințele acestei veri, atât la bărbați, cât și la femei, se bazează pe un aspect general valabil, și anume, piesele vestimentare supradimensionate. Acestea sunt la mare căutare atât în rândul modei masculine, cât și feminine.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Misterele legăturii dintre om și animal – MozaiQub

Printre multitudinea de sporturi practicate în țara noastră, există câteva mai puțin populare și care ar avea nevoie să fie promovate. Printre acestea se numără și echitația, un sport care pornește de la dragostea de animale. Echitația este un sport care implică legătura strânsă dintre om și animal și poate fi un sport practicat ca un hobby sau la nivel de performanță. Vlad Cocioba este un tânăr sportiv de performanță care demonstrează că munca, răbdarea și pasiunea oferă satisfacții indiferent de vârstă.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Exponatul lunii august din Arad – MozaiQub

xponatul lunii august al Complexului Muzeal din Arad este de această dată o colecție de legitimații sportive, lansate între anii 1913 și 1914, la Budapesta. Legitimațiile au aparținut unor sportivi din cadrul clubului Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad, care a luat naștere în urmă cu exact 110 ani.

Citeste Mai mult
QubArena

Adevăruri ascunse – QubArena

Despre cum a ajuns impostura să îmbolnăvească o întreagă societate, dar și despre cum se acaparează și nu se oferă acces la informațiile publice, vorbesc în această seară la QubArena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și jurnalista Melania Cincea.

Citeste Mai mult
QubArena

Este liniște în PNL? – QubArena

Județean Timiș, vorbesc în această seară, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și invitații săi, Prof. Univ. Dr. Viorel Coifan – PNL Timiș și Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Timiș.

Citeste Mai mult
QubArena

Românii și vaccinarea

Despre posibilitatea de a trece printr-un val 4 de îmbolnăviri sau despre cum încep școlile și facultățile, despre cine se mai vaccinează sau despre motivele pentru care românii refuză vaccinare

Citeste Mai mult
MozaiQub

Aritmetica mentală, matematica pe placul tuturor – MozaiQub

Aritmetică mentală! Da! Așa este! Și tu te gândești la matematică și psihologie când auzi alăturarea celor două cuvinte? Ei bine, nu este matematica greoaie cu care suntem obișnuiți la școală, de care fugim mereu și ne întrebăm cu ce o să ne ajute acei radicali când vom crește. Aritmetica mentală este o metodă de calcul veche care vine de departe, tocmai din Japonia, ajută și stimulează cognitiv copiii și antrenează ambele emisfere ale creierului. Dar mai multe detalii despre ce este aritmetica mentală și care îi sunt beneficiile, aflăm de la psihologul Alina Oprițoiu.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Stereotip – MozaiQub

Câte măști atâtea oglinzi. Câte roluri de jucat, câte măști de purtat pe scena vieții până în momentul în care putem fi în sfârșit noi înșine, cei adevărați, cei autentici, cei care ne asumăm propria viață fără mască? Fotograful Oscar Iustin și artistul vizual Alice Miracle ne spun și ne arată prin arta lor si prin propriul exemplu că atunci când avem curajul sa ne redescoperim așa cum suntem, să ne iubim fără a ne masca pentru a ne accepta și a ne face acceptați, viața va deveni atunci propria noastră scena, în care suntem și actori și regizori. În acest context, vă propunem o expoziție manifest. Stereotip este despre povestea și drumul eroului și a eroinei care trăiește în fiecare dintre noi și este deschisă publicului până în 19 august la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara.

Citeste Mai mult
QubArena

Aliment, medicament sau despre biotehnologie – QubArena

Aliment, medicament” este una dintre temele abordate în această seară la QubArena, de la ora 19:00 de Corina Gluhovschi și Prof. Univ. Dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvicultură “Ghe. I. Șișești. Biotehnologia și beneficiile ei, schimbările climatice și afectarea agriculturii din întreaga lume, modificările genetice și produsele de sinteză, absența strategiei într-un domeniu care ține de siguranța națională-agricultura sunt teme ce nu lipsesc din QubArena din această seară.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Apocalipsa elefantului alb – MozaiQub

Vernisajul expoziției de artă contemporană „Apocalipsa elefantului alb”este unul dintre cele mai complexe evenimente de artă contemporană din acest an. Evenimentul reunește peste 40 de artiști atât din România, cât și din străinătate, care și-au expus fiecare viziunea asupra lumii prin diferite lucrări de artă. Expoziția este o cercetare a momentului pe care omenirea îl traversează, moment definit de o schimbare. Această schimbare a lumii în care trăim este inevitabilă pentru toti, fie că vrem sau nu. Dar mai multe detalii despre eveniment aflăm de la unul dintre curatorii expoziției, Mirela Stoeac-Vlăduți.

Citeste Mai mult
QubArena

Cultura are nevoie de management cu viziune! – Qub Arena

Despre cultură și managementul cultural, despre nevoia adaptării la o piață foarte dinamică și despre proiectele Institutului Cultural Român de la New York, vorbesc în această seară la Qub Arena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și Dorian Branea, directorul Institutului și cel mai vechi diplomat cultural român.

Citeste Mai mult
QubArena

Fotografia și natura umană – QubArena

Arta și natura umană stau la baza expoziției „Stereotip”, concepută de artiștii vizuali Oscar Iustin și Alice Miracole, găzduită de Centrul Multifuncțional Bastion din Timişoara, de joi, 5 august , de la ora 18:30, până în data de 19 august.

Citeste Mai mult
QubArena

Povestea Flight Festival – QubArena

Flight Festival este un proiect curajos, care atrage în fiecare an tot mai mulți participanți si care unește comunitatea în diversitatea ei. Flight Festival, o initiativa care ne demonstrează că Timișoara este Capitală Culturală de ani și ani datorită oamenilor care conduc instituțiile culturale din oraș, si acelor care organizeaza proiecte de anvergură frumoase, cu public buneros. Lipseşte cu desăvârșire interesul pentru unirea acestor forțe. Despre ce presupune munca din spatele spectacolelor, despre programul ediției 2021 vorbesc în această seară Corina Gluhovschi și Vlad Garboni, director artistic al Flight Festival.

Citeste Mai mult
QubArena

Va avea România un nou val de îmbolnăviri? – QubArena

Vom avea sau nu un nou val de îmbolnăviri în această toamnă? Despre cum pregătim începerea școlilor și de ce nu se vaccinează românii vorbesc în această seară, la QubArena, de la ora 19.00, Corina Gluhovschi și dr. Virgil Musta, medic primar boli infecțioase, Șeful Clinicii 2 de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Citeste Mai mult
QubArena

Pictorul Dan Voinea expune după 10 ani în România – QubArena

Conexiunea realității cu arta este un secret cunoscut de puțini artiști. În această seară, la QubArena, de la ora 19:00, vorbesc despre artă, artiști și despre expoziția organizată de Muzeul de Artă din Timișoara „Symbiosis” Corina Gluhovschi, Andreea Foanene, curator și muzeograf și Dan Voinea, pictorul de talie internațională.

Citeste Mai mult
QubArena

Meserii care mor – QubArena

O lume dispărută, o lume a meseriilor vechi, lumea care ne-ar ajuta să fim profunzi și să ne păstrăm omenia. Despre meserii pierdute vorbesc Corina Gluhovschi și jurnalista Ramona Băluțescu.

Citeste Mai mult
QubArena

Disputele din Consilul Local Timișoara

Ce fac aleșii locali pentru timișoreni si pentru Timișoara și ce se întâmplă în Consiliul Local ? Aflati în această seară la QubArena, de la Corina Gluhovschi și invitații săi: Rodica Militaru, consilier USR PLUS, prof. univ. dr. Marius Craina , consilier PRO-Romania și Dan Diaconu, consilier PNL.

Citeste Mai mult
MozaiQub

Muzeul ascuns – MozaiQub (19 iulie 2021)

Un nou centru multicultural ridicat din entuziasmul și pasiunea unei familii poate fi descoperit la Voiteg, o comuna la 30 de km distanță de Timișoara. Soții Emil și Carmen Cazan, după o viață trăită în lumea științelor economice, au ales să facă și ceva de suflet. Au ridicat, prin forțe proprii, acest muzeu etnografic cu piese rare, impecabile din punctul de vedere al conservării. Totul, aici, este manufacturat de meșterii de acum multe decenii sau chiar un secol. Cu toate acestea, muzeul este puțin cunoscut și nu urmărește vizitatori cu orice preț.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ceau, Cinema! – MozaiQub

Filmul românesc „Mia îşi ratează răzbunarea” deschide festivalul Ceau, Cinema! la Timișoara, la Grădina de Vară „Capitol”, în prezenţa regizorului Bogdan Theodor Olteanu şi a actriţei Ioana Bugarin. În total, de joi şi până duminică, sunt programate cincisprezece proiecţii de film şi discuţii cu mai mulţi cineaşti români invitaţi, dar și surprize pentru cei mici. Nicoleta Ciocov, co-fondatorul festivalului ne dezvăluie toate detaliile.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ce ascunde pofta de iute? – VoxQub

Cu toții avem diferite pofte alimentare din când în când, însă, după cum afirmă experții în sănătate, fiecare poftă pe care o avem poate ascunde o afecțiune mai gravă sau lipsa anumitor substanțe nutritive din organism. Pofta de iute, la fel ca pofta de dulce, poate semnala anumite cerințe pe care corpul nostru le are.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta