Sodiul este un mineral esențial regăsit în numeroase alimente, uneori în mod natural, alteori adăugat sub formă de sare în procesul de gătire sau de procesare, atât pentru gust, cât și pentru conservare. Sodiul are un rol esențial în funcția celulară a corpului, în controlul tensiunii arteriale și a altor mecanisme organice. El este important pentru echilibrarea nivelului de fluide din corp. Cu toate acestea,consumul excesiv de sare poate reduce cantitatea de energie pe care o pot produce celulele sistemului imunitar, împiedicându-le să funcţioneze normal, potrivit unui nou studiu. Consumul în exces de sare a fost legat anterior de multe probleme diferite ale organismului, între care hipertensiunea arterială şi un risc mai mare de accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă, osteoporoză, cancer de stomac şi boli de rinichi. Dacă sarea perturbă funcţionarea imunitară pentru o perioadă lungă de timp, ar putea conduce la boli inflamatorii sau autoimune în organism.
Consumul excesiv de sare poate afecta sistemul imunitar – VoxQub
Dată
DISTRIBUIE
Cartierul Romanești, sub măsuri speciale de ordine publică – VoxQub
septembrie 15, 2025
Cartierul Romanești din Craiova a fost declarat zonă specială de siguranță publică, o măsură care presupune supraveghere sporită, controale zilnice și patrule mixte, în urma ...
Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomeri și angajați în Timiș – VoxQub
septembrie 15, 2025
Din această toamnă, în județul Timiș încep noi serii de cursuri gratuite de calificare și recalificare, organizate printr-un parteneriat între instituția pentru ocuparea forței de ...
Guvernul renunță la plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază – VoxQub
septembrie 15, 2025
Măsura de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază nu va mai fi prelungită după 30 septembrie, potrivit unei decizii adoptate de Guvern.