Știri

Știri

Actualitate

Taj Mahal, monumentul dedicat dragostei – MozaiQub

Taj Mahal este de departe unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, o dovadă a rafinamentului cultural al Imperiului Mogul care a ocupat timp de 350 de ani o mare parte din subcontinentul indian, devenind în jurul anilor 1700 cea mai mare putere din zonă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cheltuielile românilor – MozaiQub

Ca structură, sursa principală a veniturlor o reprezintă salariul, cu o pondere de 70%, în timp ce 19% sunt venituri din prestaţii sociale, 6% venituri în natură, 2,1% din activităţi neagricole independente, 1,5% din agricultură, iar 1% venituri din proprietate şi vânzarea de active.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ziua iei şi Sânzienele – VOX

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cu multe conotaţii populare, în special legate de dragoste şi fertilitate, fiind cunoscută şi ca Sânziene sau Drăgaică.

Citeste Mai mult
Actualitate

Şcolile şi universităţile timişene, se prezintă – VOX

Timp de cinci zile, în perioada 30 mai-3 iunie 2022, la Timişoara vor fi organizate un târg al ofertei educaționale a liceelor timișene, un altul al ofertei universitare, precum şi spectacole, ateliere destinate copiilor, părinților, dar și cadrelor didactice, workshopuri de consiliere și orientare în carieră și competiții sportive.

Citeste Mai mult
Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Citeste Mai mult
Actualitate

Telepotarea, la un pas de noi! – MozaiQub

Oamenii de știință au făcut încă un pas spre internetul viitorului. Ei au îmbunătățit capacitatea computerelor de a trimite informații cuantice spre alte calculatoare aflate la distanță, un proces considerat a fi o „teleportare a datelor”

Citeste Mai mult
Actualitate

Pensiile şi salariile nu scad – VOX

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, declară, că este „exclus” să se ia în calcul o îngheţare a pensiilor şi salariilor în acest an, iar datoria publică creşte pe seama unor împrumuturi angajate de stat pentru a face investiţii.

Citeste Mai mult
Actualitate

Vaccinarea “la chiuvetă”, intrată in atenția D.I.I.C.O.T – VOX

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice și Serviciul de Combaterea Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, efectuează 5 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Caraș-Severin, la 3 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, zădărnicirea combaterii bolilor, fals informatic și fraudă informatică.

Citeste Mai mult
Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cod galben de ploi torențiale – VOX

Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrică pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri, iar potrivit ANM, ploile se vor extinde joi și în regiunile estice și sud-estice.

Citeste Mai mult
Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Citeste Mai mult
Actualitate

Istoria Leului românesc – MozaiQub

În formațiunile statale românești, primul voievod care a emis monede a fost Vladislav I în Țara Românească, el bătând ducați munteni din argint, urmat de Petru Mușat în Moldova, acesta emițând groși de argint.

Citeste Mai mult
Actualitate

Terasele, în dezbatere – VOX

Dezbaterea privind modificările pe care municipalitatea vrea să le aducă Regulamentului care vizează funcționarea teraselor a fost așteptată cu nerăbdare de către reprezentanții HORECA, dorind să își spună nemulțumirile, și pe de cealaltă parte, a fost așteptată cu dezinteres din parte consilierilor locali. Nearătându-și interesul și disponibilitatea, numărul consilierilor care au participat la dezbatere a fost unul foarte mic.

Citeste Mai mult
Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Citeste Mai mult
Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ce ne-a învățat pandemia? – QubArena

Despre nevoia de a păstra echilibrul în zona de prevenire a îmbolnăvirilor. Despre pandemie, vaccin și educație, dar și despre nevoia de a aplica politici de sănătate coerente, care să redea încrederea oamenilor în sistem.

Citeste Mai mult
Actualitate

Curajul de a face jurnalism corect – QubArena

Banatul Azi aniversează 6 ani de la prima apariție în format tipărit. Despre jurnalism, jurnaliști, despre obstacolele întâlnite în calea unui proiect jurnalistic vorbesc în această seară la Qub Arena, de la ora 19:00, Corina Gluhovschi și Adrian Marcu, directorul Banatul Azi.

Citeste Mai mult
Actualitate

12 mai, Ziua internațională a asistenților medicali – MozaiQub

Ziua internaţională a asistenţilor medicali (International Nurses Day) este marcată anual la 12 mai, dată ce reprezintă ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul “Saint Thomas” din Londra, în 1860.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cultura și civilizația japoneză – MozaiQub

Japonia are o cultură fascinantă și cu multiple fațete, pe de o parte, este cufundat în cele mai profunde tradiții datând de mii de ani, pe de altă parte, este o societate într-o continuă dezvoltare și schimbare tehnologică.

Citeste Mai mult
Actualitate

Frumusețea: între firesc și grotesc – Rețeta Compensată

Se spune că femeia reprezintă simbolul frumuseții, al rafinamentului. Ea este cea care vrea mereu să emane feminitate și să fie atrăgătoare. Este oare asta o cauză pentru care se apelează atât de mult la operațiile estetice? Suntem influențați de cultură și societate? Îți schimbă operațiile estetice atitudinea? Aflăm de la dr. Shruti Kaushal – medic primar chirurgie plastică și reparatorie, invitata emisiunii Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Actualitate

Temperaturile, în continuă creștere – Vox

Pericolul ca planeta să se încălzească în unele perioade cu mai mult de 1,5 grade Celsius în următorii cinci ani a crescut la 50%, se arată într-un nou buletin asupra climei, publicat de Organizaţia Meteorologică Mondială.

Citeste Mai mult
Actualitate

Eclipsele de Lună – MozaiQub

„Luna și-a părăsit cursul și soarele i-a acoperit imediat raza amenințătoare, să nu-ți mai dea lumină…”. Aceasta a fost prima înregistrare scrisă, de către Aristofan, a eclipsei de Lună.

Citeste Mai mult
Actualitate

10 mai – Ziua Regalității – Vox

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României și anume: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. 10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere.

Citeste Mai mult
Actualitate

TM2023…în pregătire – QubAren

Un dialog deschis, cu Alexandra Rigler, despre activitatea Centrului de Proiecte Timișoara, astăzi la QubArena, de la ora 19:00. Între contestații și aprecieri, agenda este una încărcată.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cine au fost vikingii? – MozaiQub

Când ne gândim la vikingi, avem de foarte multe ori în minte, imaginea unor barbari blonzi, violenţi, care distrug totul în calea lor și nu mai lasă nimic în urmă. Multe dintre aceste idei sunt însã stereotipii nerealiste. Vikingii au dominat peisajul european în secolele VIII-XI, iar scurta lor istorie a avut un impact considerabil asupra civilizaţiei occidentale.

Citeste Mai mult
Actualitate

Limitele minții umane – QubArena

Dezvoltarea inteligenței emoționale este un element important, care nu trebuie să lipsească din educația individului, alături de comunicare și de empatie. Multe dintre dramele oamenilor sunt cauzate de aceste lipsuri.

Citeste Mai mult
Actualitate

Rata de fertilitate și numărul mamelor minore – MozaiQub

România este pe locul doi în Europa, după Franţa, la rata de fertilitate. Fiecare femeie din țara noastră ar putea aduce pe lume doi copii. Acestea se gândesc să devină mame după vârsta de 30 de ani, o tendință care s-a accentuat din 2001 încoace atât în Europa, cât și la noi.

Citeste Mai mult
Actualitate

Trasee STPT, deviate – VOX

Tramvaiele liniilor 6a si 6b vor circula deviat în weekend. Au loc lucrări de asfaltare pe strada 1 Decembrie 1918. Traseul liniei 23 va fi prelungit până la Gara de Est.

Citeste Mai mult
Actualitate

Istoria Revoluției din 1989 – Vox

Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei despre Revoluția din 1989, iniţiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată în Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă prevede introducerea în programa școlară de liceu a cursului „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”.

Citeste Mai mult
Actualitate

Care-i treaba cu podcastul? – MozaiQub

În 2005, Dicţionarul Oxford l-a desemnat „cuvântul anului”. În 2021 a ajuns să aibă peste 48 de milioane de episoade. Este ascultat în maşină, la sală sau în propria locuinţă, în peste 100 de limbi, de oameni de toate vârstele şi de pe toate continentele.

Citeste Mai mult
Actualitate

Importanța controalelor ginecologice – Rețeta compensată

Vizita la medicul ginecolog este însoțită de foarte multe prejudecăți. Că se face după o anumită vârstă sau că după menopauză nu mai e o necesitate, că nu ai de ce să mergi la un consult dacă nu te doare și lista poate continua. Care este adevărul și ce presupun controalele ginecologie de rutină, ne spune dr. Mihai Băcilă în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Actualitate

Site-ul QubTV, atacat de hackerii Killnet

După ce în urmă cu 2 zile am fost anunțați de către Directoratul National de Securitate Cibernetica că numele site-ului Qub TV se află pe lista postată pe Telegram de gruparea pro-rusa Killnet, site-ul nostru a fost atacat astăzi, în jurul orei 11:00. Din fericire, accesul a fost recuperat în timp util.

Citeste Mai mult
Actualitate

Hackingul rusesc – MozaiQub

Recentele atacuri cibernetice depășesc spionajul tradițional; sunt acte de agresiune cibernetică a Rusiei împotriva sistemelor americane şi europene, care au continuat timp de douăzeci de ani.

Citeste Mai mult
Actualitate

Colectarea deșeurilor periculoase – Vox

În ceea ce privește deșeurile menajere, dincolo de discuțiile legate de obiceiurile de consum și de insuficienta grijă pentru reciclare, o mare problemă este reprezentată de deșeurile menajere periculoase, care, în cea mai mare parte, ajung la gropile de gunoi.

Citeste Mai mult
Actualitate

Artiștii & cultura, încotro? – QubArena

Artiștii așteaptă soluțiile și chemarea autorităților pentru implicare în viața culturală a Timișoarei. Despre acest aspect, despre Embargo Fest, dar și despre lansarea albumului ”Povești din pandemie” a trupei The Bandits, discutăm în această seară cu liderul trupei, artistul Răzvan Munteanu.

Citeste Mai mult
Actualitate

Istoria neînțeleasă a vrăjitoarelor – MozaiQub

Imaginile vrăjitoarelor au apărut sub diferite forme de-a lungul istoriei, de la femei malefice, cu negi, care stăteau deasupra unui cazan cu lichid care fierbea, până la ființe cu chip de zgripțuroaice, care zboară prin cer pe mături purtând pălării ascuțite.

Citeste Mai mult
Actualitate

Campionatul Național #S24H

Campionatul Național de 6 ore, 12 ore, 24 ore, 50 km și 100 km alergare pe șosea va avea loc la Timișoara, între 21 și 22 mai, în cadrul competiției de ultraalergare S24H. Termenul limită pentru înscrieri este 9 mai, ora 23:59.

Citeste Mai mult
Actualitate

Celelalte Cuvinte, la 40 de ani – MozaiQub

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai cunoscute și recunoscute trupe rock din România, aniversează anul acesta 40 de ani de la înființare. Celelalte Cuvinte rămâne una din primele formații în topul celor ce respectă istoria noastră muzicală, timp de patru decenii reușind să păstreze același sound distinctiv.

Citeste Mai mult
Actualitate

Cash sau card? – MozaiQub

“Plătiți numerar sau cu cardul?” este întrebarea pe care ar trebui să o aveţi în vedere nu atunci când aţi ajuns cu coşul plin de cumpărături în faţa casei de marcat, ci încă de acasă când faceţi lista de cumpărături pentru că studiile arată că persoanele care plătesc cu cardul au tendința să cheltuiască cu 12% până la 18% mai mult decât cele care îşi achită nota de plată cu numerar.

Citeste Mai mult

Când te poți urca pe un moped? – Vox

Puteți conduce fără permis doar biciclete electrice, trotinete electrice sau alte vehicule electrice ce nu depășesc viteza de 25km/h, iar cu acestea trebuie să vă deplasați pe pistele de biciclete, acolo unde acestea există.

Citeste Mai mult
 • Toate
 • Actualitate
 • Cultură & Culte & Educație
 • Economie & Finanțe & Piața muncii
 • Evenimente
 • Externe
 • Justiție
 • Legislație & Ordine & Apărare
 • Lifestyle
 • Politică & Administrație
 • Sănătate & Sport
 • Știință & Tehnologie
 • Transporturi & Turism
Actualitate

Taj Mahal, monumentul dedicat dragostei – MozaiQub

Taj Mahal este de departe unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, o dovadă a rafinamentului cultural al Imperiului Mogul care a ocupat timp de 350 de ani o mare parte din subcontinentul indian, devenind în jurul anilor 1700 cea mai mare putere din zonă.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Cheltuielile românilor – MozaiQub

Ca structură, sursa principală a veniturlor o reprezintă salariul, cu o pondere de 70%, în timp ce 19% sunt venituri din prestaţii sociale, 6% venituri în natură, 2,1% din activităţi neagricole independente, 1,5% din agricultură, iar 1% venituri din proprietate şi vânzarea de active.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Un nou sistem de iluminat public – VOX

24 de străzi și bulevarde din Timișoara urmează să beneficieze de un nou sistem de iluminat.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Tramvaiul turistic TramTM – VOX

Tramvaiul turistic TramTM Tur iese din nou pe traseu.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Cum au evoluat cele mai populare tipuri de dans? – MozaiQub

Dansul a fost o formă de exprimare preferată chiar și de către popoarele din Antichitate.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

INS, recensământul și romanii – QubArena

Pentru cei mai mulți dintre romani datele statistice nu au importanță și nu cunosc utilitatea lor.

CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta