Știri

Știri

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Citeste Mai mult
Actualitate

Epidemiile în istorie – Boala virală Ebola – MozaiQub

Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, adesea fatală, provocată de virusul Ebola, care se manifestă prin afecțiuni hemoragice severe la oameni, primate și antilopele duiker, survenind în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest.

Citeste Mai mult
Actualitate

Epidemiile în istorie – Holera – MozaiQub

Istoria înregistrată a holerei este relativ scurtă și remarcabilă. Holera a devenit o boală de importanță globală în 1817. În acel an, un focar letal a avut loc în Jessore, India, la jumătatea distanței dintre Calcutta și Dhaka, acum în Bangladesh și apoi s-a răspândit în cea mai mare parte a Indiei și Ceylon din Sri Lanka.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ziua mondială a turismului – VOX

Ziua mondială a turismului este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 159 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Citeste Mai mult
Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Citeste Mai mult
Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Citeste Mai mult
Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Citeste Mai mult
Actualitate

Aspect sănătos și atrăgător – MozaiQub

Suntem atenți sa avem un aspect sănătos și cât mai atractiv, pentru o starea de spirit bună,dar și pentru acceptarea socială. La Qub Concept, Simona Andronovici ne dezvăluie secretele, în fiecare joi, de la ora 18.00, la Qub tv si pe www.qubtv.ro

Citeste Mai mult
Actualitate

Evoluția sistemului bancar – MozaiQub

Istoria sistemului bancar îsi găsește originile în trecutul îndepărtat, existând mărturii foarte vechi ce atestă practica unor activități care, într-o formă mai mult sau mai puțin evoluată, se pot constitui ca primii pași pe tărâmuri bancare.

Citeste Mai mult
Actualitate

Grevă în aeroporturile din Franța – VOX

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatul național al controlorilor de trafic aerian a anunțat intrarea în grevă pentru intervalul 16 septembrie, ora 6.00 – 17 septembrie, ora 6.00.

Citeste Mai mult
Actualitate

9 septembrie – Ziua mondială a frumuseţii – VOX

Ziua mondială a frumuseţii este celebrată în fiecare an, la 9 septembrie, la iniţiativa Comitetului Internaţional de Estetică şi Cosmetologie cu scopul de a stabili şi menţine cele mai înalte standarde de terapie pentru frumuseţe şi spa din întreaga lume.

Citeste Mai mult
Actualitate

Dosare penale pentru SMS-urile capcană – VOX

La finalul lunii aprilie, reprezentanții Poliției Române atrăgeau atenția asupra unei noi metode de înșelătorie, după ce foarte mulți oameni au reclamat faptul că au primit SMS-uri în care li se cerea să acceseze un link pentru a asculta un mesaj vocal.

Citeste Mai mult
Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Citeste Mai mult
Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Citeste Mai mult
Actualitate

Cursul „Competențe antreprenoriale” – VOX

Camera de Comert, Industrie și Agricultură Timiș prin Directia Instruire, Formare și Perfecționare Profesională lansează cursul Competențe antreprenoriale a cărui absolvire contribuie la obținerea punctajului maxim pentru accesarea programelor Start Up Nation 2022 și Femeia Antreprenor 2022

Citeste Mai mult
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații din UE – VOX

Toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, trebuie să aplice normele instituite la nivelul UE pentru a îmbunătăţi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor, adoptate în 2019.

Citeste Mai mult
Actualitate

Sprijin pentru clădirile de patrimoniu – VOX

Eficientizarea energetică a clădirilor monument istoric, accesul la cultură în 50 de localităţi din mediul rural şi urban mic, program pilot pentru 40 de producători şi distribuitori de filme sunt reforme şi investiţii care vor fi făcute în sectorul cultural prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu un buget total alocat de 33 de milioane de euro.

Citeste Mai mult
Actualitate

Tensiuni la granița Kosovo-Serbia – VOX

​Poliția din Kosovo a anunțat duminică seară că a închis două puncte de trecere a frontierei în nordul instabil al țării, după ce sârbii locali au blocat mai multe drumuri și au tras înspre poliție, într-un protest față de un ordin ce prevede ca plăcuțele de înmatriculare sârbe să fie schimbate cu cele kosovare în termen de două luni.

Citeste Mai mult
Actualitate

Noi scumpiri intră în vigoare – VOX

Majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice, creşterea impozitelor pe veniturile din jocuri de noroc şi raportarea la salariul minim a contribuţiilor sociale pentru contractele part-time sunt câteva dintre modificările fiscale care se vor aplica din 1 august.

Citeste Mai mult
Actualitate

Transporturi de deșeuri, oprite la graniță – VOX

66 de transporturi de deşeuri au fost oprite la graniţă de la începutul acestei luni, după punerea în funcţiune a sistemului de trasabilitate pentru deşeurile transfrontaliere. Deşeurile care pot fi reciclate şi care aduc valoare economiei pot intra în continuare în ţară, anunță Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Citeste Mai mult
Actualitate

Expoziție Victor Brauner, la Timișoara – VOX

Muzeul Național de Artă din Timișoara a început pregătirile pentru o expoziție retrospectivă Victor Brauner, care se preconizează a fi cea mai importantă din Europa de Est și va marca programul cultural „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, un omagiu adus marelui artist suprarealist.

Citeste Mai mult
Actualitate

Între capitalele culturii – MozaiQub

Novi Sad este Capitala Europeană a Culturii în 2022, cu un amplu program cultural care își propune să conecteze oamenii, artiștii, spațiile culturale și să construiască noi conexiuni și colaborări, pentru a lăsa o moștenire vie și bogată, care va continua să dezvolte viața culturală a orașului.

Citeste Mai mult
Actualitate

Expoziția Paralele la Novi Sad – VOX

În 2022, Novi Sad a devenit Capitală Culturală Europeană, iar în cadrul programului cultural Cetatea Păcii sunt organizate diverse evenimente prin care se dorește promovarea culturii și a păcii.

Citeste Mai mult
 • Toate
 • Actualitate
 • Cultură & Culte & Educație
 • Economie & Finanțe & Piața muncii
 • Evenimente
 • Externe
 • Justiție
 • Legislație & Ordine & Apărare
 • Lifestyle
 • Politică & Administrație
 • Sănătate & Sport
 • Știință & Tehnologie
 • Transporturi & Turism
Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Reducerea prețului la carburanți – VOX

Măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru a fost prelungită până în 31 decembrie.

CITEȘTE MAI MULT
Actualitate

Epidemiile în istorie – Tifosul – MozaiQub

Prima descriere a tifosului apare în 1489, în timpul asedierii spaniole împotriva Maurilor în timpul Războiului din Granada în perioada 1482-1492.

CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta