Știri

Știri

Informații Utile

Programul Serviciului de Înmatriculări

Instituția Prefectului Timiș a anunţat că se va lucra cu un program prelungit şi cu o tură de după-masă la Serviciul regim permise şi înmatriculări, în încercarea de a recupera întârzirea eliberării documentelor înregistrate.

Citeste Mai mult
Social

Recenzii înșelătoare pe internet

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, autorități din 26 de state membre, inclusiv România, au verificat 223 de site-uri web importante pentru a constata dacă există recenzii înșelătoare ale consumatorilor.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Bugetul Timișului pentru 2022

Consiliul Județean Timiș a întocmit bugetul pentru anul 2022, propunerea urmând să fie dezbătută și votată de consilieri. Instituția vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj.

Citeste Mai mult
Social

Pensiile din pilonul II

Pensiile private din pilonul II ar putea să fie mai mari în viitor, după ce și contribuția va crește. În 2024, angajaţii ar urma să dea 4,75% din salariu, faţă de 3,75% cum este în prezent, iar această majorare ar putea fi făcută în rate anuale.

Citeste Mai mult
Social

Reglementări privind acordarea vizelor

Cetăţenii Ungariei născuţi în afara graniţelor ţării nu mai pot intra în Statele Unite ale Americii fără viză, conform unei decizii luate de autorităţile americane. Decizia se aplică, astfel, şi cetăţenilor altor state care au dobândit și cetățenia maghiară.

Citeste Mai mult
Social

Şomajul tehnic, reintrodus

Şomajul tehnic a fost reintrodus, în urma şedinţei Guvernului, a anunţat Ministrul Muncii, Marius Budăi, enumerând principalele prevederi pentru menţinerea locurilor de muncă în contextul încetării activităţii din cauza pandemiei.

Citeste Mai mult
Social

Serviciul Român de Informații angajează

SRI face recrutări pentru o serie întreagă de posturi, de la luptător antitero la ofiţer operativ. Procedura de verificare înainte de angajare este de durată. Candidaţii care trec însă toate testele vor avea, pe termen lung, numeroase beneficii.

Citeste Mai mult
Social

Controale ANPC

Peste 2,2 milioane de facturi care nu cuprindeau compensarea şi plafonarea de la 1 noiembrie, au fost stornate, urmând ca un număr egal de noi facturi recalculate să fie emise, conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Hală pentru tramvaie, la Timişoara

Deşi la Timişoara a ajuns şi cel de-al treilea tramvai nou produs de compania Bozankaya, socitetatea de transport local nu beneficiază încă de o hală special dedicată pentru mentenanța acestora. Municipalitatea a anunțat pe 18 ianuarie că a semnat contractul și proiectul tehnic ale halei cu această destinație.

Citeste Mai mult
Statistică

Cum a afectat pandemia cuplurile?

Numărul românilor care divorțează aproape că s-a dublat în ultimii 30 de ani în Romania. Rata divorțurilor a ajuns la 30 %, arată datele Institutului Național de Statistică și avem un divorț la 3,5 căsătorii.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Revin arborii în Piața Libertății din Timișoara

Piața Libertății din Timișoara este unul dintre locurile care în 2022 vor beneficia de o reamenajare adecvată Primarul Dominic Fritz a anunțat că în bugetul local pentru 2022 vor fi alocați mai mulți bani plantării de arbori de mari dimensiuni, în mai multe zone ale orașului, printre care și Piața Libertății.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Reabilitarea liniilor de tramvai, promovată

Primăria Timișoara a semnat un contract de servicii cu o firmă din Constanța pentru promovarea proiectului „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, traseu 5, Calea Bogdăneștilor”.

Citeste Mai mult
Evenimente

Premiile Gopo 2022

Producătorii şi realizatorii de film din România își pot înscrie filmele documentare și de scurtmetraj la Premiile Gopo 2022, până pe 4 februarie, iar nominalizările vor fi anunțate în luna martie.

Citeste Mai mult
Social

Taxe mai mari pentru vânători

Consiliul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Caraş-Severin a hotărât ca nivelul taxelor şi cotizaţiilor în 2022, pentru iubitorii sportului cu armă, să fie mai mari, cu 200 lei.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Sistem de Supraveghere la Dunăre

Poliţia de Frontieră scoate la licitaţie un contract, în valoare de 6 milioane de lei, pentru asigurarea unui Sistem de Supraveghere la Dunăre, în judeţul Caraş-Severin, ofertele fiind aşteptate până în 22 februarie.

Citeste Mai mult
Sănătate & Sport

Campanie dedicată sănătăţii mintale

Peste 600 de persoane din județul Hunedoara suferă de boala Alzheimer, iar alte peste 2.000 de persoane au fost diagnosticate cu depresie, conform datele au fost făcute publice de către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Citeste Mai mult
Social

Jocurile Olimpice de la Beijing și drepturile omului

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de luna viitoare de la Beijing au fost avertizaţi marţi de către vorbitorii unui seminar organizat de Human Rights Watch că nu trebuie să vorbească despre problemele legate de drepturile omului în China, pentru propria lor siguranţă.

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

Profitul multinaţionalelor va fi impozitat

Profitul multinaţionalelor va fi impozitat cu 15%, iar măsura ar putea fi implementată de la 1 ianuarie 2023, potrivit declaraţiilor făcute de Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, în urma şedinţei Consiliului de Afaceri Economice şi Financiare.

Citeste Mai mult
Evenimente

Ateliere pentru dezvoltare personală

Elevii din Timiș pot lua parte la ateliere de dezvoltare personală organizate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, printre temele abordate numărându-se managementul emoțiilor, autocunoașterea sau luarea deciziilor.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Ajutor financiar pentru Timişoara

15,4 milioane de lei, este ajutorul pe care Guvernul României îl acordă municipiului Timişoara, pentru ca populaţia să nu rămână fără căldură şi apă caldă în plină iarnă.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Ghid de amenajare a domeniului public

Timișoara va avea un „Ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier stradal”. Contractul de execuție al studiului a fost deja semnat de primarul Dominic Fritz.

Citeste Mai mult
Social

Colectarea deșeurilor periculoase

RETIM le-a reamintit cetățenilor din Timiș că deșeurile periculoase din menajer se colectează separat de celelalte tipuri de deșeuri din gospodărie – reciclabile, reziduale și voluminoase.

Citeste Mai mult
Social

Plafonarea prețului la energie și la gaze

Scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum, se aplică de la 1 februarie, anunță premierul Nicolae Ciucă. Decizia liderilor coaliției este să nu reducă TVA-ul de 19%, măsură cerută de PSD și anunțată anterior de prim-ministru pentru 1 aprilie.

Citeste Mai mult
Sănătate & Sport

Campanie de donare de sânge

Asociația „Academia Mămicilor din Timișoara” continuă și anul acesta proiectul „Implică-te și schimbă destine”.
Astfel, se face un apel către comunitate pentru a se mobiliza şi a dona sânge pentru copii internați la secţia de hemato-oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Citeste Mai mult
Social

Lucrări la Castelul Corvinilor

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor continuă, atât în exterior, cât şi în interior. Mai multe zone ale monumentului medieval se află în reabilitare, fie că este vorba de lucrări mai complexe de consolidare, ori restaurarea de finisaje exterioare şi interioare.

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

Schimbări majore pentru angajatori

Pandemia a adus în viaţa angajaţilor schimbări care i-au făcut să îşi modifice priorităţile și cariera deoarece aceștia confruntă cu un val de demisii.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Ghid pentru egalitatea de gen

Un ghid pentru predarea egalităţii de gen în învăţământul preuniversitar, urmează să fie lansat, în următoarele luni, de echipa proiectului EGALIS. Ghidul va veni în ajutorul cadrelor didactice în înţelegerea impactului pe care egalitatea de gen o are în formarea unei societăţi incluzive.

Citeste Mai mult
Sănătate & Sport

Creşte rata de pozitivare la nivelul Aradului

La nivelul județului Arad, deși numărul persoanelor pozitive cu virusul SARS-CoV-2 internate în spitalele Covid și suport Covid este destul de scăzut, în comparație cu debutul valului patru al pandemiei, rata de pozitivare a testelor este tot mai ridicată.

Citeste Mai mult
Social

Grevă în învățământ

Salariații din învățământ care sunt membri de sindicat vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

6000 de lei fără programul Rabla

Inspirat de modelul de la Sfântu Gheorghe, Ministrul Mediului şi-ar dori implementarea la nivel naţional. Autorităţile locale să plătească 3.000 de lei, iar suma să fie dublată de Ministerul Mediului.

Citeste Mai mult
Statistică

Cele mai bătrâne judeţe

Trei județe ale Olteniei se află primele pe lista celor mai îmbătrânite din România. Este vorba despre Olt, Vâlcea și Mehedinți, conform datelor furnizate de Institutului Național de Statistică.

Citeste Mai mult
Justiție

Noi reguli pentru polițiști

Infracţiunile şi evenimentele reprobabile în care sunt implicaţi poliţişti în ultima perioadă readuc în actualitate o mare problemă a Ministerului de Interne.

Citeste Mai mult
Evenimente

Inclusive Impro Theatre, la Timişoara

n cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara a fost implementat, începând cu luna martie a anului 2021, Proiectul Erasmus+ Inclusive Impro Theatre, proiect de parteneriat strategic pe domeniul școlar, ca răspuns la situația provocată de pandemia COVID-19.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Terasele ilegale, ridicate din Timișoara

Primăria a trimis câțiva angajați de la STPT să ridice 17 terase amplasate pe domeniul public pentru care operatorii nu plăteau taxe la bugetul local, neavând documentele legale necesare pentru funcționare.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Abonamente gratuite pentru liceeni

Cinci sute de liceeni arădeni din anii terminali de școală vor primi abonamente gratuite de acces la o platformă online de învățare pentru bacalaureat din partea Primăriei Arad.

Citeste Mai mult
Social

Programul Rabla vine cu noutăţi

Clasic şi Rabla Plus vor demara la începutul lunii februarie, cu un buget de peste 1,2 miliarde de lei. Cererile vor avea termene de depunere lunare pentru ca beneficiarii să primească răspunsurile în maximum o lună.

Citeste Mai mult
Sănătate & Sport

Antivirale folosite pentru tratarea Covid-19

Ministerul Sănătăţii prezintă principalele caracteristici ale medicamentelor antivirale orale utilizate în tratamentul. Antiviralele orale blochează activitatea şi replicarea virusului, fiind necesare ca ele să fie administrate cât mai repede posibil după infectare.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Tarifele pentru parcări, neschimbate

Tarifele pentru zona verde, aferente sistemului Timpark, au fost aprobate de Consiliul Local Timişoara. Se mențin aceleași sume în zona centrală: 3 lei/ora de staționare dacă plata se face prin voucher sau card bancar și 0,75 euro/ora de staționare, exclusiv TVA, prin SMS.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Șantierul Centurii de Vest Timișoara

Primaria Municipiului Timisoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicita preluarea execuției lucrărilor la Centura de Vest Timișoara, împreună cu finanțarea aferentă.

Citeste Mai mult
Politică & Administrație

Poliţia Locală Timişoara face angajări

Postul de director executiv al Poliţiei Locale Timişoara a fost scos la concurs, iar doritorii îşi pot depune dosarele de înscriere până la sfârşitul lunii ianuarie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, la camera 8.

Citeste Mai mult
Actualitate

Jurnalul Qub – 12 ianuarie 2022

Dintre titlurile zilei: Poate provoca vaccinul anti-Covid tulburări menstruale?, Se fac înscrieri la colegiile militare, Aradul așteaptă aprobarea pentru deschiderea vămilor.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Se fac înscrieri la colegiile militare

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale. Înscrierile se fac până în 25 martie. Pentru a putea participa la admitere, candidaţii trebuie să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în acest an.

Citeste Mai mult
Actualitate

Jurnalul Qub – 11 ianuarie 2022

Dintre titlurile zilei: O nouă minivacanţă în luna ianuarie, Cursuri teoretice şi practice de zbor, Legile împotriva poluării, adoptate, Dobânzile pentru credite, în creștere

Citeste Mai mult
Legislație & Ordine & Apărare

Legile împotriva poluării, adoptate

De vineri, 14 ianuarie, în Uniunea Europeană vor intra în vigoare noile reguli privind „revoluţia verde”. Astfel, legea care interzice utilizarea plasticului de unică folosinţă, nebiodegradabil şi necompostabil va fi implementată în România.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Program de reducere a abandonului școlar

Peste 70 de școli și licee din Caraș-Severin întrunesc condițiile pentru a obține până la 200.000 euro printr-un program de reducere a abandonului școlar, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Cursuri teoretice şi practice de zbor

Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva organizează, şi în acest an, cursuri teoretice şi practice de zbor gratuite pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani.

Citeste Mai mult
Economie & Finanțe & Piața muncii

Dobânzile pentru credite, în creștere

Dobânzile pentru creditele în lei vor crește din nou. Este o consecință directă a faptului că Banca Națională a hotărât să majoreze cu încă 0,25 % dobânda de politica monetară și a ajuns la 2%.

Citeste Mai mult
Social

O nouă minivacanţă în luna ianuarie

La sfârşitul lunii ianuarie, românii vor avea parte de o nouă minivacanaţă de 3 zile, ca urmare a faptului că pe data de 24 ianuarie, luni, se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, zi liberă conform Codului Muncii.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Programa pentru Bacalaureat 2022

Ministerul Educaţiei a anunţat programa pentru examenul de Bacalaureat din 2022, care este în mare parte cea aprobată în 2021, de la fiecare disciplină care se învaţă în anul terminal, au fost eliminate însă anumite conţinuturi.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Nu se reiau toate olimpiadele școlare

După doi ani de întrerupere, Ministerul Educației a decis reluarea etapizată a olimpiadelor și concursurilor școlare, însă nu toate vor fi organizate din primăvara acestui an.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

Înscrieri la Şcoala de Arte

O nouă rundă de înscrieri la Şcoala de Arte din Timişoara va avea loc în perioada 10 – 21 ianuarie, 18 specializări fiind disponibile în oferta educaţională pentru această rundă.

Citeste Mai mult
Social

Ger și ninsoare în Banat

Iarna își intră în drepturi în Banat. După ce în ultimele zile am avut parte de lapoviță și ninsori, la început de săptămână temperaturile vor continua să scadă și vom avea parte chiar de dimineți geroase.

Citeste Mai mult
Cultură & Culte & Educație

A început şcoala şi pentru ciclul primar

Școala a început astăzi și pentru elevii din învățământul primar, după vacanța de iarnă, totodată, s-au deschis şi grădiniţele. Elevii de gimnaziu și cei de liceu au revenit în bănci în urmă cu o săptămână, pe 3 ianuarie.

Citeste Mai mult
Transporturi & Turism

Trafic restricţionat în Timiş

Consiliul Judeţean Timiş a anunţat închiderea traficului rutier pe două trasee importante din judeţ, maşinile urmând să fie redirecţionate pe rutele ocolitoare.

Citeste Mai mult
 • Toate
 • Actualitate
 • Cultură & Culte & Educație
 • Economie & Finanțe & Piața muncii
 • Evenimente
 • Externe
 • Justiție
 • Legislație & Ordine & Apărare
 • Lifestyle
 • Politică & Administrație
 • Sănătate & Sport
 • Știință & Tehnologie
 • Transporturi & Turism
Actualitate

Jurnalul Qub – 21 ianuarie 2022

Dintre titlurile zilei: Recenzii înșelătoare pe internet, Scenarii de desfăşurare a activităţii în şcoli, Bugetul Timișului pentru 2022.

CITEȘTE MAI MULT
Evenimente

Târgul Apicol din Ghiroda

Primăria Ghiroda organizează cea de-a XI-a ediție a Târgului Apicol în data de 12-13 martie.

CITEȘTE MAI MULT
Politică & Administrație

Antreprenorii, în dialog cu Guvernul

Perioada dificilă pe care o parcurgem, pune la grea încercare viața tuturor românilor, cu o presiune imensă în zona de antreprenoriat.

CITEȘTE MAI MULT
Politică & Administrație

Ce investiţii publice se pregătesc în Craiova?

Autorităţile locale din Craiova au inițiat procedura de consultare publică pentru „Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pe anul 2022“.

CITEȘTE MAI MULT
Cultură & Culte & Educație

Scenarii de desfăşurare a activităţii în şcoli

Nivelul ratei de ocupare a locurilor destinate în spitale pacienţilor COVID-19 este cel luat în calcul pentru stabilirea scenariului de desfăşurare a activităţii în şcoli, săptămâna viitoare.

CITEȘTE MAI MULT
Politică & Administrație

Bugetul Timișului pentru 2022

Consiliul Județean Timiș a întocmit bugetul pentru anul 2022, propunerea urmând să fie dezbătută și votată de consilieri. Instituția vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj.

CITEȘTE MAI MULT

HOROSCOP

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta