România, cei mai puţini absolvenţi

Dată

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa proporţiei absolvenţilor de învăţământ superior. Doar 16% din populaţia cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, înrolată în programul de studii universitare obţin diploma de absolvire, comparativ cu media europeană de 29%, conform unui studiu publicat de Monitorul Social.
Infograficul publicat conţine şi informaţii despre discrepanţele regionale în ceea ce priveşte capitalul educaţional, astfel că regiunile Nord-Estice, de Sud şi Sud-Est ale României înregistrează cea mai mică pondere a absolvenţilor, de doar 13%, zona de Vest înregistrează 17%, în timp ce în regiunea de Nord-Vest a ţării rata a fost de 20,1% în anul 2020, a doua cea mai mare ca valoare după cea din Bucureşti-Ilfov.

sursă foto: bizbrasov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru