România, cei mai puţini absolvenţi

Dată

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa proporţiei absolvenţilor de învăţământ superior. Doar 16% din populaţia cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, înrolată în programul de studii universitare obţin diploma de absolvire, comparativ cu media europeană de 29%, conform unui studiu publicat de Monitorul Social.
Infograficul publicat conţine şi informaţii despre discrepanţele regionale în ceea ce priveşte capitalul educaţional, astfel că regiunile Nord-Estice, de Sud şi Sud-Est ale României înregistrează cea mai mică pondere a absolvenţilor, de doar 13%, zona de Vest înregistrează 17%, în timp ce în regiunea de Nord-Vest a ţării rata a fost de 20,1% în anul 2020, a doua cea mai mare ca valoare după cea din Bucureşti-Ilfov.

sursă foto: bizbrasov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru