România, cei mai puţini absolvenţi

Dată

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa proporţiei absolvenţilor de învăţământ superior. Doar 16% din populaţia cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, înrolată în programul de studii universitare obţin diploma de absolvire, comparativ cu media europeană de 29%, conform unui studiu publicat de Monitorul Social.
Infograficul publicat conţine şi informaţii despre discrepanţele regionale în ceea ce priveşte capitalul educaţional, astfel că regiunile Nord-Estice, de Sud şi Sud-Est ale României înregistrează cea mai mică pondere a absolvenţilor, de doar 13%, zona de Vest înregistrează 17%, în timp ce în regiunea de Nord-Vest a ţării rata a fost de 20,1% în anul 2020, a doua cea mai mare ca valoare după cea din Bucureşti-Ilfov.

sursă foto: bizbrasov.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru