Cum a afectat pandemia cuplurile?

Dată

Numărul românilor care divorțează aproape că s-a dublat în ultimii 30 de ani în Romania. Rata divorțurilor a ajuns la 30 %, arată datele Institutului Național de Statistică și avem un divorț la 3,5 căsătorii. În comparație cu alți europeni, stăm rău și la durata a căsătoriilor care se încheie după nici 10 ani de relație. Aproape 23.000 de familii de români s-au separat, anul trecut, prin divorț.
Potrivit Institutului Național de Statistică numărul românilor care divorțează a scăzut constant din 2015 încoace. În ultimul an au fost cu 7.000 mai puține decât atunci.
Pandemia este de vină, spun specialiștii, deoarece a ajutat de multe ori cuplurile să vadă cum este pentru cei care au fost separați și cum este acum să trăiască împreună dacă au fost separați. Situația economică și până la urmă funcția economică a familiei influențează foarte mult decizia de a divorța sau a nu divorța.
În România, durata medie a unei căsătorii care se finalizează prin divorț este de 9 ani și jumătate. In Italia, în schimb, este de 24. România este o țară tradiționalistă, adică noi avem o rată a divorțului până în 30%, America are 50%, Belgia are 70%, în schimb în țara noastră durata unei căsnicii este foarte mică, oamenii se căsătoresc, dar și divorțează repede.
Specialiștii susțin că în România cel mai frecvent decizia de a divorța este luată de femei. După ce cad de acord cum să își împartă bunurile, multe cupluri se despart la notar și nu mai pierd timpul cu un proces de divorț.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru