Consumul de carne în România

Dată

Consumul de carne de pui a atins un record la nivel mondial, iar creșterea este vizibilă și în România. Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an. Anual, într-un hypermarket se vând peste 3.000 de tone de carne de pui, iar în 2021 s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre. Partea bună este că 90 la sută din carne provine din fermele noastre, dar producătorii trimit la export părțile cele mai apreciate din pui: pieptul și pulpele dezosate. Numai anul trecut s-au exportat 150.000 de tone. Consumul cărnii de porc, pe de altă parte, este în uşoară scădere, de la 38 de kilograme în 2019, la 37 de kilograme în 2020. România importă, însă, multă carne de porc din Spania și Germania. Prețul mare al cărnii de vită se reflectă și în consum – doar 5,4 kilograme de carne consumă anual un român, conform INS. Și consumul cărnii de oaie este redus. Chiar dacă țara noastră se află pe primele locuri din lume cu cele mai mari cantități de carne de oaie la export, un român mănâncă, în medie, puțin peste două kilograme pe an.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Estetica între când, cum și de ce? – QubArena

Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care ...
Emisiuni

Costumul popular românesc bănățean trece testul timpului – MozaiQUB

Poporul român a reușit să-și păstreze și să trasmită de-a lungul generațiilor sale o mare parte din zestrea spirituală și culturală pe care a dobândit-o, ...
Actualitate

Salariul minim crește de la 1 iulie 2024 – VoxQub

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim în România va suferi o creștere semnificativă, potrivit Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Decizia recentă a autorităților ...
Actualitate

Agenda zilei, 15.04.2024

Agenda zilei, 15.04.2024

Alte
știri