Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe din această săptămână controale specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc. Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust românească. În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor merge în județe pentru a se asigura că oamenii pot face examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificați în gospodăriile proprii. În ultimii ani au apărut cazuri de trichinella la om. Trichineloza este o boală care poate apărea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat şi care, în unele cazuri poate fi mortală.
Încep controalele pentru Crăciun
Dată
DISTRIBUIE
Sezonul rece începe cu stocuri pline, dar și cu riscuri pe rețea – VoxQub
octombrie 28, 2025
Timișoara pornește în sezonul rece cu suficiente rezerve de căldură.
Programul „Rabla” primește fonduri suplimentare – VoxQub
octombrie 28, 2025
Administrația Fondului pentru Mediu a majorat bugetul programului „Rabla” pentru persoanele fizice, după ce fondurile alocate inițial pentru autovehicule termice și hibride s-au epuizat în ...
Vila Elisabeta din Băile Herculane riscă să dispară sub privirile autorităților – VoxQub
octombrie 28, 2025
Vila Elisabeta, bijuterie arhitecturală a secolului XIX din Băile Herculane, se degradează rapid după ce acoperișul a fost furat primăvara aceasta.



