Testarea elevilor la domiciliu

Dată

Testele pe bază de salivă vor ajunge în şcoli săptămâna aceasta, iar directorii unităţilor de învăţământ vor trebui să decidă dacă testarea se va face la clasă sau acasă, în funcţie de disponibilitatea profesorilor.
Pentru testarea la domiciliu, elevii vor primi două teste săptămânal, iar părinții vor avea datoria să anunțe atunci când copilul este pozitiv.
Pe de altă parte, însă, specialiştii în sănătatea consideră că testarea elevilor acasă este o măsură inutilă, deoarece mulţi părinţi refuză testarea iar în cazul în care elevii vin pozitivi la şcoală şi îi infectează şi pe ceilalţi, părinţii nu pot fi traşi la răspundere.
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cere completarea instrucțiunii de testare pentru acasă cu o dovadă. O poză cu testul ar fi suficient, iar cine încearcă să trișeze să răspundă penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
În cazul testării în școală, directorii vor stabili un program care să nu afecteze cursurile. Instructajul profesorilor va fi făcut de către medicii, asistenții și studenții la Medicină, care şi-au oferit ajutoru

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru