Moderna eficient pentru copii

Dată

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19, după Pfizer-BioNTech, care anunţă rezultate pozitive ale testelor în cazul populaţiei tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună decât în cazul categoriei de vârstă 16-25 ani. Și Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu făcut pe mai mult de 3.000 tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de Covid-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin. Compania susține că nu au existat efecte secundare grave, în afară de dureri de brațe și de cap, oboseală şi frisoane după a doua doză. Toţi cei care au participat vor fi monitorizaţi în următoarele 12 luni pentru a fi siguri că nu există efecte pe termen lung.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru