Moderna eficient pentru copii

Dată

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19, după Pfizer-BioNTech, care anunţă rezultate pozitive ale testelor în cazul populaţiei tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună decât în cazul categoriei de vârstă 16-25 ani. Și Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu făcut pe mai mult de 3.000 tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de Covid-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin. Compania susține că nu au existat efecte secundare grave, în afară de dureri de brațe și de cap, oboseală şi frisoane după a doua doză. Toţi cei care au participat vor fi monitorizaţi în următoarele 12 luni pentru a fi siguri că nu există efecte pe termen lung.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru