Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Cipru, Iordania, San Marino și Groenlanda sunt țările introduse în zona roșie în urma actualizării listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi actualizarea listei. Franța, Portugalia, Liban și Monaco au trecut din zona verde în zona galbenă. Thailanda și Iran se află acum în zona verde, iar România se află în continuare în zona roșie.
Pentru revenirea în țară din statele aflate în zona roșie, se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României și minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ înainte de plecare. Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta este negativ.
Modificările vor intra în vigoare duminică, 21 noiembrie. Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi găsită pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică România.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru