Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Cipru, Iordania, San Marino și Groenlanda sunt țările introduse în zona roșie în urma actualizării listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi actualizarea listei. Franța, Portugalia, Liban și Monaco au trecut din zona verde în zona galbenă. Thailanda și Iran se află acum în zona verde, iar România se află în continuare în zona roșie.
Pentru revenirea în țară din statele aflate în zona roșie, se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României și minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ înainte de plecare. Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta este negativ.
Modificările vor intra în vigoare duminică, 21 noiembrie. Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi găsită pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică România.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru