Cum se acordă concediul medical?

Dată

De la 1 august, medicii vor acorda pacienţilor concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă în două etape. În prima etapă, concediul poate dura cel mult trei zile. După cele trei zile, medicul decide dacă va elibera certificatul de concediu medical în continuare, în funcţie de răspunsul pacientului la tratamentul prescris şi de rezultatele analizelor pe care i le-a recomandat. Ca să se asigure că planul de urmărire a evoluţiei bolii va fi respectat de pacient, medicul care eliberează concediul medical îi va acorda consultații la cabinet şi nu la domiciliu. El poate acorda consultații la domiciliu în cazul în care paientul se află în stare de invaliditate permanentă sau invaliditate temporară ori dacă are boli cornice sau un episod puternic de boală.
Medicii sunt scutiţi de obligaţia de a întocmi planuri de recuperare pentru pacienţii diagnosticaţi cu unele boli speciale precum SIDA ori tuberculoza.
Persoanele care pleacă, în interes personal, în zone în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic cu un agent înalt patogen, precum Sars-CoV-2, la întoarcerea pe teritoriul României, intră în concediu de carantină. Ei vor beneficia de indemnizație suportată din Fondul National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate doar pentru primele cinci zile de carantină, față de 14 zile, cum a fost prevăzut până acum.

sursă foto: www.playtech.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru