Cum combatem risipa de mâncare?

Dată

În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru