Timișul, parte din Federația Europeană a Bicicliștilor

Dată

Județul Timiș este prima administrație din România care a aderat la Federația Europeană a Bicicliștilor, rețeaua „Orașe și regiuni pentru cicliști”.
Federația a fost fondată în anul 1983 la Copenhaga și are ca scop promovarea ciclismului și îmbunătățirea condițiilor de utilizare a acestui mijloc de transport în Europa, fiind una dintre cele mai puternice voci din în acest domeniu. Organizația își dorește ca oamenii să meargă în număr cât mai mare și cât mai des cu bicicleta, influențând politicile și bugetele în favoarea unei mai mari utilizări a bicicletelor.
Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a transmis că unul dintre proiectele sale de suflet este „Strategia de dezvoltare a infrastructurii velo”, proiect pentru care își dorește să atragă cât mai multe fonduri europene.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru