Investiții importante pentru Cetățile Dacice

Dată

Vor fi realizate investiții serioase și absolut necesare dezvoltării infrastructurii de vizitare a cetăților dacice din Munții Orăștiei.
Peste 460 de mii de lei vor fi alocați pentru reparații interioare și exterioare, amenajarea punctului de vizitare montarea de pavilioane, grupuri sanitare, dotări complementare pentru asigurarea energiei electrice, alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, la cetățile dacice de la Bănița, Costești – Blidaru, Costești – Cetățuie și Luncani – Piatra Roșie.
Cetățile Bănița, Blidaru și Piatra Roșie vor beneficia de câte o construcție temporară de dimensiuni reduse de tip pavilion, ușor și demontabil, compus dintr-o cameră de pază care va avea fi și punct de informare, vânzare de bilete, expunere de suveniruri și afișare de informații esențiale pentru vizitarea sitului. La Costești, proiectul prevede amplasarea a două pavilioane. Unul va găzdui casa de bilete și zona de expunere suveniruri, iar cel de al doilea va fi format din cameră de pază și grup sanitar. Toate construcțiile vor fi alimentate cu energie electrică produsă de panouri fotovoltaice. Alimentarea cu apă a grupurilor sanitare și evacuarea apelor uzate se vor realiza cu ajutorul unor rezervoare special amplasate.
În ceea ce privește proiectul de reparații și reamenajare a Remizei Valea Albă, lucrările sunt necesare din cauza problemelor semnalate la interiorul și exteriorul clădirii, precum și a lipsei unui grup sanitar adecvat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru