Investiții importante pentru Cetățile Dacice

Dată

Vor fi realizate investiții serioase și absolut necesare dezvoltării infrastructurii de vizitare a cetăților dacice din Munții Orăștiei.
Peste 460 de mii de lei vor fi alocați pentru reparații interioare și exterioare, amenajarea punctului de vizitare montarea de pavilioane, grupuri sanitare, dotări complementare pentru asigurarea energiei electrice, alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, la cetățile dacice de la Bănița, Costești – Blidaru, Costești – Cetățuie și Luncani – Piatra Roșie.
Cetățile Bănița, Blidaru și Piatra Roșie vor beneficia de câte o construcție temporară de dimensiuni reduse de tip pavilion, ușor și demontabil, compus dintr-o cameră de pază care va avea fi și punct de informare, vânzare de bilete, expunere de suveniruri și afișare de informații esențiale pentru vizitarea sitului. La Costești, proiectul prevede amplasarea a două pavilioane. Unul va găzdui casa de bilete și zona de expunere suveniruri, iar cel de al doilea va fi format din cameră de pază și grup sanitar. Toate construcțiile vor fi alimentate cu energie electrică produsă de panouri fotovoltaice. Alimentarea cu apă a grupurilor sanitare și evacuarea apelor uzate se vor realiza cu ajutorul unor rezervoare special amplasate.
În ceea ce privește proiectul de reparații și reamenajare a Remizei Valea Albă, lucrările sunt necesare din cauza problemelor semnalate la interiorul și exteriorul clădirii, precum și a lipsei unui grup sanitar adecvat.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, Joi, 18.07.2024

Emisiuni

Obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă – MozaiQub

Angajatorii au obligația să asigure, în perioadele cu temperaturi extreme, o serie de măsuri minimale de protecție a angajaților, conform prevederilor legale. În caz contrar, ...
Actualitate

Continuă campaniile de phising cu folosirea identității Poștei Române – VoxQub

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atenționează cu privire la frecvența crescută a cumpărăturilor online ne face să primim adesea notificări, mesaje sau email-uri de la ...
Actualitate

Agenda zilei, Miercuri, 17.07.2024

Alte
știri