Investiții importante pentru Cetățile Dacice

Dată

Vor fi realizate investiții serioase și absolut necesare dezvoltării infrastructurii de vizitare a cetăților dacice din Munții Orăștiei.
Peste 460 de mii de lei vor fi alocați pentru reparații interioare și exterioare, amenajarea punctului de vizitare montarea de pavilioane, grupuri sanitare, dotări complementare pentru asigurarea energiei electrice, alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, la cetățile dacice de la Bănița, Costești – Blidaru, Costești – Cetățuie și Luncani – Piatra Roșie.
Cetățile Bănița, Blidaru și Piatra Roșie vor beneficia de câte o construcție temporară de dimensiuni reduse de tip pavilion, ușor și demontabil, compus dintr-o cameră de pază care va avea fi și punct de informare, vânzare de bilete, expunere de suveniruri și afișare de informații esențiale pentru vizitarea sitului. La Costești, proiectul prevede amplasarea a două pavilioane. Unul va găzdui casa de bilete și zona de expunere suveniruri, iar cel de al doilea va fi format din cameră de pază și grup sanitar. Toate construcțiile vor fi alimentate cu energie electrică produsă de panouri fotovoltaice. Alimentarea cu apă a grupurilor sanitare și evacuarea apelor uzate se vor realiza cu ajutorul unor rezervoare special amplasate.
În ceea ce privește proiectul de reparații și reamenajare a Remizei Valea Albă, lucrările sunt necesare din cauza problemelor semnalate la interiorul și exteriorul clădirii, precum și a lipsei unui grup sanitar adecvat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru