Atenție la ofertele de Black Friday

Dată

Românii sunt sfătuiți, de către angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, să fie atenți la ofertele de Black Friday. Cumpărătorii ar trebui să verifice, pe site-urile care compară prețurile, pentru a se asigura că astfel beneficiază de cea mai bună ofertă. În cazul cumpărăturile online, cumpărătorul trebuie să verifice dacă prețul include și costul de livrare, deoarece vânzătorul este obligat să informeze corect și complet consumatorii.
Totodată, le-au fost aduse la cunoștință condițiile în care o persoană, care a făcut cumpărăturile online, poate returna produsele.
Conform legislației, rambursarea se face folosind aceleași modalități de plată ca și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, în termen de 14 zile de la primirea coletului. Perioada pentru retur se poate prelungi cu încă 12 luni, dacă nu au fost precizate, în format expres, drepturile de returnare a produselor. În cazul magazinelor clasice, odată achiziționat un produs, acesta nu mai poate fi înlocuit sau contravaloarea lui să fie rambursată, numai dacă este defect.
Dacă cineva consideră că i-au fost încălcate drepturile, poate să semnaleze orice abatere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru