Sancțiuni mai dure pentru șoferi

Dată

Șoferii care conduc pe banda de urgență, merg pe sens invers sau întorc pe autostradă vor avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile. Ministerul de Interne pregătește un proiect pentru modificarea sancțiunilor din Codul Rutier. Circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu suspendăarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Se are în vedere și procedura de examinare pentru permisului de conducere, în scopul creșterii nivelului de pregătire a conducătorilor de autovehicule, soluție ce ar contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. În primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze care au dus la accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și pietonii pe partea carosabilă. Se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere, în acest an, față de anii trecuți, însă numărul persoanelor decedate este în ușoară creștere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru