Sancțiuni mai dure pentru șoferi

Dată

Șoferii care conduc pe banda de urgență, merg pe sens invers sau întorc pe autostradă vor avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile. Ministerul de Interne pregătește un proiect pentru modificarea sancțiunilor din Codul Rutier. Circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu suspendăarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Se are în vedere și procedura de examinare pentru permisului de conducere, în scopul creșterii nivelului de pregătire a conducătorilor de autovehicule, soluție ce ar contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. În primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze care au dus la accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și pietonii pe partea carosabilă. Se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere, în acest an, față de anii trecuți, însă numărul persoanelor decedate este în ușoară creștere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru