Sancțiuni mai dure pentru șoferi

Dată

Șoferii care conduc pe banda de urgență, merg pe sens invers sau întorc pe autostradă vor avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile. Ministerul de Interne pregătește un proiect pentru modificarea sancțiunilor din Codul Rutier. Circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu suspendăarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Se are în vedere și procedura de examinare pentru permisului de conducere, în scopul creșterii nivelului de pregătire a conducătorilor de autovehicule, soluție ce ar contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. În primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze care au dus la accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și pietonii pe partea carosabilă. Se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere, în acest an, față de anii trecuți, însă numărul persoanelor decedate este în ușoară creștere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru