Sancțiuni mai dure pentru șoferi

Dată

Șoferii care conduc pe banda de urgență, merg pe sens invers sau întorc pe autostradă vor avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile. Ministerul de Interne pregătește un proiect pentru modificarea sancțiunilor din Codul Rutier. Circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu suspendăarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Se are în vedere și procedura de examinare pentru permisului de conducere, în scopul creșterii nivelului de pregătire a conducătorilor de autovehicule, soluție ce ar contribui la reducerea numărului de accidente rutiere. În primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze care au dus la accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și pietonii pe partea carosabilă. Se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere, în acest an, față de anii trecuți, însă numărul persoanelor decedate este în ușoară creștere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

Începe noul an universitar la „Vasile Goldiș” Arad

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”din Arad va avea loc joi, 30 septembrie.

Statistică

Dependenți de alimentele din import

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului.

Cultură & Culte & Educație

Ziua internațională pentru accesul universal la educație

Ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie este celebrată anual la 28 septembrie pentru a marca importanţa unei guvernări deschise, transparente şi responsabile.

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Norul de poluanţi a ajuns în România, Se caută agenți și ofițeri de poliție, Nevoie de reparații pentru Muzeul din Sasca Montană, Drumul județean Lipova – Neudorf modernizat, Câți elevi vor învăța online, Deficit al comerțului cu produselor agroalimentare, Prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei, Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru