Posturile din casele de pensii, suplimentate

Dată

Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de recalculare, după o nouă formulă care să înlăture nedreptățile din prezent. Vor fi scoase la concurs 1.000 posturi, 800 pentru persoane cu studii superioare și 200 pentru cei care au studii liceale. Angajările se fac pe perioadă determinată, până în 31 decembrie 2022.
Datele prezentate de Ministerul Muncii arată că un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii se îngrijește de aproximativ 1.800 pensionari. Numărul necesar de personal este estimat la 5.500 angajați, față de cei peste 3.400 câți există în prezent. Metodologia de repartizare a posturilor urmează să fie stabilită de președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru