Posturile din casele de pensii, suplimentate

Dată

Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de recalculare, după o nouă formulă care să înlăture nedreptățile din prezent. Vor fi scoase la concurs 1.000 posturi, 800 pentru persoane cu studii superioare și 200 pentru cei care au studii liceale. Angajările se fac pe perioadă determinată, până în 31 decembrie 2022.
Datele prezentate de Ministerul Muncii arată că un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii se îngrijește de aproximativ 1.800 pensionari. Numărul necesar de personal este estimat la 5.500 angajați, față de cei peste 3.400 câți există în prezent. Metodologia de repartizare a posturilor urmează să fie stabilită de președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru