Ghid pentru egalitatea de gen

Dată

Un ghid pentru predarea egalităţii de gen în învăţământul preuniversitar, urmează să fie lansat, în următoarele luni, de echipa proiectului EGALIS. Ghidul va veni în ajutorul cadrelor didactice în înţelegerea impactului pe care egalitatea de gen o are în formarea unei societăţi incluzive.
În prima parte, ghidul va cuprinde noțiuni fundamentale din domeniul egalității de gen și nediscriminării, inclusiv legislație, precum și studii naționale și internaționale, cu accent pe egalitatea de gen în educație.
În a doua parte, ghidul va aborda tematica stereotipurilor de gen, înțelegerea mecanismelor de funcționare a acestora, dar și metode de combatere a acestora.
Cea de-a treia parte a ghidului va cuprinde recomandări de abordare pedagogică în spiritul promovării egalității de gen cu privire la aspecte din activitățile ce fac parte din procesul educațional.
Ultima secțiune a ghidului va conține instrumente și fișe de lucru care se pot implementa la clasă – cu un accent special pe activitățile de la orele de dirigenție, chestionare de evaluare și autoevaluare a cunoștințelor și aptitudinilor în ceea ce privește egalitatea de gen.
Rolul şi necesitatea unei astfel de educaţie este cu atât mai marcantă cu cât în România studiile indică un puternic decalaj de gen – conform celui mai recent Index al Egalității de Gen al Institutului pentru Egalitate de Gen al UE, România este pe antepenultimul loc din Uniunea Europeană, urmată doar de Ungaria și Grecia.
Toţi profesorii interesaţi să intre în posesia ghidului, imediat după lansare, vor putea scrie un e-mail la adresa contact@ongen.ro cu subiectul „Ghid pentru profesori.”

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Stațiunea Buziaș şi primul ştrand cu apă minerală din Europa – MozaiQub

Aflată la 128 de metri faţă de nivelul mării, Buziaş este staţiunea balneară cu cea mai joasă altitudine unde se tratează bolile cardio-vasculare. Este o ...
Actualitate

Agenda zilei, Luni, 15.07.2024

Actualitate

Recital de orgă și clarinet – VOX

Recitalul de orgă și clarinet susținut de artiștii francezi Thierry Mechler la orgă și Paul Meyer la clarinet, în cadrul în cadrul celei de-a treia ...
Actualitate

De cand am putea sa exportam produse lactate romanesti către China? – VoxQub

Cooperarea economică între România și China ar putea sa se dezvolte si in sectorul producatorilor din industria lactatelor. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța ...

Alte
știri