Examenului de capacitate preoțească

Dată

O nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească va avea loc în toamna acestui an. Candidații se vor putea înscrie în perioada 6-16 septembrie, iar examenul se va desfășura în perioada 20-22 septembrie, la sediul Facultății de Teologie din Craiova. Pot participa absolvenți ai Facultăţii de Teologie, Specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, fii duhovniceşti ai eparhiilor Mitropoliei Olteniei. Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita, timp de un an, un post de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi preoți trebuie să repete examenul de capacitate. Cei care obţin o medie mai mare de 9.00 pot solicita timp de doi ani un post de preot, iar dacă în această perioadă nu sunt numiţi preoți, trebuie să repete, de asemenea examenul de capacitate. Media generală de promovare a examenului este de cel puţin 7.00. Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de Învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul. Tematica examenului de capacitate este afişată pe site-ul Mitropoliei Olteniei.

sursă foto: basilica.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru