Examenului de capacitate preoțească

Dată

O nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească va avea loc în toamna acestui an. Candidații se vor putea înscrie în perioada 6-16 septembrie, iar examenul se va desfășura în perioada 20-22 septembrie, la sediul Facultății de Teologie din Craiova. Pot participa absolvenți ai Facultăţii de Teologie, Specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, fii duhovniceşti ai eparhiilor Mitropoliei Olteniei. Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita, timp de un an, un post de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi preoți trebuie să repete examenul de capacitate. Cei care obţin o medie mai mare de 9.00 pot solicita timp de doi ani un post de preot, iar dacă în această perioadă nu sunt numiţi preoți, trebuie să repete, de asemenea examenul de capacitate. Media generală de promovare a examenului este de cel puţin 7.00. Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de Învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul. Tematica examenului de capacitate este afişată pe site-ul Mitropoliei Olteniei.

sursă foto: basilica.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru