Știri Qub – Scăderea ratei de infectare

Dată

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a prezentat câteva soluții pentru a scădea rata de infectare cu Sars-Cov-2 în județ. Una dintre ele ar fi crearea unui flux de vaccinare de tip ”drive-thru”, adică vaccinarea direct din mașină. De asemenea, el propune ca centre de imunizare non stop să fie deschise și în alte locații din județ, cum este cel de la Spitalul Județean Timișoara. A treia direcție de acțiune este mărirea numărului de paturi ATI, pentru că problema medicală trebuie tratată și rezolvată în sistemul medical. Nu se mai pot pune în pericol celelalte sisteme, cum sunt cel economic, de educație sau social prin supraîncărcarea răbdării oamenilor cu aceste restricții ineficiente, a declarat Alin Nica. La conferința susținută de președintele Consiliului Județean Timiș, a fost invitat și rectorul Univrsității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea. Acesta a prezentat măsuri fiscale pentru ajutarea mediului de afaceri. Una dintre propunerile acestuia este amânarea executării silite a firmelor afectate de carantină și de restricții. Toate aceste soluții vin în contexul în care în Timișoara și zona periurbană a fost prelungită carantina.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru