Știri Qub – Risc mai mare pentru persoanele în varstă

Dată

Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai ridicat de reinfectare cu COVID-19. Ei au o protecţie de doar 47% împotriva infecţiei repetate comparativ cu 80% în cazul persoanelor mai tinere, potrivit unui studiu danez. Acesta se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului şi celui de-al doilea val de coronavirus din anul 2020 şi s-a pus accent pe tulpina iniţială a virusului. Potrivit altor constatări, protecţia împotriva reinfectării s-a menţinut pentru mai mult de şase luni, însă măsuri de protejare a vârstnicilor, inclusiv distanţarea fizică şi vaccinările sunt esenţiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticaţi cu COVID-19. Cercetarea a fost etichetată ca fiind primul studiu la scară largă de acest gen. Cercetătorii au analizat datele colectate ca parte a strategiei naţionale de testare COVID-19 în cadrul căreia mai mult de două treimi din populaţia țării a fost testată în 2020.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru