Știri Qub – Risc mai mare pentru persoanele în varstă

Dată

Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai ridicat de reinfectare cu COVID-19. Ei au o protecţie de doar 47% împotriva infecţiei repetate comparativ cu 80% în cazul persoanelor mai tinere, potrivit unui studiu danez. Acesta se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului şi celui de-al doilea val de coronavirus din anul 2020 şi s-a pus accent pe tulpina iniţială a virusului. Potrivit altor constatări, protecţia împotriva reinfectării s-a menţinut pentru mai mult de şase luni, însă măsuri de protejare a vârstnicilor, inclusiv distanţarea fizică şi vaccinările sunt esenţiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticaţi cu COVID-19. Cercetarea a fost etichetată ca fiind primul studiu la scară largă de acest gen. Cercetătorii au analizat datele colectate ca parte a strategiei naţionale de testare COVID-19 în cadrul căreia mai mult de două treimi din populaţia țării a fost testată în 2020.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru