Știri Qub – Prima carte la UPT

Dată

Biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara împlineşte o sută de ani de la prima atestare documentară. Primul bibliotecar menţionat în Anuarele Şcolii a fost Eustaţiu Pandele, care, în 15 martie 1921, înregistra prima carte intrată în patrimoniul bibliotecii. Cartea „Beton Arme. Abaques Pratiques pour l’Etablissement des Hourdis et des Poteaux”, este o lucrare în limba franceză, apărută la Paris în 1920. Constituirea colecţiei Bibliotecii Politehnicii a fost făcută, inițial, de publicaţii obţinute prin generozitatea primilor dascăli. Activitatea bibliotecii a început în clădirea şcolii primare de pe strada Telbisz, unde a activat până în anul 1947. În prezent, Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara găzduiește aproximativ un million de volume și peste 10 km de documente la raft.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Economie & Finanțe & Piața muncii

Tot mai puțini angajați după pandemie

Aproape jumătate dintre județele din România au mai puțini salariați în 2021 față de perioada de dinainte de pa

Cultură & Culte & Educație

Încă o săptămână de școală, deși rata de infectare a trecut de 7

Astăzi, în Timișoara, rata de infectare este de 7,15 cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, toți elevii merg fizic la cur

Sănătate & Sport

Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Cultură & Culte & Educație

Începe noul an universitar la „Vasile Goldiș” Arad

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”din Arad va avea loc joi, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru