Știri Qub – Carte electronică de identitate

Dată

Cartea electronică de identitate va fi disponibilă din luna august pentru cetățeni. Va fi mai mică și va conține elemente de securitate, care vor asigura posesorilor siguranța că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul documentului, a spus Ministrul de Interne, Lucian Bode. Cartea de identitate va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură față, prevăzută cu un CIP pe care sunt stocate imaginea facială și două amprente digitale cu care oamenii se pot înregistra în Platforma informatică din asigurările de sănătate. Românii vor putea opta pentru cărți electronice, de la vârsta de 12 ani. Opțional, la solicitarea părinților sau reprezentanților legali, se va elibera o carte electronică, indiferent de vârsta copilului. Dacă aleg o carte de identitate simplă, românii nu pot călători în străinătate ca până acum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru