Știri Qub – Carte electronică de identitate

Dată

Cartea electronică de identitate va fi disponibilă din luna august pentru cetățeni. Va fi mai mică și va conține elemente de securitate, care vor asigura posesorilor siguranța că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul documentului, a spus Ministrul de Interne, Lucian Bode. Cartea de identitate va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură față, prevăzută cu un CIP pe care sunt stocate imaginea facială și două amprente digitale cu care oamenii se pot înregistra în Platforma informatică din asigurările de sănătate. Românii vor putea opta pentru cărți electronice, de la vârsta de 12 ani. Opțional, la solicitarea părinților sau reprezentanților legali, se va elibera o carte electronică, indiferent de vârsta copilului. Dacă aleg o carte de identitate simplă, românii nu pot călători în străinătate ca până acum.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Miss & Mister Timișoara 2024

Competiția de Miss & Mister, precum și Miss & Mister Junior 2024 din data de 03.12.2023
Actualitate

1 Decembrie, la Hunedoara – MozaiQub

Ziua Națională a României va fi marcată la Hunedoara printr-o ceremonie specială și un spectacol folcloric. În același timp, se va da și startul distracțiilor
Actualitate

ATENȚIE! A apărut o nouă campanie de fraudă!-VoxQUB

Poșta Română anunță o nouă tentativă de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Multe dintre victime nu au folosit niciodată serviciile Poștei.
Actualitate

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova – MozaiQub

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.

Alte
știri