Știri Qub – Carte electronică de identitate

Dată

Cartea electronică de identitate va fi disponibilă din luna august pentru cetățeni. Va fi mai mică și va conține elemente de securitate, care vor asigura posesorilor siguranța că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul documentului, a spus Ministrul de Interne, Lucian Bode. Cartea de identitate va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură față, prevăzută cu un CIP pe care sunt stocate imaginea facială și două amprente digitale cu care oamenii se pot înregistra în Platforma informatică din asigurările de sănătate. Românii vor putea opta pentru cărți electronice, de la vârsta de 12 ani. Opțional, la solicitarea părinților sau reprezentanților legali, se va elibera o carte electronică, indiferent de vârsta copilului. Dacă aleg o carte de identitate simplă, românii nu pot călători în străinătate ca până acum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Taj Mahal, monumentul dedicat dragostei – MozaiQub

Taj Mahal este de departe unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, o dovadă a rafinamentului cultural al Imperiului Mogul care a ocupat timp de 350 de ani o mare parte din subcontinentul indian, devenind în jurul anilor 1700 cea mai mare putere din zonă.

Actualitate

Cheltuielile românilor – MozaiQub

Ca structură, sursa principală a veniturlor o reprezintă salariul, cu o pondere de 70%, în timp ce 19% sunt venituri din prestaţii sociale, 6% venituri în natură, 2,1% din activităţi neagricole independente, 1,5% din agricultură, iar 1% venituri din proprietate şi vânzarea de active.

Actualitate

Un nou sistem de iluminat public – VOX

24 de străzi și bulevarde din Timișoara urmează să beneficieze de un nou sistem de iluminat.

Actualitate

Tramvaiul turistic TramTM – VOX

Tramvaiul turistic TramTM Tur iese din nou pe traseu.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru