Știri Qub – Carte electronică de identitate

Dată

Cartea electronică de identitate va fi disponibilă din luna august pentru cetățeni. Va fi mai mică și va conține elemente de securitate, care vor asigura posesorilor siguranța că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul documentului, a spus Ministrul de Interne, Lucian Bode. Cartea de identitate va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură față, prevăzută cu un CIP pe care sunt stocate imaginea facială și două amprente digitale cu care oamenii se pot înregistra în Platforma informatică din asigurările de sănătate. Românii vor putea opta pentru cărți electronice, de la vârsta de 12 ani. Opțional, la solicitarea părinților sau reprezentanților legali, se va elibera o carte electronică, indiferent de vârsta copilului. Dacă aleg o carte de identitate simplă, românii nu pot călători în străinătate ca până acum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru