Noi măsuri în judeţul Timiş

Dată

Sunt în vigoare noi măsuri împotriva răspândirii virusului COVID-19 în mai multe oraşe şi localităţi din Timiş, în urma depăşirii ratei de 3 la mie.
Astfel, în orașele Timișoara, Buziaș, Jimbolia și în localitățile Giulvăz, Bucovăț, Mașloc, Denta, Dumbrava, Bara, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Sânandrei, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța și Sacoșu Turcesc, va fi necesară prezentarea Certificatul verde Covid-19.
Organizatorii şi operatorii economici au obligativitatea de a solicita certificatul atât în restaurante, cafenele, cluburi precum şi la nunţi, în săli de sport ori de spectacole şi cinematografe, conform deciziei luate la nivel naţional în legătură cu situaţia localităţilor care au depăşit pragul ratei de 3 la mie.
Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ a unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore, respectiv a unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.
Printre noile măsuri aprobate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi organizarea evenimentelor private cu un număr maxim de 200 de persoane participante, competiţiile sportive se pot desfăşura cu până la 30% din capacitatea spaţiului, respectiv cu 50% pentru sălile de cinema şi de spectacole.
Având în vedere contextul epidemiologic actual, Teatrul Național din Timișoara a anunţat că persoanele care nu se încadrează în noile reglementări privind accesul la spectacole, și au achiziționat deja bilete, le vor putea returna la Agenția de bilete „Mărășești”, pentru a recupera contravaloarea acestora.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Legislație & Ordine & Apărare

Zile libere pentru supravegherea copiilor

Toate categoriile de părinții vor primi zile libere de la muncă pentru supravegherea copiilor sub 12 ani

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 octombrie 2021

Titlurile zilei: Lugojul, groapa de gunoi a italienilor, Stații de încărcare electrice la Rânca, Accesul mai ușor spre Cheile Băniței, Nou examen pentru directorii de școli.

Justiție

Lugojul, groapa de gunoi a italienilor

În această săptămână, nu mai puțin de 100 de tone de deșeuri au fost descărcate ilegal pe o platformă betonată din Lugoj

Transporturi & Turism

Reabilitarea căilor ferate din Caraş-Severin

CFR Timişoara scoate la licitaţie o ofertă de aproape 90.000 de euro pentru lucrări de decolmatare a albiilor râurilor la podurile şi podeţele feroviar

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru