Noi măsuri în judeţul Timiş

Dată

Sunt în vigoare noi măsuri împotriva răspândirii virusului COVID-19 în mai multe oraşe şi localităţi din Timiş, în urma depăşirii ratei de 3 la mie.
Astfel, în orașele Timișoara, Buziaș, Jimbolia și în localitățile Giulvăz, Bucovăț, Mașloc, Denta, Dumbrava, Bara, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Sânandrei, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța și Sacoșu Turcesc, va fi necesară prezentarea Certificatul verde Covid-19.
Organizatorii şi operatorii economici au obligativitatea de a solicita certificatul atât în restaurante, cafenele, cluburi precum şi la nunţi, în săli de sport ori de spectacole şi cinematografe, conform deciziei luate la nivel naţional în legătură cu situaţia localităţilor care au depăşit pragul ratei de 3 la mie.
Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ a unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore, respectiv a unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.
Printre noile măsuri aprobate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi organizarea evenimentelor private cu un număr maxim de 200 de persoane participante, competiţiile sportive se pot desfăşura cu până la 30% din capacitatea spaţiului, respectiv cu 50% pentru sălile de cinema şi de spectacole.
Având în vedere contextul epidemiologic actual, Teatrul Național din Timișoara a anunţat că persoanele care nu se încadrează în noile reglementări privind accesul la spectacole, și au achiziționat deja bilete, le vor putea returna la Agenția de bilete „Mărășești”, pentru a recupera contravaloarea acestora.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, luni, 20.05.2024

Agenda zilei, luni, 20.05.2024
Emisiuni

Tranzy, aplicația prin care timișorenii pot urmări în timp real mijloacele de transport în comun – VOX

Călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara au la dispoziție o nouă aplicație mobilă. Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la ...
Emisiuni

Petrecere pe vapor pe Bega cu anonimTM și britanicii DJ Suv și K-JAH – Povești cu Cântec

Timișoara a fost gazda unei petreceri inedite desfășurate pe vaporul Pelican pe Bega, evenimentul pus la cale de către brandul de petrecri anonimTM având oaspeți ...
Informații Utile

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Alte
știri