Noi măsuri în judeţul Timiş

Dată

Sunt în vigoare noi măsuri împotriva răspândirii virusului COVID-19 în mai multe oraşe şi localităţi din Timiş, în urma depăşirii ratei de 3 la mie.
Astfel, în orașele Timișoara, Buziaș, Jimbolia și în localitățile Giulvăz, Bucovăț, Mașloc, Denta, Dumbrava, Bara, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Sânandrei, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța și Sacoșu Turcesc, va fi necesară prezentarea Certificatul verde Covid-19.
Organizatorii şi operatorii economici au obligativitatea de a solicita certificatul atât în restaurante, cafenele, cluburi precum şi la nunţi, în săli de sport ori de spectacole şi cinematografe, conform deciziei luate la nivel naţional în legătură cu situaţia localităţilor care au depăşit pragul ratei de 3 la mie.
Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ a unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore, respectiv a unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.
Printre noile măsuri aprobate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi organizarea evenimentelor private cu un număr maxim de 200 de persoane participante, competiţiile sportive se pot desfăşura cu până la 30% din capacitatea spaţiului, respectiv cu 50% pentru sălile de cinema şi de spectacole.
Având în vedere contextul epidemiologic actual, Teatrul Național din Timișoara a anunţat că persoanele care nu se încadrează în noile reglementări privind accesul la spectacole, și au achiziționat deja bilete, le vor putea returna la Agenția de bilete „Mărășești”, pentru a recupera contravaloarea acestora.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru