Noi măsuri în judeţul Timiş

Dată

Sunt în vigoare noi măsuri împotriva răspândirii virusului COVID-19 în mai multe oraşe şi localităţi din Timiş, în urma depăşirii ratei de 3 la mie.
Astfel, în orașele Timișoara, Buziaș, Jimbolia și în localitățile Giulvăz, Bucovăț, Mașloc, Denta, Dumbrava, Bara, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Sânandrei, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța și Sacoșu Turcesc, va fi necesară prezentarea Certificatul verde Covid-19.
Organizatorii şi operatorii economici au obligativitatea de a solicita certificatul atât în restaurante, cafenele, cluburi precum şi la nunţi, în săli de sport ori de spectacole şi cinematografe, conform deciziei luate la nivel naţional în legătură cu situaţia localităţilor care au depăşit pragul ratei de 3 la mie.
Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ a unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore, respectiv a unui test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.
Printre noile măsuri aprobate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi organizarea evenimentelor private cu un număr maxim de 200 de persoane participante, competiţiile sportive se pot desfăşura cu până la 30% din capacitatea spaţiului, respectiv cu 50% pentru sălile de cinema şi de spectacole.
Având în vedere contextul epidemiologic actual, Teatrul Național din Timișoara a anunţat că persoanele care nu se încadrează în noile reglementări privind accesul la spectacole, și au achiziționat deja bilete, le vor putea returna la Agenția de bilete „Mărășești”, pentru a recupera contravaloarea acestora.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Codru Festival 2022

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru