Când şi unde este masca obligatorie?

Dată

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, dar şi în spaţii publice deschise aglomerate precum pieţele sau staţiile pentru transportul în comun, în cazul localităţilor cu incidenţă de sub 6 la mie.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca devine obligatorie şi în toate spaţiile publice deschise, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie dacă persoana este singură pe stradă, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.
De asemenea, purtarea măştii sanitare nu este necesară pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou sau pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Tranzy, aplicația prin care timișorenii pot urmări în timp real mijloacele de transport în comun – VOX

Călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara au la dispoziție o nouă aplicație mobilă. Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la ...
Emisiuni

Petrecere pe vapor pe Bega cu anonimTM și britanicii DJ Suv și K-JAH – Povești cu Cântec

Timișoara a fost gazda unei petreceri inedite desfășurate pe vaporul Pelican pe Bega, evenimentul pus la cale de către brandul de petrecri anonimTM având oaspeți ...
Informații Utile

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024
Emisiuni

Destinații turistice de vizitat în România – MozaiQub

De la cascade spectaculoase la palate de poveste şi peisaje de neuitat, oferta turistică a României este mai bogată decât poate părea la prima vedere.

Alte
știri