Emisiuni

Emisiuni

Emisiuni

Ce minivacanţe urmează pentru români – VOX

În luna mai, românii sau bucurat de o minivacanță de şase zile, care a început cu Ziua Muncii, în 1 mai, urmată de o zi liberă suplimentară pentru bugetari, în 2 mai, continuată cu Vinerea Mare din 3 mai și celebrarea Paștelui Ortodox în 5 și 6 mai. În 2024, românii vor mai avea parte de alte două minivacanţe. Addormirea Maicii Domnului , minivacanața de 4 zile și Crăciun – minivacanţă de cinci zile

Citeste Mai mult
Emisiuni

Elevii s-au întors în bănci după vacanță – VOX

Elevii s-au întors în bănci după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși.
Cursurile din modulul 5 de școală au început și durează până pe 21 iunie. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Naționale de la clasele II-VI.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de a fi mai buni, mai liniștiți, mai uniți. Sărbătorile păstrează prin încărcătura lor simbolică, anumite valori universale și atemporale, exprimate prin tradiții și obiceiuri.

Citeste Mai mult
Informații Utile

Cum percep noile generații tradițiile? – MozaiQub

Într-o societate actuală puternic modernizată, informatizată și computerizată, unde fenomenul globalizării și al uniformizării lumii contemporane ne sufocă treptat, reînvierea și păstrarea obiceiurilor și tradițiilor populare moștenite de la străbunii noștri sunt o adevărată gură de oxigen, care ne ajută să ne întoarcem la natură și la originile noastre, mai ales în preajma sărbătorilor.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum și cât mâncăm la masa de Paște? – MozaiQub

Perioada sărbătorilor pascale reprezintă un bun prilej pentru a fi alături de cei dragi, de a ne revedea rudele şi prietenii. Adeseori acest lucru implică mese copioase, de pe care, conform tradiţiei, nu trebuie să lipsească ouăle roşii, carnea de miel, cozonacul, pasca şi vinul roşu.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Lupta cu kilogramele – Rețeta Compensată

Surplusul de kilograme ne poate afecta grav sănătatea. S-a constatat că țesutul adipos nu este doar un rezervor de energie, el este responsabil de producerea unor hormoni, factori de creștere și cytokine. O alimentație neadecvată, de obicei în exces, asociată cu lipsa activității fizice, fac ca numărul bolilor cronice să crească constant. Dintre acestea cele mai importante sunt bolile cardio vasculare și diabetul zaharat.
Unul dintre printre principalii factori în procesul de slăbire și menținerea greutății este nutriția. Din păcate mulți dintre noi nu înțelegem semnificația acesteia atunci când vine vorba de pierderea în greutate, ceea ce face mai dificlă atingerea obiectivelor.
Despre rolul și importanța nutriției ne vorbește în emisiunea Rețeta Compensată nutriționistul Ioan Cuciula.

Citeste Mai mult
Emisiuni

ITM Timiș, întâlnire cu angajatorii cu ocazia Zilei securității și sănătății în muncă – MozaiQub

ITM Timiș a organizat o întâlnire cu angajatorii din județ pentru a marca Ziua securității și sănătății în muncă, celebrata în fiecare an, în 28 aprilie de către Organizația Internațională a Muncii. La inițiativa inspectorului șef Ileana Mogoșanu, pentru prima dată s-au selectat 10 angajatori din județul Timiș care au peste 100 salariați și nu au avut niciun eveniment privind SSM în ultimii 5 ani, si au fost premiati pentru efertul depus

Citeste Mai mult
Emisiuni

Atenţie la vopseaua de ouă! – VOX

Se apropie Paștele, sărbătoare importantă în rândul creștinilor cu ocazia căreia, conform tradiției, se înroșesc ouăle. În România, ca în majoritatea țărilor cu populații de religie ortodoxă, cu ocazia Înălțării, creștinii vopsesc ouă și gătesc preparate pentru mese în familie, însă nu la fel de îmbelșugate ca de Paște.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Viața pe pista de curse – MozaiQub

Cariera unui pilot de curse este una plină de adrenalină și provocări, dar și de satisfacții și realizări deopotrivă. Să fii pilot de curse nu este ușor, adesea este nevoie de multă muncă și pasiune, sacrificii, dar și dorința de a trăi pe deplin toate aceste experiențe unice.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Goana după iluzii – Rețeta Compensată

Drogurile sunt prezente, din păcate, tot mai frecvent în școli, iar numărul tinerilor care apelează la substanțe interzise este în continuă creștere. Vânzarea de droguri în școli este o problemă gravă care afectează în mod direct și indirect elevii și comunitățile lor.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Stingătorul de incendii – ştim sau nu să îl folosim? – MozaiQUB

Stingătoarele de incendii ne pot salva viaţa în multe cazuri şi este bine să le avem la îndemână în momentul în care ne aflăm într-o situaţie de criză pentru că este un accesoriu indispensabil atât în companii, locuințe sau spații industriale. Deşi legea nu impune ca în fiecare casă sau apartament să existe câte un stingător de incendiu, totuși este foarte important să avem unul. Însă și dacă avem, știm oare să îl folosim?

Citeste Mai mult
Emisiuni

Când este necesară kinetoterapia și rolul ei în secțiile de A.T.I – Rețeta Compensată

Relația dintre sănătatea mintală și cea fizică este bine documentată, iar kinetoterapia joacă un rol important în acest context. Așadar, exercițiile fizice regulate au fost dovedite că reduc simptomele de stres, anxietate și depresie. Prin abordarea holistică, kinetoterapeuții nu doar că tratează afecțiunile fizice, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de bine mentale a pacienților. Astfel, această abordare integrată este importantă pentru o recuperare completă și pentru promovarea unui stil de viață echilibrat. Dar care este rolul kinetoterapeutului în secțiile de |Anestezie și Terapie Intensivă ne spune Oliver Lukacs- kinetoterapeut în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum supraviețuiește învățământul profesional în România? – MozaiQub

Învăţământul profesional şi tehnic din România este „sperietoarea“ de care se feresc atât elevii, cât şi părinţii.
Învăţământul profesional este neatractiv pentru absolvenţii claselor a VIII-a, iar acest lucru se vede cel mai bine în cadrul şcolilor de profil. An de an, cadrele didactice se zbat să atragă elevi care să înveţe o meserie.
Despre soarta instituţiilor din sistemul profesional/vocaţional, despre nevoia reformelor din domeniul educaţiei şi despre eforturilor care trebuie depuse pentru modernizarea sistemului educaţional, vorbim cu Andreea Bărbos, Inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Estetica între când, cum și de ce? – QubArena

Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Voluntariatul schimbă vieți – MozaiQub

Dacă ești student, probabil ai auzit măcar o dată că ar fi bine să faci voluntariat în facultate pentru că te va ajuta mai târziu. Voluntariatul este o activitate interesantă, plină de satisfacții, beneficii și care aduce multă voie bună celor implicați.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Prima dezbatere QubConcept, încheiată cu succes – MozaiQub

Primul eveniment Qub Concept „Estetica între când, cum și de ce” a făcut posibilă întâlnirea publicului timișorean cu specialiști din diverse domenii ale esteticii care le-au oferit informații utile și interesante despre frumusețe, cum să își pună în valoare farmecul personal, proceduri folosite în industria de frumusețe și multe alte lucruri interesante.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Benefiicile practicării jocului de şah de la vârste fragede – MozaiQub

Șahul este un joc popular în toată lumea și este considerat una dintre cele mai vechi și mai complexe forme de joc de strategie. Am fost în vizită la un club de șah din Timișoara și am discutat cu unul dintre antrenori despre parcursul propriu până în prezent, cum îi ajută pe copii să își dezvolte memoria, cum se pregătesc cei mici, participarea la competiții, asumarea riscului, ce înseamnă șah în școală și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Fotografia, o poveste de viață – MozaiQub

Emma Domuța este fotograful care imortalizează momente de excepție și pline de emoție care dăinuie peste ani. Vorbim despre fotografia de familie și nou-născuți și așa cum Emma le cunoaște povestea celor care îi trec pragul, așa o cunoaștem și noi pe ea în emisiunea de astăzi.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Un salvator și cel mai bun prieten al său – MozaiQub

Caransebeșanul Cristian Brecica este conductor unitate canină la Salvamont Caraș-Severin, singurul autorizat din zona noastră. El și cățelușa sa, Vreni compun, de altfel prima unitate canină de căutare-salvare brevetată din România, Asociația Câinii SAR Gugulania Caransebeș.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Respect vs. Ipocrizie – QubArena

Ipocrizia este comportamentul care anulează respectul față de opinia celuilalt, față de încrederea unii în alții, față de armonizarea relațiilor sociale. Despre ce a făcut ipocrizia oamenilor de-a lungul istoriei vorbesc la QubArena Corina Gluhovschi și Prof. Dr Adrian Kali.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Integrarea copiilor cu deficiențe de auz – MozaiQub

Copiii care se nasc surzi în România nu sunt deloc puțini, iar dacă nu primesc îngrijirea necesară încă din primele luni, șansele ca ei să ducă o viață cât de cât normală scad considerabil. Copiii surzi au aceleași drepturi și necesități precum cei normali: să crească și să dezvolte în condiții optime, să primească afecțiune, înțelegere, apreciere, să participe la activități colective. Din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă, iar ei sunt arătați cu degetul și puși la zid încă de la o vârstă fragetă chiar și în anul 2024.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Omul care dă viață lemnului – MozaiQub

Se spune că meseria este brățară de aur, însă pe care tot mai puțini sunt cei care o poartă. Lumea este într-o continuă schimbare și noi profesii apar în mod constant. Societatea are datoria de a crea și oferi cât mai multe locuri de muncă în domenii cât mai diverse.
În lumea vitezei și tehnologiei, multe îndeletniciri apărute cu mii de ani în urmă se mai păstrează și în zilele noastre. Una dintre aceste meserii este chiar tâmplăria. Meseria de tâmplar cere multă îndemânare, multă muncă, răbdare, simț estetic, dar și viziune artistică, tâmplarul fiind în esența lui un adevărat artist.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Respectul pentru munte – MozaiQub

Adrian Ahrițculesei este alpinistul care pune Petroșaniul pe harta performanțelor la înălțime. Este cunoscut pentru reușita de a fi primul bărbat din România care a încheiat circuitul celor 7 vulcani, o dată cu urcarea pe cel mai înalt vulcan din Antarctica.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Bookfest, la cea de-a XI-a ediție – Mozaiqub

Cea de-a XI-a ediție a Salonului de carte Bookfest se desfășoară zilele acestea la Timișoara.
Publicul este așteptat la Centrul Regional de Afaceri până duminică, 24 martie. Timișorenii se pot întâlni aici cu cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, dar și cu unele dintre cele mai importante repere culturale ale momentului, cu aproape 60 de lansări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri cu oameni de litere ori proiecții cinematografice, la care participă scriitori și personalități din diverse domenii.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Chimia și sănătatea materialelor – MozaiQub

Există numeroase modalități prin care intrăm în contact cu diferite materiale în viața de zi cu zi. Poate ne-am întrebat de multe ori din ce este confecționat un anumit tip de îmbrăcăminte ori lenjerie. Când vine vorba despre materiale pentru îmbrăcăminte putem petrece ore întregi privind gama largă de culori, texturi, modele disponibile, iar cunoașterea materialelor ne ușurează procesul îndelungat de căutare în ceea ce privește calitatea acestora.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cât costă fericirea în Africa? – MozaiQub

În nemulțumirea, nefericirea și chiar superficialitatea pe care le avem aproape zilnic din lucruri mărunte, nu vedem că unii oameni cu greu reușesc să supraviețuiască de pe o zi pe alta și poate chiar nu au nici ce pune pe masă. Însă Adina Iuga, din județul Hunedoara, misionară în Africa, încearcă și reușește să aducă un strop de bucurie pe chipurile celor care trăiesc în condiții greu de imaginat.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Hărțuirea, agresiunea, abuzul…fenomene care distrug vieți – Rețeta Compensată

Nu țipa! Nu vorbi urât! Nu lovi! Nu fi rău! NU! NU! și NU!” Cam acestea sunt primele contacte cu propria agresivitate pe care le-am avut de când eram copii. Am învățat, de câte ori am avut ocazia, că ieșirile agresive sunt rele, sunt de pedepsit, ne îndepărtează de cei din jur. Ceea ce învățăm mai rar este ce ne determină să reacționăm așa, ce din interiorul nostru ne transformă, astfel încât să producem o suferință de orice fel celui de lângă noi? Cu alte cuvinte: Ce ne face să fim agresivi? Cum ne apărăm? Cum ne educăm copiii și cum îi învățăm să răspundă la agresivitate? -aflam de la invitați emisiunii Rețeta Compensată : Dr. Violeta Radosav medic primar medicina de familie competență în – planing familial și sexologie si Alexandru Sbârnă avocat în Baroul Timiș

Citeste Mai mult
Emisiuni

Evoluția sistemului juridic românesc – QubArena

Disfunctionalitățile sistemului juridic atrag consecințe grave și neîncrederea oamenilor în sistem. La QubArena Corina Gluvoschi împreună cu invitații săi, avocat Baias Florin și avocat dr. Nasz Csaba Bela discută despre soluții, despre reforma sistemului judiciar, educația juridica și despre profesionalizarea celor care scriu legile. QubTv poate fi urmărit pe rețelele de cablu, pe www.qubtv.ro, pe Facebook, YouTube si Instagram.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum depășim frica de a vorbi în public? – MozaiQub

A vorbi în public este o artă pe care mulți dintre noi ne dorim să o stăpânim, însă sunt și multe persoane care se confruntă cu o frică excesivă de a vorbi în public. Este normal ca atunci când vorbim în fața unei audiențe mai mici sau mai mari să avem emoții, însă când sentimentele de teamă și nesiguranță persistă este recomandat să apelăm la un specialist pentru a învinge aceste temeri.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Respect vs. dispreț – QubArena

Lipsa respectului duce spre dispreț de cele mai multe ori ,ceea ce se resimte în multe dintre domeniile importante precum educația, sănătatea, stabilitatea economică și relațiile sociale. Despre toate acestea discută Corina Gluhovschi și profesorul Adrian Kali, la QubArena difuzat pe TV, Facebok, Youtube si pe www.qubtv.ro

Citeste Mai mult
Emisiuni

Horoscopul pentru anul 2024 – MozaiQub

În emisiunea de astăzi aflăm previziunile astrologice pentru următoarele luni din anul 2024 pentru toate cele 12 zodii. Vedem ce surprize pregătesc astrele, prin ce schimbări importante trecem și la ce să fie atenți.

Citeste Mai mult
Emisiuni

K-lu, artistul timșorean care a combinat pasiunea pentru filmele românești cu muzica – Povești cu Cântec

Pentru amatorii de petreceri din întreaga țară, numele lui K-lu este cât se poate de cunoscut.Pe numele său adevărat Alin Constantin, K-lu este un DJ si producător muzical care este prezent pe scenă încă din anul 2005. Având un stil unic, bazat pe tehnici de turntablism, artistul iese ușor în evidență prin seturile sale dinamice presărate cu diverse momente speciale menite să aducă un plus de bună dispoziție pe ringul de dans. Artistul este binecunoscut și grație melodiilor sale care combină într-un mod cât se poate de interesant pasiunea sa pentru filmele românești cu muzica.

Citeste Mai mult
Emisiuni

În căutarea dreptății – MozaiQub

În ediția de astăzi vorbim despre artă, despre literatură, despre a scrie și a citi. În lumea în care totul se află la un click distanță, George Moisi este tânărul care a ales să scrie. Deși este încă la început de drum, el a publicat deja trei romane.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Viața de pilot de avion – MozaiQub

A-ți urma visul înseamnă curaj, perseverență, sacrificiu, multă muncă și foarte mare responsabilitate. În ediția de astăzi vorbim cu Adrian Zorlențan, pilot de avion despre călătoria spre aviație cu tot ce presupune aceasta.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Durerile articulare, un motiv de îngrijorare?! – Rețeta Compensată

Durerile articulare sunt tot mai des întâlnite în rândul oamenilor, iar acestea încep să debuteze de la vârste tot mai fragede Durerile provocate de aceste tipuri de afecțiuni sunt cât se poate de neplăcute. Artrita, coxartroza sau gonartroza vin cu dureri și inflamații care scad considerabil calitatea vieții, motiv pentru care este foarte important să căutam metode prin care le putem ameliora. Doctorul Daniel Pop invitatul emisiunii Rețeta Compensată ne vorbește despre ele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Magia actorului păpuşar – MozaiQub

O dată ce intri într-un teatru de păpuși simți cum te-ai reîntors în anii copilăriei. Indiferent de vârstă, te animă lumea de poveste întotdeauna plină de culoare și magie. În spatele personajelor se ascund oameni cu o meserie extrem de complicată. Bucurie în inimile copiilor, dar și adulților, păpuși care prind viață, care cântă și zâmbesc cu entuziasm ori sunt supărate, asta aduce Luana Uncruțiu, actor mânuitor de păpuși și marionete de la Teatrul Merlin din Timișoara.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Respectul la români – QubArena

Lipsa de respect față de oameni generează uneori situații grotești, lipsite de sens, care atrag de cele mai multe ori deznădejdea și lipsa de reacție a oamenilor. De ce este important să respectăm sportul, educația prin sport și de ce nu se respectă vorbim în seara aceasta cu Prof. Dr. Adrian Kali și Corina Gluhovschi la Qub Arena.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ce cred românii despre comasarea alegerilor? – MozaiQub

2024 este primul an în care toate alegerile au loc în același an. După mai bine de o lună de negocieri, cele două partide au ajuns la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare. Astfel, pe 9 iunie, românii vor fi chemați la vot atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare. Pentru alegerile parlamentare se merge la vot în 8 decembrie, iar alegerile prezdentiale sunt anuntate pentu 15 si 29 septembrie.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Igiena la sala de sport – MozaiQub

O rutină zilnică sau săptămânală de exerciții fizice este binevenită pentru că beneficiile sportului sunt extrem de cunoscute asupra întregului organism. În timpc ce unele persoane aleg sportul în aer liber, alții preferă să meargă la sala de sport, care este frecventată de zeci de oameni zilnic. Asta înseamnă un spațiu închis, băi comune, pardoseli expuse bacteriilor, iar riscul de a ne îmbolnăvi este mult mai mare.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Zoli Toth – un ambasador cultural al orașului Timișoara – Povești cu Cântec

Născut într-o familie de muzicieni, Zoli Toth a absolvit Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara în 1995 și mai apoi a pus bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet, care mai târziu a devenit Sistem, o formație de percuţionişti profesionişti care a ajuns pe primele poziții ale topurilor și care a reprezentat România cu succes la concursul Eurovision. Alături de activitatea sa muzicală, Zoli Toth s-a implicat și în activismul civic.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Dă glas gesturilor tale partea 2 – MozaiQUB

La nivel mondial există aproximativ 72 de milioane de persoane cu dificiențe de auz, care trăiesc într-o lume închisă, aproape deloc cunoscută și auzită de noi, cei normali. De ce încă acest lucru? De ce nimic nu se schimbă? Poate pentru că suntem prea puțin interesați de ceea ce se întâmplă cu alții și prea preocupați în a arăta cu degetul spre ei cu nepăsare.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Dă glas gesturilor tale – MozaiQUB

La nivel mondial există aproximativ 72 de milioane de persoane cu dificiențe de auz, care trăiesc într-o lume închisă, aproape deloc cunoscută și auzită de noi, cei normali. De ce încă acest lucru? De ce nimic nu se schimbă? Poate pentru că suntem prea puțin interesați de ceea ce se întâmplă cu alții și prea preocupați în a arăta cu degetul spre ei cu nepăsare.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ce legi trebuie să cunoaștem în raport cu administrațiile? – QubArena

De ce este nevoie să cunoaștem legislația în raport cu administrația locală? Aflăm când se fac abuzuri, când ne sunt încălcate drepturile, fie din slabă pregătire a funcționarului din aparatul administrativ, fie din neglijență, fie din rea voință. Aflăm și ce obligații avem față de autoritatea locală, pe lângă drepturi. Despre toate , la Qub Arena, vorbesc Corina Gluhovschi și invitatul său conf.univ.dr.Cristian Clipa, avocat specializat în drept administrativ și constituțional.
Programele QubTv pot fii urmărite pe toate rețelele de cablu , pe www.qubtv.ro, pe rețelele de socializare și pe canalul de YouTube.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Impactul plasticului asupra sănătății – Rețeta Compensată

Poluarea afectează calitatea vieţii umane. Duşmani invizibili ne distrug sănătatea. Plasticul şi derivatele lui se află în topul produselor care nu sunt prietenoase cu planeta şi nici cu vieţuitoarele care trăiesc pe ea. Microparticulele de plastic inhalate pot prezenta riscuri grave pentru sănătate, prin urmare înţelegerea modului în care acestea se deplasează în sistemul respirator este esenţial pentru prevenirea şi tratamentul bolilor ce se pot dezvolta la acest nivel.
Detalii în emisiunea Rețeta Compensată

Citeste Mai mult
Actualitate

Tulburările de somn – MozaiQUB

Somnul și calitatea acestuia sunt absolut necesare pentru bună funcționare a corpului și a minții deopotrivă. Atunci când somnul este afectat și calitatea vieții noastre este afectată. Chiar dacă tindem să nu acordăm atenție lipsei de somn și ignorăm acest capitol de multe ori, totuși, tulburarea de somn poate afecta semnificativ viața perturbând activitățile zilnice. Aflăm mai multe despre cazurile care ajung la psihlog de la Sofia Drăgilă, psihoterapeut.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Filmul românesc – QubArena

Lansarea filmului „Asimptomatic” în cinematografele din Timișoara și București are loc în 23 februarie. În această seară, la Qub Arena, vorbim cu o parte din membri echipei de producție.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Inflația pe înțelesul tuturor – MozaiQub

Inflația este un fenomen monetar cunoscut pe scară largă, însă cu toate acestea puțini sunt cei care înțeleg cu adevărat la ce face referire aceasta și care este impactul său în rândul populației din punct de vedere financiar.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici