Consumul de carne în România

Dată

Consumul de carne de pui a atins un record la nivel mondial, iar creșterea este vizibilă și în România. Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an. Anual, într-un hypermarket se vând peste 3.000 de tone de carne de pui, iar în 2021 s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre. Partea bună este că 90 la sută din carne provine din fermele noastre, dar producătorii trimit la export părțile cele mai apreciate din pui: pieptul și pulpele dezosate. Numai anul trecut s-au exportat 150.000 de tone. Consumul cărnii de porc, pe de altă parte, este în uşoară scădere, de la 38 de kilograme în 2019, la 37 de kilograme în 2020. România importă, însă, multă carne de porc din Spania și Germania. Prețul mare al cărnii de vită se reflectă și în consum – doar 5,4 kilograme de carne consumă anual un român, conform INS. Și consumul cărnii de oaie este redus. Chiar dacă țara noastră se află pe primele locuri din lume cu cele mai mari cantități de carne de oaie la export, un român mănâncă, în medie, puțin peste două kilograme pe an.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

ITM Timiș, întâlnire cu angajatorii cu ocazia Zilei securității și sănătății în muncă – MozaiQub

ITM Timiș a organizat o întâlnire cu angajatorii din județ pentru a marca Ziua securității și sănătății în muncă, celebrata în fiecare an, în ...
Emisiuni

Atenţie la vopseaua de ouă! – VOX

Se apropie Paștele, sărbătoare importantă în rândul creștinilor cu ocazia căreia, conform tradiției, se înroșesc ouăle. În România, ca în majoritatea țărilor cu populații de ...
Emisiuni

De ce să facem curăţenie înainte de Sfintele Paşti? – VOX

Fiecare zi dinaintea Sfintelor Paşti îşi are semnificaţia sa în tradiţia populară. Nu e vorba însă de un simplu simbol, ci de o înşiruire de ...
Actualitate

Agenda zilei, 29.04.2024

Agenda zilei, 29.04.2024

Alte
știri