Cele mai bătrâne judeţe

Dată

Trei județe ale Olteniei se află primele pe lista celor mai îmbătrânite din România. Este vorba despre Olt, Vâlcea și Mehedinți, conform datelor furnizate de Institutului Național de Statistică.
Astfel, vârsta medie în judeţul Olt este de 44,7 ani, în Vâlcea de 46,1 ani, iar în Mehedinţi de 44,5 ani. Tot în topul celor mai bătrâne judeţe se aflăă şi Hunedoara, unde vârsta medie este de 44,5 ani, dar şi Caraş-Severin, cu o medie de 44 de ani.
La polul opus, cele mai tinere județe sunt Iași, Ilfov, Suceava și Bistrița Năsăud. În aceste judeţe vârsta medie a locuitorilor este în jurul a 40 de ani.
România în întregime îmbătrânește, iar unele județe o fac cu viteze mai mari decât altele. Cu o speranță de viață tot mai mare, cu o natalitate în recul și o migrație netă negativă presiunile pe cheltuielile cu sănătatea, îngrijirea socială și pensii vor crește într-un ritm consistent, iar nevoia de creștere a taxelor devine evidentă.
Există deja un decalaj de vârstă imens între județe. Și nu suntem deloc departe de Japonia care are vârsta medie de 45,4 ani și pe care o considerăm una din cele mai îmbătrânite țări. Avem chiar două județe în care vârsta medie depășește media japonezilor de vârstă: Teleorman și Vâlcea. Și probabil că în următorii ani, vom avea mai multe asemenea județe.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri