La mulți ani, Timișoara – VoxQub

Dată

Ziua Timișoarei este sărbătorită în fiecare an în data de 3 august, încă din anul 1999. Ziua semnifică intrarea, în 3 august 1919, a unui batalion al Armatei Române în oraş.
Batalionul condus de colonelul Virgil Economu intra în Timişoara și consfințea întregirea României cu o mare parte a Banatului.
Aspectul oraşului era cu totul schimbat: flamura tricoloră împodobea casele oraşului, poporul era îmbrăcat în haine de sărbătoare şi se grăbea să-i salute pe dorobanţii români. Toate acestea se întâmplau după o perioadă zbuciumată din istoria acestui colț de țară. La porțile orașului în care au ajuns, potrivit cronicilor vremii, aproape 100.000 români veniți din toate părțile Banatului, 900 tineri călare au întâmpinat oastea română pe acordul „Răsunetului” lui Andrei Mureșanu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru