La mulți ani, Timișoara – VoxQub

Dată

Ziua Timișoarei este sărbătorită în fiecare an în data de 3 august, încă din anul 1999. Ziua semnifică intrarea, în 3 august 1919, a unui batalion al Armatei Române în oraş.
Batalionul condus de colonelul Virgil Economu intra în Timişoara și consfințea întregirea României cu o mare parte a Banatului.
Aspectul oraşului era cu totul schimbat: flamura tricoloră împodobea casele oraşului, poporul era îmbrăcat în haine de sărbătoare şi se grăbea să-i salute pe dorobanţii români. Toate acestea se întâmplau după o perioadă zbuciumată din istoria acestui colț de țară. La porțile orașului în care au ajuns, potrivit cronicilor vremii, aproape 100.000 români veniți din toate părțile Banatului, 900 tineri călare au întâmpinat oastea română pe acordul „Răsunetului” lui Andrei Mureșanu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru