Sodiul este un mineral esențial regăsit în numeroase alimente, uneori în mod natural, alteori adăugat sub formă de sare în procesul de gătire sau de procesare, atât pentru gust, cât și pentru conservare. Sodiul are un rol esențial în funcția celulară a corpului, în controlul tensiunii arteriale și a altor mecanisme organice. El este important pentru echilibrarea nivelului de fluide din corp. Cu toate acestea,consumul excesiv de sare poate reduce cantitatea de energie pe care o pot produce celulele sistemului imunitar, împiedicându-le să funcţioneze normal, potrivit unui nou studiu. Consumul în exces de sare a fost legat anterior de multe probleme diferite ale organismului, între care hipertensiunea arterială şi un risc mai mare de accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă, osteoporoză, cancer de stomac şi boli de rinichi. Dacă sarea perturbă funcţionarea imunitară pentru o perioadă lungă de timp, ar putea conduce la boli inflamatorii sau autoimune în organism.

Dată
- 13.08.21
DISTRIBUIE
Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub
Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.
Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub
Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.
24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX
La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.
Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub
Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro