1 iunie – Ziua Internațională a Copilului – VoxQub

Dată

Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în anul 1925 la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată de către Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor în anul 1949 la Moscova. În 14 decembrie 1954 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care a proclamat o Zi Mondială a Copilului. Mai mult, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a recomandat ca toate ţările să instituie o zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să fie celebrată de fiecare ţară la o dată pe care o consideră potrivită.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru