Se elimină zborurile aeriene?

Dată

După Franța, şi Spania vrea să elimine zborurile pe distanțe scurte. În planul pe termen lung pe care guvernul de la Madrid l-a numit „Spania 2050”, premierul Pedro Sanchez intenţionează să introducă măsuri care să restricționeze sever traficul aerian între destinații relativ apropiate. În vizor se află rutele scurte, în special cele interne. Condiția necesară și suficientă este dată de existența liniilor de cale ferată, în general cele de mare viteză, foarte aglomerate. În Spania, rutele aflate la risc sunt Madrid-Barcelona, dar și Valencia, Malaga și Madrid-Sevilla. De asemenea, dacă în Franța va fi apropbată interdicția va duce la anularea multor zboruri interne direcţionate spre aeroportul din sudul Parisului. Regula se referă doar la rutele naționale, protejând rutele internaționale importante, Paris-Bruxelles și Paris-Londra, în primul rând, pe care trenurile rapide le acoperă în mai puțin de 150 de minute.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 30 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Fără restricții în Bulgaria, Prețurile terenurilor continuă să crească, Tulpina Delta, în Timiș, Părinții sociali, la mare căutare, Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată.

MozaiQub

Dezvoltarea Aeroportului Internațional Timișoara – MozaiQub

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, al treilea aeroport din România raportat la numărul de pasageri, poartă numele inventatorului român, născut în Timiș din anul 2003.

QubArena

Fotografia și natura umană – QubArena

Arta și natura umană stau la baza expoziției „Stereotip”, concepută de artiștii vizuali Oscar Iustin și Alice Miracole, găzduită de Centrul Multifuncțional Bastion din Timişoara, de joi, 5 august , de la ora 18:30, până în data de 19 august.

Știință & Tehnologie

Buletinele electronice apar din august

Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru