România va avea 37 de noi trenuri moderne

Dată

România va cumpăra 37 de trenuri electrice moderne pentru transportul de călători. Acestea urmează să fie să fie utilizate pe rutele electrificate ale rețelei feroviare și vor lega municipiile București, Brașov, Arad, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca. Fiecare tren are o capacitate de peste 300 de persoane și va circula cu o viteză maximă de 160 de km/h. Serviciile de reparații ale vehiculelor sunt incluse pentru o perioadă de minimum 15 ani. Achiziția se bazează pe rezultatele unui studiu de fezabilitate realizat de Banca Europeană de Investiții. Compania desemnată câștigătoare de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a licitației pentru achiziționarea trenurilor este ALSTOM Ferroviaria.

sursă foto: www.romaniatv.net

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru