România are cele mai multe decese în accidentele rutiere

Dată

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu mai mult de 2% în anul 2019, comparativ cu anul 2018. Datele publicate de Oficiul European de Statistică arată că cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere a fost înregistrată în România. În 2019, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere au fost de aproximativ 22.000, din care aproape jumătate erau ocupanţii vehiculelor, pietoni, motociclişti, biciclişti şi alte categorii. Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor în anul 2019 în accidentele rutiere a fost în Suedia, Irlanda, Malta, Olanda şi Danemarca, Germania şi Spania, iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România, Bulgaria, Polonia şi Croaţia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru