Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a anunțat că, în 16 restaurante, pot fi degustate acum mâncăruri tradiționale din această regiune. Aceste localuri sunt incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene, în cadrul unui proiect intitulat „Gustă diversitatea”. Astfel, turiștii care ne vizitează, au posibilitatea de a gusta: mici sau ciorbă de văcuță, ori zama de părădaisă cu tăiței. Proiectul are scopul de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în județul Timiș, prin promovarea patrimoniului gastronomic local. Totodată, este sprijinită și industria ospitalității, marcată în această perioadă de pandemia de Covid-19.

Restaurante cu preparate tradiționale din Banat
Dată
DISTRIBUIE
Spitalul de Copii din Timișoara, acreditat până în 2030 – VoxQub
iulie 11, 2025
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a obținut acreditarea în categoria a II-a din partea Autorității Naționale de Management al Calității ...
Pesticidele de contrabandă câștigă teren în agricultură – VoxQub
iulie 11, 2025
Tot mai mulți fermieri din Uniunea Europeană, în special din Grecia, apelează la pesticide de contrabandă pentru a reduce costurile, în contextul scumpirii masive a ...
CECCAR, din nou ținta unui atac cibernetic – VoxQub
iulie 11, 2025
CECCAR avertizează asupra unui nou atac cibernetic grav, prin apariția unei pagini false de Facebook care folosește ilegal identitatea instituției.
Epave de război ies la suprafață pe Dunăre – VoxQub
iulie 11, 2025
Debitul Dunării rămâne extrem de scăzut, iar în zona Porțile de Fier II, nivelul redus al apei a scos la suprafață epave ale unor nave ...