Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a anunțat că, în 16 restaurante, pot fi degustate acum mâncăruri tradiționale din această regiune. Aceste localuri sunt incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene, în cadrul unui proiect intitulat „Gustă diversitatea”. Astfel, turiștii care ne vizitează, au posibilitatea de a gusta: mici sau ciorbă de văcuță, ori zama de părădaisă cu tăiței. Proiectul are scopul de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în județul Timiș, prin promovarea patrimoniului gastronomic local. Totodată, este sprijinită și industria ospitalității, marcată în această perioadă de pandemia de Covid-19.
Restaurante cu preparate tradiționale din Banat
Dată
DISTRIBUIE
Românii au sărbătorit 1 Decembrie pe străzi pline de culoare – MozaiQub
decembrie 2, 2025
De 1 Decembrie orașele s-au transformat în adevărate scene de sărbătoare. Românii au ieșit în stradă pentru marca așa cum se cuvine Ziua Națională a ...
Stat și societate, între politică și politici – Drept la Tîntă
decembrie 2, 2025
Așa, ca între Ziua Națională în regim de democrație hibridă și împlinirea a 36 de ani de când am crezut că am dobândit-o pe cea ...
Şacalii au invadat o comună din Gorj – VoxQub
decembrie 2, 2025
O comună din Gorj se confruntă cu invazia șacalilor. Animalele au fost observate în timp ce intrau în curțile oamenilor și plimbându-se pe străzile satului.
Romsilva pune la vânzare peste 16.000 de pomi de Crăciun – VoxQub
decembrie 2, 2025
Romsilva oferă românilor peste 16.000 de pomi de Crăciun pentru sezonul sărbătorilor, dintre care aproximativ 13.500 sunt brazi și aproape 2.900 molizi sau alte rășinoase.



