Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a anunțat că, în 16 restaurante, pot fi degustate acum mâncăruri tradiționale din această regiune. Aceste localuri sunt incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene, în cadrul unui proiect intitulat „Gustă diversitatea”. Astfel, turiștii care ne vizitează, au posibilitatea de a gusta: mici sau ciorbă de văcuță, ori zama de părădaisă cu tăiței. Proiectul are scopul de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în județul Timiș, prin promovarea patrimoniului gastronomic local. Totodată, este sprijinită și industria ospitalității, marcată în această perioadă de pandemia de Covid-19.
Restaurante cu preparate tradiționale din Banat
Dată
DISTRIBUIE
Povești și daruri de la Moș Nicolae – MozaiQub
decembrie 5, 2025
Pe șase Decembrie, bucuria și emoția plutesc în aer, iar așteptarea copiilor crește cu fiecare clipă. Moș Nicolae aduce cu el daruri și zâmbete, amintindu-ne ...
ARTfel de Jurnal – Rilke
decembrie 5, 2025
În ediția de astăzi a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner vorbește despre poetul Rilke, acompaniată de Ildiko Gabos și Șerban Foarță.
Povești cu cântec în familie: Ana și Johnny Kui
decembrie 5, 2025
Ana Kui a devenit cunoscută grație videoclipului care a comprimat istoria muzicii românești în nouă minute, realizat alături de Beck Corlan și Marta Cotuna, iar ...
Copiii își pregătesc ghetuțele pentru Moș Nicolae – VoxQub
decembrie 5, 2025
În ajunul zilei de 6 decembrie, copiii din întreaga țară își curăță ghetuțele și le așază cu emoție lângă uși sau ferestre, așteptând să fie ...



