Reguli de intrare în Bulgaria și România

Dată

Cetăţenii români pot intra în Bulgaria pe la toate punctele de control al frontierei fără a fi nevoie să prezinte un test PCR negativ sau un test antigen pentru Covid-19, certificat de vaccinare sau un document care să ateste existenţa anticorpilor după vindecarea de coronavirus. Bulgaria a anunţat că va modifica modalitatea de intrare în ţară, deoarece ţările vor fi împărţite în mai multe zone: roşie, portocalie şi verde. Decizia privind zona în care vor fi încadrate ţările va fi luată pe baza numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi a procentului de teste pozitive. Lista ţărilor va fi actualizată o dată pe săptămână. Bulgaria şi România au convenit asupra liberei circulaţii, pe bază de reciprocitate. Bulgaria este inclusă pe lista statelor din zona verde, intrarea în România fiind liberă pentru cetăţenii săi, adică nu se impune carantină şi nu este necesară prezentarea unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau alte documente. Dacă cetăţenii bulgari sosesc în România din ţări din zona galbenă, se impune măsura carantinei de 14 zile. Exceptate de la această carantină sunt persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie, persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2, de la a căror imunizare completă au trecut cel puţin 10 zile, persoanele care în ultimele 90 de zile au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 şi dispun de documentele medicale care dovedesc acest lucru, Copiii până la vârsta de trei ani inclusive, dar și copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care prezintă un test PCR negativ, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru