Reguli de intrare în Bulgaria și România

Dată

Cetăţenii români pot intra în Bulgaria pe la toate punctele de control al frontierei fără a fi nevoie să prezinte un test PCR negativ sau un test antigen pentru Covid-19, certificat de vaccinare sau un document care să ateste existenţa anticorpilor după vindecarea de coronavirus. Bulgaria a anunţat că va modifica modalitatea de intrare în ţară, deoarece ţările vor fi împărţite în mai multe zone: roşie, portocalie şi verde. Decizia privind zona în care vor fi încadrate ţările va fi luată pe baza numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi a procentului de teste pozitive. Lista ţărilor va fi actualizată o dată pe săptămână. Bulgaria şi România au convenit asupra liberei circulaţii, pe bază de reciprocitate. Bulgaria este inclusă pe lista statelor din zona verde, intrarea în România fiind liberă pentru cetăţenii săi, adică nu se impune carantină şi nu este necesară prezentarea unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau alte documente. Dacă cetăţenii bulgari sosesc în România din ţări din zona galbenă, se impune măsura carantinei de 14 zile. Exceptate de la această carantină sunt persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie, persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2, de la a căror imunizare completă au trecut cel puţin 10 zile, persoanele care în ultimele 90 de zile au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 şi dispun de documentele medicale care dovedesc acest lucru, Copiii până la vârsta de trei ani inclusive, dar și copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care prezintă un test PCR negativ, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru