Reguli de intrare în Bulgaria și România

Dată

Cetăţenii români pot intra în Bulgaria pe la toate punctele de control al frontierei fără a fi nevoie să prezinte un test PCR negativ sau un test antigen pentru Covid-19, certificat de vaccinare sau un document care să ateste existenţa anticorpilor după vindecarea de coronavirus. Bulgaria a anunţat că va modifica modalitatea de intrare în ţară, deoarece ţările vor fi împărţite în mai multe zone: roşie, portocalie şi verde. Decizia privind zona în care vor fi încadrate ţările va fi luată pe baza numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi a procentului de teste pozitive. Lista ţărilor va fi actualizată o dată pe săptămână. Bulgaria şi România au convenit asupra liberei circulaţii, pe bază de reciprocitate. Bulgaria este inclusă pe lista statelor din zona verde, intrarea în România fiind liberă pentru cetăţenii săi, adică nu se impune carantină şi nu este necesară prezentarea unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau alte documente. Dacă cetăţenii bulgari sosesc în România din ţări din zona galbenă, se impune măsura carantinei de 14 zile. Exceptate de la această carantină sunt persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie, persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2, de la a căror imunizare completă au trecut cel puţin 10 zile, persoanele care în ultimele 90 de zile au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 şi dispun de documentele medicale care dovedesc acest lucru, Copiii până la vârsta de trei ani inclusive, dar și copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care prezintă un test PCR negativ, efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru