Puncte de încărcare pentru mașinile electrice – Știrile Qub

Dată

Autorităţile intenţionează realizarea a aproximativ 3.000 puncte de încărcare pentru autovehiculele electrice pe drumurile de mare viteză, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. La acestea urmează să se adauge puncte de încărcare pe care Ministerul Dezvoltării le va realiza în oraşe. Mai mult, acesta a anunțat un nou sistem de taxare care va fi aplicat doar pentru autovehiculele care depăşesc 7,5 tone, precum camioanele, TIR-uri şi autocare. Pentru maşinile mici rămâne rovinieta valabilă pe timp, sistemul care a fost valabil şi până acum. Potrivit ministrului, noul sistem de taxare pentru traficul greu va fi implementat cel mai probabil la finalul anului 2023 ori începutul anului 2024. Deocamdată nu a fost stabilit preţul pe care transportatorii din România îl vor plăti, însă, noile taxe vor fi mai întâi discutate cu cei din domeniul transporturilor, a subliniat Cătălin Drulă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru