Pericolele din Sarmisegetusa Regia

Dată

Zeci de mii de oameni care vizitează anual Sarmizegetusa Regia, sunt avertizați asupra pericolelor din cetate. Este interzisă hrănirea urşilor, iar turiştii care vin aici sunt rugaţi să nu părăsească traseele de vizitare, avertizează reprezentanţii sitului. În Sarmizegetusa Regia au fost montate panouri de avertizare şi cu privire la prezența viperelor, mai ales în perioada verii. În ultimii ani, au fost multe accidente cauzate de prăbuşirea unor copaci, iar turiştii sunt îndemnați, încă de la intrarea în sit, să circule cu prudenţă în zona împădurită, deoarece pot cădea copaci sau crengi. În caz de furtună, nu doar copacii reprezintă un risc pentru vizitatori, dar şi fulgerele.
Pentru a face față situațiilor neașteptate, din luna mai, în cetate, a fost înființat un punct de prim ajutor care funcţionează în zilele de weekend.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru