Pericolele din Sarmisegetusa Regia

Dată

Zeci de mii de oameni care vizitează anual Sarmizegetusa Regia, sunt avertizați asupra pericolelor din cetate. Este interzisă hrănirea urşilor, iar turiştii care vin aici sunt rugaţi să nu părăsească traseele de vizitare, avertizează reprezentanţii sitului. În Sarmizegetusa Regia au fost montate panouri de avertizare şi cu privire la prezența viperelor, mai ales în perioada verii. În ultimii ani, au fost multe accidente cauzate de prăbuşirea unor copaci, iar turiştii sunt îndemnați, încă de la intrarea în sit, să circule cu prudenţă în zona împădurită, deoarece pot cădea copaci sau crengi. În caz de furtună, nu doar copacii reprezintă un risc pentru vizitatori, dar şi fulgerele.
Pentru a face față situațiilor neașteptate, din luna mai, în cetate, a fost înființat un punct de prim ajutor care funcţionează în zilele de weekend.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru