Pericolele din Sarmisegetusa Regia

Dată

Zeci de mii de oameni care vizitează anual Sarmizegetusa Regia, sunt avertizați asupra pericolelor din cetate. Este interzisă hrănirea urşilor, iar turiştii care vin aici sunt rugaţi să nu părăsească traseele de vizitare, avertizează reprezentanţii sitului. În Sarmizegetusa Regia au fost montate panouri de avertizare şi cu privire la prezența viperelor, mai ales în perioada verii. În ultimii ani, au fost multe accidente cauzate de prăbuşirea unor copaci, iar turiştii sunt îndemnați, încă de la intrarea în sit, să circule cu prudenţă în zona împădurită, deoarece pot cădea copaci sau crengi. În caz de furtună, nu doar copacii reprezintă un risc pentru vizitatori, dar şi fulgerele.
Pentru a face față situațiilor neașteptate, din luna mai, în cetate, a fost înființat un punct de prim ajutor care funcţionează în zilele de weekend.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

Primele rezultate ale concursului de titularizare

Primele rezultate ale concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar se afişează astăzi, 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare

Sănătate & Sport

Masca de protecție rămâne obligatorie

Purtarea măştii de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după 1 august, dată de la care ar urma ca România să treacă la o nouă etapă de relaxare a restricţiilor.

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru