Malta a inclus România în zona roșie

Dată

Malta a inclus România, alături de alte state, în zona roșie și solicită românilor, la intrare, dovada vaccinării. Malta intenționa inițial să-și închidă frontierele pentru persoanele nevaccinate. Autoritățile au decis să clasifice statele sau zonele de proveniență a persoanelor care sosesc în republică în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Persoanele cu vârsta peste 12 ani care sosesc din România trebuie să prezinte dovada completării unui formular electronic, a unui formular național maltez și dovada efectuării vaccinului împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze. Chiar și în situația prezentării unui test molecular negativ tip PCR, persoanele vor rămâne în carantină 14 zile, la un hotel ales de autorități. Sunt exceptați de la măsura prezentării testului molecular negativ și de la măsura carantinării copiii cu vârsta de până la 5 ani. Pe teritoriul maltez sunt recunoscute vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson. Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca oamenii să se informeze înaintea deplasării în Republica Malta de pe pagina: http://www.mae.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru