Lista țărilor cu risc epidemiologic

Dată

Lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista a fost întocmită în funcție de incidențele din România. Autoritățile au preferat să includă trei coduri ca să nu îngreuneze deplasările din motive birocratice. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR. Dacă sunt din zona roșie, sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate. Testul PCR nu scutește de carantină persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie. Călătorii care vin din zona verde nu mai trebuie să prezinte niciun fel de document. Ei nu intră în carantină şi nici nu mai sunt obligaţi să prezinte vreo dovadă a testării sau vaccinării anti-Covid-19.
În zona galbenă au fost incluse Cipru, Belgia, Bolivia, Grecia, Croația, Elveția și Marea Britanie. În zona verde au fost plasate Germania, Muntenegru, Italia, Ucraina, Cehia, Austria, Ungaria, Portugalia. În zona roșie se regăsesc Olanda, Lituania, Letonia, Suedia, Franța, Argentina. Marea Britanie a fost introdusă pe lista statelor din zona galbenă din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru