Lista țărilor cu risc epidemiologic

Dată

Lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista a fost întocmită în funcție de incidențele din România. Autoritățile au preferat să includă trei coduri ca să nu îngreuneze deplasările din motive birocratice. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR. Dacă sunt din zona roșie, sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate. Testul PCR nu scutește de carantină persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie. Călătorii care vin din zona verde nu mai trebuie să prezinte niciun fel de document. Ei nu intră în carantină şi nici nu mai sunt obligaţi să prezinte vreo dovadă a testării sau vaccinării anti-Covid-19.
În zona galbenă au fost incluse Cipru, Belgia, Bolivia, Grecia, Croația, Elveția și Marea Britanie. În zona verde au fost plasate Germania, Muntenegru, Italia, Ucraina, Cehia, Austria, Ungaria, Portugalia. În zona roșie se regăsesc Olanda, Lituania, Letonia, Suedia, Franța, Argentina. Marea Britanie a fost introdusă pe lista statelor din zona galbenă din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru