Lista țărilor cu risc epidemiologic

Dată

Lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista a fost întocmită în funcție de incidențele din România. Autoritățile au preferat să includă trei coduri ca să nu îngreuneze deplasările din motive birocratice. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR. Dacă sunt din zona roșie, sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate. Testul PCR nu scutește de carantină persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie. Călătorii care vin din zona verde nu mai trebuie să prezinte niciun fel de document. Ei nu intră în carantină şi nici nu mai sunt obligaţi să prezinte vreo dovadă a testării sau vaccinării anti-Covid-19.
În zona galbenă au fost incluse Cipru, Belgia, Bolivia, Grecia, Croația, Elveția și Marea Britanie. În zona verde au fost plasate Germania, Muntenegru, Italia, Ucraina, Cehia, Austria, Ungaria, Portugalia. În zona roșie se regăsesc Olanda, Lituania, Letonia, Suedia, Franța, Argentina. Marea Britanie a fost introdusă pe lista statelor din zona galbenă din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 15 octombrie 2021

Titlurile zilei: Nevoie de sânge la Timișoara, Noul regulament al locurilor de parcare, Vaccinarea antigripală, întârzie să înceapă, Certificatul verde devine obligatoriu în Italia.

Politică & Administrație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Sănătate & Sport

Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni

Sănătate & Sport

Tot mai mulți români consumă droguri

Numărul românilor care consumă droguri continuă să crească, ajugand la apoximativ un milion.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru