Liber la călătorii

Dată

Instituţiile europene au ajuns la un acord provizoriu asupra Certificatului digital din Uniunea Europeană pentru a facilita libera circulaţie în Europa în timpul pandemiei. Testele PCR trebuie să aibă un preţ accesibil, pentru care Comisia Europeană va mobiliza până la 200 milioane de euro, şi cere statelor membre să se abţină să impună turiştilor imunizaţi restricţii suplimentare, precum teste PRC noi sau carantină, decât dacă le consideră necesare din motive de sănătate publică. Statele membre trebuie să accepte certificatele de vaccinare eliberate în alte state membre pentru persoanele imunizate cu un vaccin autorizat pentru utilizare în UE.
Certificatul va fi disponibil fie în format digital, fie pe suport de hârtie şi nu va fi considerat document de călătorie. Certificatele vor fi verificate pentru a preveni frauda şi falsificarea, aşa cum va fi verificată şi autenticitatea sigiliilor electronice incluse în document. Datele cu caracter personal nu pot fi stocate în statele membre de destinaţie. Noul „certificat UE Covid-19” ar trebui să fie valabil timp de 12 luni şi nu mai mult.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru