Liber la călătorii

Dată

Instituţiile europene au ajuns la un acord provizoriu asupra Certificatului digital din Uniunea Europeană pentru a facilita libera circulaţie în Europa în timpul pandemiei. Testele PCR trebuie să aibă un preţ accesibil, pentru care Comisia Europeană va mobiliza până la 200 milioane de euro, şi cere statelor membre să se abţină să impună turiştilor imunizaţi restricţii suplimentare, precum teste PRC noi sau carantină, decât dacă le consideră necesare din motive de sănătate publică. Statele membre trebuie să accepte certificatele de vaccinare eliberate în alte state membre pentru persoanele imunizate cu un vaccin autorizat pentru utilizare în UE.
Certificatul va fi disponibil fie în format digital, fie pe suport de hârtie şi nu va fi considerat document de călătorie. Certificatele vor fi verificate pentru a preveni frauda şi falsificarea, aşa cum va fi verificată şi autenticitatea sigiliilor electronice incluse în document. Datele cu caracter personal nu pot fi stocate în statele membre de destinaţie. Noul „certificat UE Covid-19” ar trebui să fie valabil timp de 12 luni şi nu mai mult.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru