Începe reabilitarea Incintei 1 a Cetății Deva

Dată

Încep lucrările de reabilitare a incintei 1 a cetății Deva. Aceasta cuprinde partea din vârful dealului unde este amplasat monumentul istoric. A fost semnat contractul de execuție și urmează organizarea de șantier de astăzi, 18 octombrie. Lucrările se estimează că vor fi finalizate la sfârșitul anului 2023, atunci când întregul monument va fi reabilitat. Investiția lucrărilor de reabilitare se ridică la 22, 9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene. Incinta 1 a Cetății a fost închisă publicului din cauza stării degradate a ruinelor acesteia. Pe parcursul lucrărilor accesul publicului va fi permis în Incintele 2 și 3 care au fost reabilitate tot cu fonduri europene și deschise vizitelor publicului în 2016. Cetatea Deva va avea o nouă telecabină care permite accesul unui număr de 30 de persoane, însă aceasta va fi disponibilă din martie 2022, anunță autoritățile.

sursă foto: www.stiriletransilvasniei.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru