Începe reabilitarea Incintei 1 a Cetății Deva

Dată

Încep lucrările de reabilitare a incintei 1 a cetății Deva. Aceasta cuprinde partea din vârful dealului unde este amplasat monumentul istoric. A fost semnat contractul de execuție și urmează organizarea de șantier de astăzi, 18 octombrie. Lucrările se estimează că vor fi finalizate la sfârșitul anului 2023, atunci când întregul monument va fi reabilitat. Investiția lucrărilor de reabilitare se ridică la 22, 9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene. Incinta 1 a Cetății a fost închisă publicului din cauza stării degradate a ruinelor acesteia. Pe parcursul lucrărilor accesul publicului va fi permis în Incintele 2 și 3 care au fost reabilitate tot cu fonduri europene și deschise vizitelor publicului în 2016. Cetatea Deva va avea o nouă telecabină care permite accesul unui număr de 30 de persoane, însă aceasta va fi disponibilă din martie 2022, anunță autoritățile.

sursă foto: www.stiriletransilvasniei.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru