Începe reabilitarea Incintei 1 a Cetății Deva

Dată

Încep lucrările de reabilitare a incintei 1 a cetății Deva. Aceasta cuprinde partea din vârful dealului unde este amplasat monumentul istoric. A fost semnat contractul de execuție și urmează organizarea de șantier de astăzi, 18 octombrie. Lucrările se estimează că vor fi finalizate la sfârșitul anului 2023, atunci când întregul monument va fi reabilitat. Investiția lucrărilor de reabilitare se ridică la 22, 9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene. Incinta 1 a Cetății a fost închisă publicului din cauza stării degradate a ruinelor acesteia. Pe parcursul lucrărilor accesul publicului va fi permis în Incintele 2 și 3 care au fost reabilitate tot cu fonduri europene și deschise vizitelor publicului în 2016. Cetatea Deva va avea o nouă telecabină care permite accesul unui număr de 30 de persoane, însă aceasta va fi disponibilă din martie 2022, anunță autoritățile.

sursă foto: www.stiriletransilvasniei.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Actualitate

Acces online pentru contractele de muncă – VOX

Din 2023, românii îşi vor putea verifica vechimea în câmpul muncii cu doar câteva click-uri pe internet şi vor afla dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru