Începe reabilitarea Incintei 1 a Cetății Deva

Dată

Încep lucrările de reabilitare a incintei 1 a cetății Deva. Aceasta cuprinde partea din vârful dealului unde este amplasat monumentul istoric. A fost semnat contractul de execuție și urmează organizarea de șantier de astăzi, 18 octombrie. Lucrările se estimează că vor fi finalizate la sfârșitul anului 2023, atunci când întregul monument va fi reabilitat. Investiția lucrărilor de reabilitare se ridică la 22, 9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene. Incinta 1 a Cetății a fost închisă publicului din cauza stării degradate a ruinelor acesteia. Pe parcursul lucrărilor accesul publicului va fi permis în Incintele 2 și 3 care au fost reabilitate tot cu fonduri europene și deschise vizitelor publicului în 2016. Cetatea Deva va avea o nouă telecabină care permite accesul unui număr de 30 de persoane, însă aceasta va fi disponibilă din martie 2022, anunță autoritățile.

sursă foto: www.stiriletransilvasniei.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru