În Marea Britanie doar cu pașaportul

Dată

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de astăzi, 1 octombrie în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil. După ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, mii de europeni au fost întorşi din drum de la graniţă.
Cetăţenii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de cei care au rezidență sau permis de muncă.
De la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului.
Economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii precum agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare. Mai mult, nevoia de șoferi de camion a obligat guvernul să găsească soluții temporare pentru a permite firmelor să facă angajări cu permisiune de la normele în vigoare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Actualitate

Acces online pentru contractele de muncă – VOX

Din 2023, românii îşi vor putea verifica vechimea în câmpul muncii cu doar câteva click-uri pe internet şi vor afla dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru