În Marea Britanie doar cu pașaportul

Dată

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de astăzi, 1 octombrie în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil. După ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, mii de europeni au fost întorşi din drum de la graniţă.
Cetăţenii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de cei care au rezidență sau permis de muncă.
De la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului.
Economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii precum agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare. Mai mult, nevoia de șoferi de camion a obligat guvernul să găsească soluții temporare pentru a permite firmelor să facă angajări cu permisiune de la normele în vigoare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru