În Marea Britanie doar cu pașaportul

Dată

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de astăzi, 1 octombrie în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil. După ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, mii de europeni au fost întorşi din drum de la graniţă.
Cetăţenii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de cei care au rezidență sau permis de muncă.
De la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului.
Economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii precum agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare. Mai mult, nevoia de șoferi de camion a obligat guvernul să găsească soluții temporare pentru a permite firmelor să facă angajări cu permisiune de la normele în vigoare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru