În Marea Britanie doar cu pașaportul

Dată

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de astăzi, 1 octombrie în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil. După ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, mii de europeni au fost întorşi din drum de la graniţă.
Cetăţenii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de cei care au rezidență sau permis de muncă.
De la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului.
Economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii precum agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare. Mai mult, nevoia de șoferi de camion a obligat guvernul să găsească soluții temporare pentru a permite firmelor să facă angajări cu permisiune de la normele în vigoare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 25 octombrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Ajutor de încălzire, Craiovenii vor avea căldură, Noi focare de pestă porcină

QubArena

Rămân timișorenii fără apă caldă și căldură?

Rămân timișorenii fără apă caldă și căldură?

Cultură & Culte & Educație

Zilele Carierei la Poltehnica Timișoara, online

Noua ediție a evenimentului Zilele Carierei se desfășoară online în acest an.

Cultură & Culte & Educație

NeoNlitic la Casa Artelor din Timișoara

Cea de-a treia ediție a NeoNlitic va fi prezentă la Casa Artelor din Timișoara, până pe 31 octombrie. Programul de vizionare este de marți până duminică, între orele 13:00 – 18:00.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru