Cea mai lungă pârtie de schi din România

Dată

Cea mai lungă pârtie din România, Pârtia Semenic-Văliug s-a deschis și are o lungime de 5,6 kilometri. Iubitorii de schi au și transportul cu autobuzul asigurat de la baza pârtiei până în stațiunea Semenic, iar dificultatea pârtiei este una medie.
Sunt două variante pregătite: varianta A, cu început din pârtia Slalom Uriaș, și varianta B, ce se desprinde din partia Crucea de brazi, mai sus de cabana Prietenii Munților. Ambele variante au porțiunea finală comună. Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia prevede și realizarea unei telegondole cu o lungime de aproximativ 4 kilometri.
Returul în stațiunea Semenic se face cu două autobuze din aproximativ 30 în 30 de minute, care funcționează pe principiul primul venit, primul servit. Plecarea autobuzelor se face din parcarea Ponton Casa Baraj, ce este în curba de dinainte de pârtia de schi, la 100 metri de aceasta. Intervalul de lucru este 09:30-16:30. Această metodă de transport cu autocare sau microbuze este una temporară, până când va fi pusă gondola în funcțiune și Muntele Semenic va deveni un domeniu schiabil. Atenție, însă la orientare, condițiile meteo și tehnica de schi. Fiecare schior face coborârea pe proprie răspundere, această pârtie nefiind supravegheată de echipa Salvamont. Pârtiile sunt bătute, dar proiectul privind domeniul schiabil Semenic este în desfășurare și mai durează până când gondola, tunurile de zăpadă și cele necesare vor fi montate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru