Bugetarii pot lucra până la 70 de ani

Dată

Angajații de la stat nu vor mai avea voie să primească și pensie și salariu în același timp. În schimb, pot opta să se pensioneze la 70 de ani. Guvernul a aprobat un proiect de lege care urmează să fie dezbătut în regim de urgență în Parlament. Există, însă și unele excepții. De exemplu, unii demnitari, personalul didactic plătit cu ora, asistenții maternali și membrii Academiei Române vor putea primi în continuare pensie și salariu. Premierul Florin Cîțu spune că singurul motiv pentru care aceștia au fost trecuți la excepții ține de Constituție. Posibilitatea de pensionare la 70 de ani este opțională. Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, salariatul se poate pensiona la vârsta la care are dreptul acum sau oricând până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Ea a mai subliniat că angajații din sectorul public care sunt și în pensie au obligația, ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, să opteze: fie își continuă activitatea până la 70 de ani, cu suspendarea pensiei, fie se suspendă contractul și intră în pensie. Pentru cei care nu și-au exprimat această opțiune în termenul prevăzut, va fi încheiat contractul individual de muncă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru