Angajații de la stat nu vor mai avea voie să primească și pensie și salariu în același timp. În schimb, pot opta să se pensioneze la 70 de ani. Guvernul a aprobat un proiect de lege care urmează să fie dezbătut în regim de urgență în Parlament. Există, însă și unele excepții. De exemplu, unii demnitari, personalul didactic plătit cu ora, asistenții maternali și membrii Academiei Române vor putea primi în continuare pensie și salariu. Premierul Florin Cîțu spune că singurul motiv pentru care aceștia au fost trecuți la excepții ține de Constituție. Posibilitatea de pensionare la 70 de ani este opțională. Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, salariatul se poate pensiona la vârsta la care are dreptul acum sau oricând până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Ea a mai subliniat că angajații din sectorul public care sunt și în pensie au obligația, ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, să opteze: fie își continuă activitatea până la 70 de ani, cu suspendarea pensiei, fie se suspendă contractul și intră în pensie. Pentru cei care nu și-au exprimat această opțiune în termenul prevăzut, va fi încheiat contractul individual de muncă.

Dată
- 10.06.21
DISTRIBUIE
Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena
Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …
Vara în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – MozaiQub
Vara TM 2023 continuă cu un program cultural efervescent, cu o paletă diversă și complexă. De la incursiuni sonore la artă conceptuală, ateliere și instalații, concerte, ateliere de dans, tururi ghidate în expozițiile Art Encounters, Narațiuni Sonore, sculptură, momente muzicale extraordinare și colaborări orchestrale marca Romanian Chamber Orchestra, un festival de arte performative, lansări de carte, festivaluri de muzică barocă, jazz contemporan prin Festivalul JazzX și electro prin Flight Festival – District23 și Gala Premiilor UNITER 2023.
Medicina de familie – prima ”verigă” din lanțul de îngrijiri medicale – Rețeta Compensată
Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos a dat o nouă dimensiune specialității MEDICINA DE FAMILIE și, în acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului de familie. Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională, valoare a oricărei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală
De aceea astăzi este la fel de importantă o bună alegere a medicului tău de familie, pe cât este alegerea unui medic specialist în condiții de boală. Pentru că odată ales, medicul de familie devine mentorul și strategul sănătății tale. Pe larg despre medicina de familie în emisiunea Rețeta Compensată.
Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub
Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro