Hunedorenii, fruntași la Olimpiada de Robotică

Dată

Echipa Romanian Robotics, formată din elevii Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, au adus Medalia de Aur la categoria Sănătate în cadrul competiției „First Global Challange” din acest an.
Sarcina competiției de anul acesta a fost identificarea unei probleme generate de pandemie şi prezentarea unei soluții. Aceștia au propus patru prototipuri funcționale: un sterilizator termic extrem de ieftin, pe care oricine îl poate confecționa și cu ajutorul căruia putem dezinfecta și refolosi măștile de protecție, o ministație prin care se poate monitoriza nivelul de oxigen din instalații, prevenindu-se incendiile și acumulările de gaze.
Celelalte două prototipuri sunt concepute pentru monitorizarea automată a pacienților și sterilizarea cu radiație ultravioletă, realizate prin intermediul unei aplicații și a unui robot autonom.
În plus, echipa de robotică a obținut și o distincție pentru mentorul echipei, Mircea Nistor. În 2018, echipa a reușit o premieră pentru țara noastră, 5 medalii de aur. „First Global Competition” este un concurs internațional, organizat anual. În ultimii doi ani, competiția s-a desfășurat remote, cu echipe din 160 de țări.

sursa foto: hackatons.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru