Hunedorenii, fruntași la Olimpiada de Robotică

Dată

Echipa Romanian Robotics, formată din elevii Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, au adus Medalia de Aur la categoria Sănătate în cadrul competiției „First Global Challange” din acest an.
Sarcina competiției de anul acesta a fost identificarea unei probleme generate de pandemie şi prezentarea unei soluții. Aceștia au propus patru prototipuri funcționale: un sterilizator termic extrem de ieftin, pe care oricine îl poate confecționa și cu ajutorul căruia putem dezinfecta și refolosi măștile de protecție, o ministație prin care se poate monitoriza nivelul de oxigen din instalații, prevenindu-se incendiile și acumulările de gaze.
Celelalte două prototipuri sunt concepute pentru monitorizarea automată a pacienților și sterilizarea cu radiație ultravioletă, realizate prin intermediul unei aplicații și a unui robot autonom.
În plus, echipa de robotică a obținut și o distincție pentru mentorul echipei, Mircea Nistor. În 2018, echipa a reușit o premieră pentru țara noastră, 5 medalii de aur. „First Global Competition” este un concurs internațional, organizat anual. În ultimii doi ani, competiția s-a desfășurat remote, cu echipe din 160 de țări.

sursa foto: hackatons.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru