Hunedorenii, fruntași la Olimpiada de Robotică

Dată

Echipa Romanian Robotics, formată din elevii Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, au adus Medalia de Aur la categoria Sănătate în cadrul competiției „First Global Challange” din acest an.
Sarcina competiției de anul acesta a fost identificarea unei probleme generate de pandemie şi prezentarea unei soluții. Aceștia au propus patru prototipuri funcționale: un sterilizator termic extrem de ieftin, pe care oricine îl poate confecționa și cu ajutorul căruia putem dezinfecta și refolosi măștile de protecție, o ministație prin care se poate monitoriza nivelul de oxigen din instalații, prevenindu-se incendiile și acumulările de gaze.
Celelalte două prototipuri sunt concepute pentru monitorizarea automată a pacienților și sterilizarea cu radiație ultravioletă, realizate prin intermediul unei aplicații și a unui robot autonom.
În plus, echipa de robotică a obținut și o distincție pentru mentorul echipei, Mircea Nistor. În 2018, echipa a reușit o premieră pentru țara noastră, 5 medalii de aur. „First Global Competition” este un concurs internațional, organizat anual. În ultimii doi ani, competiția s-a desfășurat remote, cu echipe din 160 de țări.

sursa foto: hackatons.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru