Cum semnalăm deșeurile ilegale?

Dată

De acum oamenii pot semnala mult mai ușor zonele în care deșeurile sunt aruncate la întâmplare. Mai multe ONG-uri au dezvoltat o aplicație care să vină în ajutorul celor care vor să anunțe neregulile care se petrec. Este nevoie doar de o imagine și de locația GPS, a anunțat ministrul mediului, Tanczos Barna. Aplicația TrashOut a fost creată în contextul în care multe persoane sunt surprinse cum aruncă gunoaiele ilegal. Notificarea zonelor cu deșeuri, prin intermediul aplicației mobile, ajunge imediat la Garda de Mediu și la Primărie pentru a lua măsuri în cel mai scurt timp. Aplicația poate fi descărcată de pe internet și instalată pe telefon. Această țară nu poate fi schimbată, dacă nu se schimbă mentalitatea omului și nu încetează să mai arunce deșeuri de la balcon, a punctat Tanczos Barna.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru