Câți angajați muncesc de acasă? – Știrile Qub

Dată

Doar 2,5% dintre angajații din România au lucrat anul trecut de acasă, arată datele publicat luni de de Oficiul European de Statistică. În 2020, mai mult de 12% dintre angajații din Uniunea Europeană cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani au lucrat de acasă. Finlanda este pe primul loc pe lista statelor membre din Uniunea Europeană pentru munca la domiciliu, urmată de Luxemburg. Cea mai scăzută pondere a celor care munceau de acasă s-a înregistrat în Bulgaria, România, Croaţia şi Ungaria. În anii precedenţi, ponderea lucrătorilor care desfăşurau activităţi independente şi declarau că lucrează de acasă a fost semnificativ mai ridicată decât ponderea angajaţilor în aceeaşi situaţie. Conform Eurostat, . există tendinţe diferite în funcţie de vârsta şi sexul angajaţilor. De asemenea, femeile au lucrat mai mult de acasă decât bărbații.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru